Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Haal vanaf vandaag je beste drumskills boven voor Taiko no Tatsujin Rhythm Festival
  • 1
  • 0
Bandai Namco brengt vandaag een gloednieuwe game uit in de Taiko no Tatsujin-franchise, namelijk Taiko no Tatsujin Rhythm Festival, vanaf nu verkrijgbaar op Nintendo Switch. De drumvaardigheden van de spelers worden op de proef gesteld in 76 liedjes via de Taiko Mode. Hiernaast bevat de game ook een Story Mode die de speler meneemt op avontuur om een ware Drum Master te worden naast de zijde van DON-Chan en Kumo-Kyun. Via de Party Mode kan men ook online battles houden en met vrienden samenspelen. “Don Coins” kunnen worden verdiend doorheen alle modi en laten spelers toe items zoals kostuum en naamplaatjes vrij te spelen.

Spelers die meer uitdaging zoeken, kunnen een abonnement nemen op de Taiko Music Pass en zo toegang krijgen tot meer dan 500 liedjes, met maandelijkse toevoegingen.

Wie de game wil aanschaffen, heeft verschillende opties:
  • Standard Edition: Dit bevat de basis Taiko no Tatsujin Rhythm Festival-game en 7 dagen gratis toegang tot de Taiko Music...
Nieuwe actievolle trailer voor Sonic Frontiers
  • 0
  • 0
Sega heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van hun nieuwe Sonic-game die zal verschijnen op 8 november. De nieuwe trailer toont ons hoe de klassieke platforming gameplay wordt gecombineerd met een action-adventure openwereldspel, waarbij de zinderende snelheid hand in hand zal gaan met spannende gevechten.

Sonic Frontiers is bovendien de eerste Sonic-game die gebruik zal maken van een skill tree die Sonic toelaat om nieuwe en krachtige skills te leren. Om nieuwe vaardigheden vrij te spelen, zal je genoeg Skill Pieces moeten verzamelen van gevallen vijanden en breekbare voorwerpen op de eilanden. Door al deze vaardigheden en meer te gebruiken, heb je talloze mogelijkheden om de meest geduchte kracht in deze wereld te worden. Met Sonic The Hedgehog zal er niet te sollen vallen in Sonic Frontiers!

Review: NieR: Automata The End of YoRHa Edition
  • 0
  • 1
In 2017 maakte Square Enix een berekende gok met NieR: Automata. Het spel was namelijk het vervolg op een obscure culttitel uit 2010, gemaakt door Yoko Taro, een van de meest excentrieke figuren in de industrie. Ondanks de opmerkelijk aard van de eerste NieR-titel, moest NieR: Automata dus op zijn eigen benen kunnen staan. Om dit te bewerkstelligen werd ontwikkelaar PlatinumGames, die hun strepen hadden behaald met onder andere Bayonetta, Vanquish en Metal Gear Rising: Revengeance, erbij gehaald. Maar wie had ooit kunnen denken dat deze samenwerking een van de meest memorabele games van de afgelopen jaren zou voortbrengen, een spel waar zelfs hele studies, essays en analyses over worden gemaakt. Het succes van NieR: Automata leidde zelfs tot een...
Slinger vanaf 18 november rond als Miles Morales op pc
  • 0
  • 0
Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat Marvel's Spider-Man: Miles Morales deze herfst zal verschijnen voor pc. Intussen heeft de titel een releasedatum gekregen en zal het spel op 18 november beschkbaar zijn via Steam en de Epic Games Store. Wie het spel pre-ordered krijgt vroegtijdige toegang tot het T.R.A.C.K. Suit en het Into the Spider-Verse Suit, alsook drie skillpoints om onmiddellijk drie skills vrij te spelen.

Verder werden ook de systeemvereisten voor het spel bekendgemaakt en zal er ondersteuning zijn voor onder andere Nvidia DLSS, raytracing, ultra-wide monitors en Sony's DualSense-controllers, waardoor ook pc-gebruikers kunnen genieten van de adaptive triggers en haptic feedback van deze controllers. Wie meer wilt lezen over de pc-versie, kan alle informatie terugvinden op de PlayStation-blog.

MinimumRecommendedVery HighAmazing Ray TracingUltimate Ray Tracing
Average...
Triangle Strategy nu verkrijgbaar voor pc
  • 0
  • 2
Square Enix maakte bekend dat de turn-based tactical role-playing game Triangle Strategy nu verkrijgbaar is voor pc via Steam. Triangle Strategy verscheen in maart 2022 al voor de Nintendo Switch (lees onze review) en is een spannende HD-2D tactical RPG van het bekroonde team achter Octopath Traveler en Bravely Default. De game biedt een strategisch, turn-based vechtsysteem en diepgaand, vertakkend verhaal met ingrijpende morele keuzes.

