polar bear
Well-known member
Klopt zou nog simpeler zijn. Maar ik probeer eerst eens iets trechter achtig iets te maken in metaal. Ik bekijk eens enkele filmpjes hoe de ooni en dergelijke werkenof gewoon op gas?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Klopt zou nog simpeler zijn. Maar ik probeer eerst eens iets trechter achtig iets te maken in metaal. Ik bekijk eens enkele filmpjes hoe de ooni en dergelijke werkenof gewoon op gas?
RegelmatigMaakt er iemand soms calzones?
Ik ga het dit weekend eens proberen maar ik vraag me nog af of ik ingrediënten als champignons en ui op voorhand best al eens bak of dat die wel gaan garen in de calzone...
Wow, ziet er top uit!Al half jaar aan het experimenteren en oefenen om Napolitan style pizza te maken, vrij tevreden van. Gemaakt met een Ooni.
402abaf5-05a4-4e87-9a09-0aa700d3cfe6 hosted at ImgBB
Image 402abaf5-05a4-4e87-9a09-0aa700d3cfe6 hosted in ImgBBibb.co
Ik heb gorgonzola ontdekt op pizza. Ik moet niets anders meer hebben.
Ma echt hé!Alles wordt beter met gorgonzola
Alles wordt beter met 'Nduja
Waarom weggooien? Ge kunt ze uitrollen en invriezen, en dan later beleggen en op de bbq gooien Heb ik hier al paar keer gedaan als ik overschot heb, dat gaat perfect.Godverdomme toch. Afgelopen zaterdag had ik weer volk en ging ik verse pizza's maken.
Eerst even vermelden dat ik in april voor de verjaardag van m'n dochter pizza gemaakt heb voor heel de familie. De deeg werd de avond voordien gemaakt en zag er 's ochtends al wat te ver uit. Hier ten rade gekomen en toch een 2de batch gemaakt voor het zekerste. Ik heb de grote hoeveelheden bloem en water op de keukentafel beginnen mengen terwijl m'n vrouw taarten aan het bakken was. Het water is letterlijk uit z'n voegen gebarsten en heel de keuken was gezet in deegspetters. Nogmaals mogen herbeginnen om dan 's avonds te constateren dat de deeg van de dag voordien toch nog goed was.
Goed, zaterdag ging ik een deeg maken die nog 7 uren kon rijzen. Sidenote: ferme kater. Het kneden met de hand was best pittig met een bonkend hoofd. Deeg aan de kant voor de eerste rijs en tijdens het opkuisen merk ik dat m'n gist daar nog staat. Ben ik juist dat de gist dan nog vermengen met de deeg geen zin meer heeft? Ik ging ervan uit dat die wat moet oplossen in het water. Ik had geen tijd te verliezen en heb de hele boel in de vuilbak gegooid. Herbegonnen en toch weer een goede deeg gemaakt. 12 bollen voor 6 man. 5 bollen mogen weggooien omdat ik er altijd teveel maak.
Pizza's waren heerlijk maar godverdomme ik heb al gesukkeld met dat deeg.
Daarom hou ik van dit forum hé. Hoe vries je die dan best in? Nooit bij stilgestaan. Ik maak altijd veel te veel bollen en gooi die dan weg.Waarom weggooien? Ge kunt ze uitrollen en invriezen, en dan later beleggen en op de bbq gooien Heb ik hier al paar keer gedaan als ik overschot heb, dat gaat perfect.
U gist niet opgelost dertussen gaan gooien heeft idd geen zin.
Uitrollen in de vorm die ge wilt, dan op een bakplaat invriezen, vervolgens inpakken op de manier die jij wil. Als ge meerdere bodems hebt is het makkelijkste om ze met een bakpapier ertussen op mekaar te leggen, dan kan je ze makkelijk stuk per stuk eruit halen.Daarom hou ik van dit forum hé. Hoe vries je die dan best in? Nooit bij stilgestaan. Ik maak altijd veel te veel bollen en gooi die dan weg.
Gewoon in huishoudfolie verpakken?
Ik doe gewoon een scheut olijfolie in een ziplock zak en dan de deegbol erin.Daarom hou ik van dit forum hé. Hoe vries je die dan best in? Nooit bij stilgestaan. Ik maak altijd veel te veel bollen en gooi die dan weg.
Gewoon in huishoudfolie verpakken?