Sterrenrestaurants

Genoten van Horseele. Een paar zaken hebben me niet echt weggeblazen. De amuses waren wat mixed (van meh tot top - die oester :) ), de non-alcoholische pairing was een tikkeltje te flets naar mijn smaak en de langoustine was OK, maar die van Oak zat nog teveel in mijn hoofd en die ging er los over.

Maar aan de andere kant was de duif zalig en waren de paling en vooral de tonijn absoluut fantastisch. Het dessert, een tiramisu met verrassend lekker bloemkoolijs, was een top afsluiter.

Nog niet veel ervaring met sterren, overall vond ik Oak wel beter/consistenter, maar toch ook dik in orde.
 
Nog vergeten vermelden: het brood en de boters erbij waren schitterend. Dat kan mij nu ook zo smaken op restaurant 🙂
 
Genoten van Horseele. Een paar zaken hebben me niet echt weggeblazen. De amuses waren wat mixed (van meh tot top - die oester :) ), de non-alcoholische pairing was een tikkeltje te flets naar mijn smaak en de langoustine was OK, maar die van Oak zat nog teveel in mijn hoofd en die ging er los over.

Maar aan de andere kant was de duif zalig en waren de paling en vooral de tonijn absoluut fantastisch. Het dessert, een tiramisu met verrassend lekker bloemkoolijs, was een top afsluiter.

Nog niet veel ervaring met sterren, overall vond ik Oak wel beter/consistenter, maar toch ook dik in orde.

Ge vergelijkt uw huidige vrouw ook niet met uw vorige partner ;)
Maar goh ... ik was zelf niet omver geblazen van Horseele dus kan me hier wel in vinden.
 
Zonet eens wat zaken gereserveerd:
Bar Bulot in Antwerpen (Kitchen counter), kan daar wel van genieten van die koks bezig te zien

En dan op vakantie bij Kjolle in Lima (Peru) - Nr. 28 op de wereldranking volgens tinternet, echtegenote van nummer 1: Central
Maar volgens ons lokaal aanspreekpunt zou Kjolle beter zijn dan Central :)
 
Laatst bewerkt:
Zonet eens wat zaken gereserveerd:
Bar Bulot in Antwerpen (Kitchen counter), kan daar wel van genieten van die koks bezig te zien
Oud Ooteren in Maaseik - geen ster, maar blijkbaar meer dan degelijk

En dan op vakantie bij Kjolle in Lima (Peru) - Nr. 28 op de wereldranking volgens tinternet, echtegenote van nummer 1: Central
Maar volgens ons lokaal aanspreekpunt zou Kjolle beter zijn dan Central :)

Het eten in Oud-Oteren in Neeroeteren (zeg nooit Maaseik tegen Neeroeteren of Opoeteren!) is zeker lekker, maar het is echt "maar" gewoon een brasserie hoor dus absoluut niets verfijnd of culinairs dus beetje vreemd om die hier in dit topic te zien passeren, los van het wel of niet hebben van een ster 😅

De spareribs zijn er alleszins de moeite!
 
Vorige week gehoord dat Cuines33 zijn concept wat heeft veranderd, en dat ze voor een 2e ster willen gaan. Misschien nog eens een keertje gaan eten ... da's ondertussen ook weeral 5 jaar geleden.
 
Vorige week gehoord dat Cuines33 zijn concept wat heeft veranderd, en dat ze voor een 2e ster willen gaan. Misschien nog eens een keertje gaan eten ... da's ondertussen ook weeral 5 jaar geleden.
Wat zou het nieuwe concept worden? Vond dat enorm goed daar.
 
Wat zou het nieuwe concept worden? Vond dat enorm goed daar.

Geen idee ... minder plaatsen en iets verandert ook in de ontvangst. Ik weet nog dat dat een heel gezellige bar was om te aperitieven. Maar 't zijn roddels in m'n vrouw haar vriendenkring. 'k weet niet hoeveel waarde ik er aan moet hechten. :D

Volgende reservatie is nu Julien voor moederdag, en in juni terug naar Sel Gris.
 
Zonet eens wat zaken gereserveerd:
Bar Bulot in Antwerpen (Kitchen counter), kan daar wel van genieten van die koks bezig te zien

En dan op vakantie bij Kjolle in Lima (Peru) - Nr. 28 op de wereldranking volgens tinternet, echtegenote van nummer 1: Central
Maar volgens ons lokaal aanspreekpunt zou Kjolle beter zijn dan Central :)
Bar Bulot was voor mij een teleurstelling tbh. De sfeer is daar niet bijster interessant en het eten is goed, maar niet beter dan meeste deftige (en goedkopere) zaken in Antwerpen.
 
