In het verleden was er altijd culturele evolutie, daar gingen vaak decennia of zelfs een eeuw over. Nu lijkt het dat iedereen in 10 jaar tijd een heleboel veranderingen in levensstijl moeten maken waarvoor er mijn inzien (nog) geen draagvlak is. Die snelheid duwt mensen ook in extremere posities om zich ertegen te verzetten.
Daarboven hebben wij verschillen tussen pakweg Ploegsteert en Gent. Das 50 km afstand, mensen van Ploegsteert komen wel eens in Gent en kijken dezelfde media. Toch lijkt mij dat plattelandsmensen andere gewoonten en gebruiken hebben.
In de VS heb je plekken waar veel inwoners nog nooit in een grote stad geweest zijn. Die kijken andere media en zijn steeds meer de connectie aan het verliezen met die stedelijke bevolking. Bij elke gelegenheid horen dat je ideeen en gebruiken "backwards" en ouderwets zijn helpt niet die mensen te winnen voor progressieve ideeën.
Daarbovenop hebben inwoners in Ely Nevada (geen superklein gehuchtje) weinig met inwoners van pakweg New York. Das 5000km verder. Moskou ligt dichter bij Brussel dan New York bij Ely. De closest relatief grote stad voor Ely is Salt Lake city, 250km verder.
'Lijkt' is het sleutelwoord hier, denk ik. De revolutie die de media ondergaan heeft, is met grote voorsprong de belangrijkste factor om deze reactionaire tendens te verklaren.


Cable news is journalism, but it’s also a business. Chris Hayes, who anchors MSNBC’s 8 pm newscast and is among the most thoughtful, civic-minded journalists in the industry, referenced a Will Ferrell joke from Anchorman 2 on his podcast, saying, “What if instead of telling people the things they need to know, we tell them what they want to know?” That is, he says, “the creation story of cable news.”“

“At some level,” he continued, “we’re wedding DJs. And the wedding DJ’s job is to get you on the floor.” The point is not that this leaves no room for serious journalism. As Hayes says, there are good wedding DJs and bad wedding DJs, and the work of being a cable news host is making sure you’re one of the good ones. But this is the business context in which cable news decisions are made.
But we don’t just want people to read our work. We want people to spread our work — to be so moved by what we wrote or said that they log on to Facebook and share it with their friends or head over to Reddit and try to tell the world. That’s how you get those dots to multiply. But people don’t share quiet voices. They share loud voices. They share work that moves them, that helps them express to their friends who they are and how they feel. Social platforms are about curating and expressing a public-facing identity. They’re about saying, “I’m a person who cares about this, likes that, and loathes this other thing.” They are about signaling the groups you belong to and, just as important, the groups you don’t belong to.

Kort samengevat is het de opkomst van sociale media en het overaanbod van informatie en entertainment dat mediabedrijven uit financiële belangen ertoe heeft aangezet om hun aanbod te veranderen van een eerder neutrale berichtgeving naar een meer identiteitsgedreven nieuwsaanbod. Als zender heb je namelijk competitie uit duizenden hoeken voor de belangstelling van je publiek wat ervoor zorgt dat je nooit iedereen gaat kunnen aanspreken. En dus vormt Fox haar berichtgeving in functie van het conservatieve publiek. Het creëert en versterkt daarbij de notie van de conservatieve identiteit terwijl MSNBC hetzelfde doet langs de liberale zijde.
 
Doen we dan de geschiedenis geen oneer aan? Onze grootouders hebben de integratie van zwarten en andere minderheden als volwaardige burgers meegemaakt, de opkomst van vrouwenrechten en feminisme, de opkomst van homorechten en de aanval daarop tijdens de aids epidemie in de 80s, de hippie counter culture beweging, ...

Misschien dat dit nog altijd een backlash is op die grootse ontwikkelingen van toen want als we eerlijk zijn, waar gaat het vandaag over? Toiletten en pronouns. Dat is toch 2x niets met die veel grootsere omwentelingen van de jaren 60, 70 en 80?
Ik denk dat veel meer dan toen de focus op identiteit ligt, nu. En die praat over "toiletten en pronouns", voor ons is het 2x niets, maar ik denk dat er mensen zijn die het juist absurd vinden dat de praat daarover juist gaat.