Triangle Strategy verplaatst spelers naar het continent Norzelia, waar ze het lot bepalen van drie machtige, met elkaar strijdende naties: Glenbrook, Aesfrost en Hyzante. In een verhaal dat 30 jaren na de Saltiron War begint, gaan spelers op avontuur met de held Serenoa Wolffort en zijn trouwe metgezellen, jeugdvriend Prince Roland, verloofde Princess Frederica Aesfrost, en huismeester Benedict van House Wolffort. Samen moeten deze vrienden zich staande zien te houden...
The First Descendant krijgt cinematische trailer
  • 0
  • 0
Nexon heeft vandaag een trailer onthuld met een filmisch verhaal voor hun originele IP, The First Descendant, ontwikkeld door Nexon Games. De trailer deelt nieuwe lore en achtergronddetails voor fans van de aankomende sci-fi co-op shooter.

De nieuwe trailer legt uit hoe bijna een eeuw geleden de mensen werden verslagen door de Vulgus, indringers van een andere wereld, die werden gevolgd door de Colossi om de beschaving te decimeren. De mensen vonden echter een sprankje hoop voor de toekomst. Met behulp van de herwaakte kracht van de voorouders, vochten de afstammelingen terug met nieuwe kracht om uiteindelijk de indringers te verslaan. De mensen overleefden, maar er ontstond een nieuwe bedreiging. Karel, de nieuwe kwaadaardige Vulgus-leider, leidt de wereld naar de eeuwige duisternis. Nu moeten de Descendant opnieuw terugvechten om de mensheid van de ondergang te redden.

Gremlin-leider Stripe vervoegt het rooster van MultiVersus
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games heeft aangekondigd dat Stripe, de belangrijkste antagonist uit de Gremlins-franchise, nu beschikbaar is als het nieuwste speelbare personage in MultiVersus, de free-to-play platformfighter ontwikkeld door Player First Games. De Gremlin-leider met de mohawk komt als onderdeel van MultiVersus Season 1 en is een Assassin-klasse personage met een moveset die zijn onhandelbare en onstuimige karakter benadrukt. De vaardigheden van Stripe zijn te zien in een onlangs onthulde gameplaytrailer waarin zijn klauwaanvallen worden getoond, evenals een reeks wapens die kunnen worden gebruikt om tegenstanders angst aan te jagen, waaronder een buzzsaw, kettingzaag, dynamiet en zelfs een skateboard. Hij kan zich ook even aan tegenstanders vasthechten om klappen te ontwijken en zelf schade aan te richten. De Combat Stripe-karaktervariant is nu beschikbaar voor aankoop in de game.

Daarnaast is de MultiVersus Halloween 2022 Update nu beschikbaar die het Monster Mash in-game...
Nieuwe trailer voor The Valiant toont PvP-actie
  • 0
  • 0
Ga de strijd aan in 1v1 of 2v2 gevechten in de PvP-modus van The Valiant! De nieuwe trailer toont echte opnames van live multiplayer games met het team van The Valiant. Om te winnen in de strijd, bouw en upgrade je structuren om je verdediging te versterken, grondstoffen te verwerven en overwinningspunten te veroveren. Train je gevechtseenheden en verdedig je territorium om de kaart te veroveren. Vergeet niet dat terugtrekken soms de beste optie is - speel je vijanden uit en laat niet alle overwinningspunten door hen veroveren!

The Valiant komt op 19 oktober 2022 uit op PC en is een team-based RTS die zich afspeelt in het Europa van de 13e eeuw en het Midden-Oosten. Voer het bevel over je middeleeuwse ridders en stijg in levels terwijl je vecht in een epische campagne voor één speler, en neem je vaardigheden vervolgens online op in de coöperatieve en competitieve MP-modi.

Heel wat nieuwe titels voor de PlayStation Plus-catalogus
  • 2
  • 1
De maandelijkse titels van oktober heb je intussen waarschijnlijk al uitgespeeld, niet? Hoe dan ook, volgende week dinsdag gooit Sony opnieuw een hele hoop titels in haar PlayStation Plus-catalogus. Fans van Assassin's Creed en Dragons Quest kunnen alvast in hun handjes wrijven, want er worden heel wat titels uit deze franchises toegevoegd.