Dit jaar 15 jaar samen met m'n vriendin, ideaal om eens goed uit eten te gaan. Dus zijn we afgelopen donderdag in Batholomeus gaan eten.
Top concept, veel conact met beide chefs en de gastvrouw. Even een babbeltje gedaan over het houden van bijen bv.
Eten is ook waanzinnig goed, elke gang genieten. Enig nadeel is de prijs: wijn per glas is echt duur, zelfs het bier is echt prijzig (12 euro voor nen Duvel).

Maar neemt niet weg dat het een top avond was, zou het zo nog eens doen :)
 
Opletten, want voor je het weet…
In juli is het alweer tijd voor mijn jaarlijkse uitstap naar Bartholomeus 😍
Meh, ik moet toch ook zeggen dat ik van het oude concept meer fan was dan van het huidige, en dat toch grotendeels ook door die absurde wijnprijzen. Pas op, ik vind het nog steeds enorm goed, maar vorige keer toch ook met een zuur gevoel buitengestapt door de rekening die heel stevig opgelopen was zonder zot te doen.
Al blijft het wel van het beste dat er is in België, dusja 🤷‍♂️
 
Boury gereserveerd voor augustus met overnachting. We zijn dan 10 jaar getrouwd. Zou het Bartholomeus kunnen overtreffen? :)
 
Boury gereserveerd voor augustus met overnachting. We zijn dan 10 jaar getrouwd. Zou het Bartholomeus kunnen overtreffen? :)
Wij hebben Boury ook al gedaan met overnachting en dat was wel ferm de moeite, ongetwijfeld top.
Een minpuntje vonden wij dessert. Wij hadden eigenlijk al meer dan genoeg na de kaaskar, en daarna twee desserts is er gewoon over.

Tip: als je liefhebber bent, vraag zeker naar de Madeira-kar!

Echter blijft Bartholomeus voor ons persoonlijk de betere keuze. Wij zijn enorme fan van het concept en gemoedelijkheid. Boury is klassieker qua gevoel en de keuken is complexer, wat toch minder ons ding is.
Maar dit alles is louter persoonlijke voorkeur, Boury is wel gewoon top en jullie gaan er zonder twijfel van genieten!
 
Wij hebben Boury ook al gedaan met overnachting en dat was wel ferm de moeite, ongetwijfeld top.
Een minpuntje vonden wij dessert. Wij hadden eigenlijk al meer dan genoeg na de kaaskar, en daarna twee desserts is er gewoon over.

Tip: als je liefhebber bent, vraag zeker naar de Madeira-kar!

Echter blijft Bartholomeus voor ons persoonlijk de betere keuze. Wij zijn enorme fan van het concept en gemoedelijkheid. Boury is klassieker qua gevoel en de keuken is complexer, wat toch minder ons ding is.
Maar dit alles is louter persoonlijke voorkeur, Boury is wel gewoon top en jullie gaan er zonder twijfel van genieten!
Heb Bart Desmidt wat zitten opzoeken, lijkt mij een erg fijne mens en het ziet eruit als een open keuken?
 
Heb Bart Desmidt wat zitten opzoeken, lijkt mij een erg fijne mens en het ziet eruit als een open keuken?

Klopt, ik wandel daar regelmatig voorbij als wij aan zee zijn en die zijn ‘werkplaats’ is vlak tegen het raam aan de dijk en je zit daar gewoon rond.
 
Heb Bart Desmidt wat zitten opzoeken, lijkt mij een erg fijne mens en het ziet eruit als een open keuken?
Yep, iedereen zit daar rond de keuken te eten. Als je wat interesse in eten en koken hebt is dat dik de moeite.
Toffe mens ook, nam vorige week bij iedereen wel eens de tijd om effe een babbeltje te doen. Hebben het even over z'n bijen gehad en over mijn voorliefde van een goeie saus bij 't eten :D
 
Yep, iedereen zit daar rond de keuken te eten. Als je wat interesse in eten en koken hebt is dat dik de moeite.
Toffe mens ook, nam vorige week bij iedereen wel eens de tijd om effe een babbeltje te doen. Hebben het even over z'n bijen gehad en over mijn voorliefde van een goeie saus bij 't eten :D
Heeft hem bijen? 😃
Zo'n resto spreekt me 10x meer aan dan The Jane ofzo, alleen al voor het gemoedelijke en gastvrije
 
Terug
Bovenaan