Toen kwamen we ook van veel verder - ook zoals je aangeeft. Ook al is er vandaag zeker nog zeker ongelijkheid te vinden, maar in de jaren '50 van de VS was er nog raciale segregatie, waarbij zwarten in het zuiden gescheiden werden van blanken, naar aparte scholen gingen, op aparte bussen zaten, en er eigenlijk twee aparte samenlevingen waren bij één, met als doel om blank en zwart te doen samenleven, vredevol, waarbij geen van de twee groepen met elkaar ooit in aanraking moest komen. Natuurlijk extreem racistisch en ongelijk. Maar daar komt men van. Ik denk dat het noorden die segregatiepolitiek ook degoutant vond indertijd, en in het zuiden is daar vrij lang wat weerstand tegen geweest. Zelfs vandaag stemt 90% van de blanke burgers daar Republikeins. En de mensen van kleur bijna uitsluitend op de Democratische Partij. Dat terwijl het blanke zuiden vroeger juist bijna uitsluitend op Democraten stemde, maar na de civil rights movement en de southern strategy van Nixon kent het blanke zuiden bijna uitsluitend Republikeinse stemmers, zeker buiten de steden.
 
'Lijkt' is het sleutelwoord hier, denk ik. De revolutie die de media ondergaan heeft, is met grote voorsprong de belangrijkste factor om deze reactionaire tendens te verklaren.





Kort samengevat is het de opkomst van sociale media en het overaanbod van informatie en entertainment dat mediabedrijven uit financiële belangen ertoe heeft aangezet om hun aanbod te veranderen van een eerder neutrale berichtgeving naar een meer identiteitsgedreven nieuwsaanbod. Als zender heb je namelijk competitie uit duizenden hoeken voor de belangstelling van je publiek wat ervoor zorgt dat je nooit iedereen gaat kunnen aanspreken. En dus vormt Fox haar berichtgeving in functie van het conservatieve publiek. Het creëert en versterkt daarbij de notie van de conservatieve identiteit terwijl MSNBC hetzelfde doet langs de liberale zijde.
Mee eens, lijkt kan ik me min of meer in vinden en je analyse van media ook.

Een kanttekening. Ik ben op mijn 20 ste voor de eerste keer in aanraking gekomen met een transman (eerste transervaring). Ik vroeg een vriendin is dat een omgebouwde vrouw? Ja dat was zo, maar ik mocht er niets van zeggen. 20 jaar waarin transpersonen een randfenomeen waren waar ik in mijn gehucht nooit mee in aanraking kwam.
16 jaar later zou ik die vraag op die manier niet meer mogen stellen zonder consequenties, ik snap dat en heb eerbied voor transpersonen daar ik er ondertussen verschillende ken en die mensen aangenaam vindt.

De mensen uit mijn gehucht een generatie eerder hebben die ervaringen niet en zien transpersonen zoals dieren in de zoo. Niet vanuit innerlijke slechtheid, maar omdat de trend van openheid over die dingen gewoon nog niet overgewaaid is. Als ze een (ongepaste) opmerking maken in het echt of op facebook is er direct een legertje aan mensen die hen afbreekt. Zo worden die mensen niet gewonnen voor andere meningen.
Dat heeft niet noodzakelijk veel met media te maken denk ik, het heeft gewoon tijd nodig en begrip voor zowel trans personen als voor mensen die daar nog niet klaar voor zijn.
Hetzelfde voor vluchtelingenopvang, migratie etc etc etc.

Ik denk dat progress wat gaat moeten vertragen en das voor een groot stuk door onbegrip. De VS loopt daar misschien wat voor op ons.
 
Persoonlijk heb ik geen problemen met pronouns, alleen is dat in mijn Nederlands minder ingeburgerd dan wanneer ik Engels gebruik. In het Engels gebruik ik bijna de standaard "they/them" vorm, bijna tegen iedereen in plaats van her/him. Maar in het Nederlands weet ik niet goed wat ik moet gebruiken. We hebben hem/haar en hun? Ik denk dat je hun moet zeggen. Maar bij hij/zij ken ik de neutrale term niet, ik denk dat in dat geval ook "zij" de neutrale term is, omdat zij ook voor meervoud wordt gebruikt.

Maar in het engels is het ingeburgerd voor mij. Sommige talen maken zelfs geen onderscheid tussen gender vanuit de oorsprong van de taal. Ik denk dat het Indonesisch een voorbeeld van zo een taal is, al kan dat ook zijn dat het betekent dat het woord geen gender heeft (de un/une van het Frans, maar ook der/die/das in Duits en ons restant de/het bij ons).

Op het internet is het sowieso nuttig omdat de trans community toch redelijk groot is, wat begrijpelijk is voor sociale omstandigheden. Op het internet is er geen beoordeling op uw uiterlijk, want je communiceert via chat of berichten, niet non-verbaal of via spraak in eerste instantie. Er is geen vooroordeling op iemands uiterlijk of gender via een post. Je zal enkel een gender kennen van iemand als hij/zij dat zelf aangeeft. Dat is waarom zij aangetrokken worden tot het internet. Ook is er wellicht wel een verhoogde link tussen genderidentiteitsproblemen en ASS en die laatste groep is voor andere redenen ook al aangetrokken tot het internet, onder meer door de diepgang v/h internet en de internetcultuur maar ook door dat het communiceren makkelijker is voor hun via internet dan face-to-face in het sociale dagelijkse leven. En als ASS een ontwikkelingsstoornis is, dan zal los van een betere diagnostiek vandaag, het fenomeen ook toenemende zijn met de toenemende digitalisering van de maatschappij, en met dat het internet wijder verspreid is dan ooit, en ook diverser wordt en dus niet uitsluitend een fenomeen voor de hoge westerse blanke middenklasse.
 