Hieronder vind je alvast het volledig overzicht van de games die worden toegevoegd.
  • The Medium (PS5)
  • Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition (PS4 + PS5)
  • Assassin’s Creed Odyssey (PS4)
  • Assassin’s Creed Chronicles: China (PS4)
  • Assassin’s Creed Chronicles: India (PS4)*
  • Assassin’s Creed Chronicles: Russia (PS4)*
  • Assassin’s Creed III Remastered (PS4)
  • Assassin’s Creed Syndicate (PS4)*
  • Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition (PS4)
  • Dragon Quest Builders (PS4)
  • Dragon Quest Builders 2 (PS4)
  • Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below (PS4)
  • Dragon Quest...
The Chant laat ons kennismaken met zijn gameplay
  • 0
  • 1
Uitgever Prime Matter en ontwikkelaar Brass Token hebben een gameplay overview trailer vrijgegeven voor hun nieuwe horror action adventure game die uitkomt op 3 november. The Chant is een singleplayer, third person horror action-adventure game die zich afspeelt op een afgelegen spiritueel eiland. Een vredig weekend verandert al snel in angst nadat een groepslied The Gloom opent, een psychedelische dimensie van terreur die zich voedt met negatieve energie. Interageer met een terugkerende cast van personages, ontwar de complexe geschiedenis van het eiland en wees getuige van angstaanjagende openbaringen over de kosmos. Alleen jij kunt de wezens afweren, met de overlevenden redeneren en de erfenis van een sekte uit de jaren zeventig ontrafelen om het ritueel ongedaan te maken.

Samen met de nieuwe trailer geven we je ook nog de belangrijkste features van het spel:
  • Verken een eiland vol kosmische dreiging - Communiceer met de andere leden van de retraite terwijl ze...
Cuphead krijgt fysieke release op 6 december
  • 1
  • 0
Studio MDHR en uitgever iam8bit, ondersteund door distributeur Skybound Games, hebben een fantastische nieuwe trailer uitgebracht met details over de fysieke editie en Collector’s Edition van de populaire platformer Cuphead. De iam8bit Collector’s Edition is exclusief te pre-orderen bij iam8bit.com. De fysieke versie ligt vanaf 6 december in de winkels, de Collector’s Edition komt later beschikbaar.

De fysieke editie van Cuphead wordt standaard geleverd met The Delicious Last Course DLC-uitbreiding, zes verzamelbare Cuphead funnies cards, een Cuphead Club lidmaatschapskaart en prachtig artwork in de binnenkant van de hoes.

Signalis krijgt gameplay overview trailer
  • 0
  • 0
Signalis van Humble Games en rose-engine is een klassieke survival horror-ervaring die zich afspeelt in een dystopische toekomst waarin de mensheid een duister geheim heeft ontdekt. Ontrafel een kosmisch mysterie, ontsnap aan angstaanjagende wezens en speur de hoeken van een off-world overheidsfaciliteit af als Elster, een technicus Replika op zoek naar haar verloren dromen.

De game komt op 27 oktober uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Vandaag heeft het team een gloednieuwe trailer vrijgegeven om ons een diepere blik te geven op de gameplay en wat ze kunnen verwachten op de lanceerdag.

Review: Valkyrie Elysium
  • 0
  • 2
Met Valkyrie Elysium geeft Square Enix ons een spirituele opvolger van een van zijn meer obscure reeksen hier in het Westen. Hoewel de Valkyrie-franchise zeker zijn aanhang heeft, wist het nooit het succes te bereiken van bijvoorbeeld Final Fantasy, Kingdom Hearts of Dragon Quest. De reeks raakte in de vergetelheid na de release van het DS-spel Valkyrie Profile: Covenant of the Plume, maar Square Enix wou de franchise geen stille dood laten sterven. Na de gefaalde mobiele game Valkyrie Anatomia werd het roer volledig omgegooid voor onze Walkures.
Halloween-update voor Back 4 Blood nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben vandaag details bekendgemaakt over de oktober 2022 gratis Back 4 Blood-update, waaronder cosmetische items met een Halloween-thema die je kunt verdienen via Supply Lines, matchmaking voor de No Hope moeilijkheidsgraad, nieuwe kaarten, character skins, accessoires en meer.

Hieronder vind je een volledig overzicht van de inhoud van de oktober 2022 Back 4 Blood-update:
  • Nieuwe seizoensgebonden character skins voor Evangelo en Karlee.
  • Nieuwe legendarische accessoires
  • Nieuw Intel-kaarttype
  • Nieuwe titels, emblemen en sprays in Halloween-thema
  • Nieuwe wapenskins, waaronder de Pumpkin Eater wapenskin
  • Halloween-decoraties voor Fort Hope
  • Matchmaking voor de No Hope moeilijkheidsgraad
De gratis update zou intussen beschikbaar moeten zijn en bevat naast bovengenoemde toevoevingen ook nog een hele hoop verbeteringen. Het volledige overzicht kan je ontdekken op de...
Eville nu beschikbaar voor Xbox en pc
  • 0
  • 0
Fan van spellen zoals Werewolves Within, Among us of First Class Trouble? Dan is Eville misschien iets voor jou. VestGames en Versus Evil hebben vandaag aangekondigd dat hun multiplayer social deduction game Eville nu beschikbaar is op pc, Xbox Series X|S, Xbox One, inclusief via Game Pass.

Als aanvulling op het populaire sociale deductiegenre met zijn eigen mix van moorddadige bedoelingen, bedrog en manipulatie, plaatst Eville spelers in willekeurig toegewezen rollen met unieke vaardigheden en voordelen, terwijl ze hun snode daden proberen uit te voeren of moeten voorkomen dat ze het volgende slachtoffer van de samenzweerders worden. Iedereen heeft een rol te spelen, of dat nu een Smuggler, Thief Trapper, Detective of zelfs een Barbarian of Slanderer is. Dit zorgt voor een kleurrijke mix van mogelijke karakters om te spelen, die elk hun eigen specifieke eigenschappen en vaardigheden hebben.

Eville is een spel voor meerdere spelers waarin intriges en samenwerking hand in hand...
Ontdek de cinematic launchtrailer van Gotham Knights
  • 0
  • 2
Warner Bros. Games en DC hebben vandaag een gloednieuwe trailer onthuld voor Gotham Knights, de open-wereld actie-RPG die op 21 oktober 2022 uitkomt. Verteld vanuit het perspectief van Alfred Pennyworth, kijkt de video naar de innerlijke reflectie die Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin allemaal doormaken als elke Knight de uitdaging aangaat om een steeds kwetsbaarder Gotham City te beschermen in de nasleep van de dood van Batman. De trailer werpt ook een blik op het mysterieuze Court of Owls en de groeiende dreiging die ervan uitgaat.

Gotham Knights wordt op 21 oktober 2022 wereldwijd gelanceerd op de PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Pre-orders ontvangen bij lancering de 233 Kustom Batcycle Skin, gebaseerd op de eerste verschijning van het voertuig in DC’s Detective Comics #233.

Sonic Frontiers krijgt gratis Monster Hunter-DLC
  • 0
  • 0
Heb je er altijd al van gedroomd om Sonic in een Rathalos-outfit te zien? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Sega heeft aangekondigd dat Sonic Frontiers, de nieuwe Sonic-titel, die zal verschijnen op 8 november, gratis DLC krijgt gebaseerd op de populaire franchise van Capcom. Deze DLC zal beschikbaar zijn vanaf 15 november.

De Monster Hunter-DLC zal het Rathalos Armour- en het Felyne Rathalos Armour-outfit bevatten, alsook de BBQ Spit, een minigame waarbij je eten kan grillen om Sonic sterker te maken.

Persona 3 Portable en Persona 4 Golden verschijnen op 19 januari
  • 0
  • 1
Nadat Persona 5 Royal onlangs verscheen voor Nintendo Switch en volgende week uitkomt voor PlayStation 5, Xbox en pc, hebben Persona 3 Portalble en Persona 4 Golden nu ook een releasedatum te pakken. Atlus heeft namelijk aangekondigd dat de twee JRPG-klassiekers verschijnen op 19 januari 2023 voor Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.

Vergeet niet, als je een Game Pass-abonnement hebt, dan kan je de drie titels downloaden voor Xbox en pc vanaf dag één, beginnend met Persona 5 Royal op 21 oktober.
Mortal Kombat blaast dertig kaarsjes uit
  • 0
  • 2
Warner Bros. Games en NetherRealm Studios vieren vandaag met trots de 30e verjaardag van Mortal Kombat, de miljardenfranchise waarvan inmiddels bijna 80 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de lancering van het originele arcadespel op 8 oktober 1992. In de afgelopen 30 jaar was de veelgeprezen Mortal Kombat-serie een begrip in de volkscultuur dat fans heeft geboeid met eersteklas gameplay, iconische personages en een meeslepende filmervaring. Verder heeft de serie talloze onderscheidingen verdiend, waaronder meerdere hoofdprijzen tijdens de D.I.C.E. Awards van de Academy of Interactive Arts & Sciences, The Game Awards en nog veel meer. De nieuwste aflevering uit de videogameserie, Mortal Kombat 11, is de snelst verkopende titel in de geschiedenis van de franchise: er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht en Mortal Kombat Mobile heeft tot nu toe meer dan 150 miljoen downloads.

Ter ere van de 30-jarige geschiedenis van Mortal Kombat is er een nieuwe...
Filmreview: Saloum
  • 0
  • 0
In 2014 maakte de wereld kennis met regisseur Jean Luc Herbulot. Hoewel de Congolese regisseur al enkele kortfilms op zijn naam had staan, brak hij pas echt door met Dealer, een stijlvolle thriller die zich afspeelt in het Parijse drugmilieu en die duidelijk inspiratie putte uit de Pusher-trilogie van Nicolas Winding Refn. Met Saloum keert hij terug naar zijn Afrikaanse roots en schotelt hij ons een bezwerende genreblender voor die zich afspeelt in het Senegalese natuurgebied Sine-Saloum.
Terug
Bovenaan