Persoonlijk zou ik toch ook eerder de schuld in de polarisering en radicalisering van de media zoeken die akkefietjes probeert op te kloppen tot aanvallen op jouw persoonlijk. De kracht van mensen als Tucker Carlson, Alex Jones, Jordan Peeters, ... je mag dat niet onderschatten. Ik denk dat die niet zullen rusten tot ze klok grotendeels hebben teruggedraaid en die weten hun volgers echt wel tot serieuze wandaden aan te zetten. Zulke individuen had je in de jaren 60 ook maar die mensen konden zich helemaal niet zo gemakkelijk organiseren.


The Connecticut trial featured tearful testimony from parents and siblings of the victims, who told how they were threatened and harassed for years by people who believed the lies told on Jones’s show.

Strangers showed up at their homes to record them. People hurled abusive comments on social media. Erica Lafferty, the daughter of the slain Sandy Hook principal, Dawn Hochsprung, testified that people mailed rape threats to her house. Mark Barden told how conspiracy theorists had urinated on the grave of his seven-year-old son, Daniel, and threatened to dig up the coffin.

:sick:
 
Zulke individuen had je in de jaren 60 ook maar die mensen konden zich helemaal niet zo gemakkelijk organiseren.
Probleem is sociale media, er is daar geen controle op. Een land heeft daar ook geen controle op, en kan ook nauwelijks op basis v/d sociale media gevolgen geven aan dergelijke acties, zoals bvb. bij DVL. Het kan wel maar het gebeurt enkel bij flagrante overtredingen en zware verspreidingen v. haat.

In zekere zin heb je sociale media zoals Facebook en Twitter die hun eigen beleid uitstippelen als multinationals, en daardoor eigenlijk hun eigen regels bepalen die boven die van landen staan, juist omdat het om multinationals gaat, en dat ook heel goed weten te ontwijken. Voor hun telt eigenlijk in de eerste plaats de winst en de commerciële omzet. En los daarvan heb je nog onder de radar sociale media waar er al helemaal geen controle is (TikTok is bvb. van China, maar je hebt ook Telegram, Discord, YouTube en Whatsapp). Er zijn genoeg manieren waarop men kan organiseren zonder dat er daar weinig gevolgen aan verbonden zijn als je je goed organiseert.

Een v/d grootste veranderingen van de laatste decennia is het medialandschap eigenlijk. Dat is compleet veranderd.
 

Dit zijn toch dingen dat je niet verwacht te horen van rechts. Republikeinse kandidaat voor senaat Mehmet Oz (bekend van Dr. Oz op discovery channel) beweert dat het misschien beter zou zijn als de prijzen voor vlees en voeding terug omhoog zouden gaan, vooral vlees omdat ze op dit moment gesubsidieerd zijn. En dat het niet de bedoeling is dat we er veel van eten.

Ironisch genoeg zal Dr. Oz rustig steak kunnen blijven eten, maar als een steak 90 dollar of euro kost, wordt het voor veel mensen ondenkbaar om een steak nog te eten.

Ergens zit er wel een punt in, want vlees was een luxeproduct en vandaag denken mensen dat normaal of logisch is dat ze elke dag hun stuk vlees kunnen eten, maar eigenlijk vind ik dat persoonlijk niet normaal. Maar vlees als luxeproduct, als enkel voor de rijken, vind ik ook maar een problematisch idee.
 

Mike Lee zou in de problemen zitten. Evan McMullin is als een onafhankelijke die de steun krijgt van de Democraten het goed aan het doen. Jawel, diezelfde onafhankelijke never-Trump kandidaat uit 2016. En vraagt nu bijna al smekend op TV voor de steun en het geld van medesenator en presidentskandidaat in 2012 Mitt Romney - die neutraal wilt blijven, gezien hij naar eigen zeggen twee vrienden in de race heeft.


Een recente peiling toont aan dat de race nipt is, en McMullin dus een kans lijkt te hebben.

Mike Lee die in 2016 nog de campagne van McMullin steunde - toen ook al als senator - en aangaf op McMullin gestemd te hebben, zou nadien snel een bondgenoot van Trump worden gedurende zijn presidentscampagne, kwam bijvoorbeeld ook in het nieuws nadat hij de coronamaatregelen niet volgde en geen mondmasker droeg, en dan ook later covid opliep in dezelfde periode dat Trump covid zou oplopen.

McMullin zou een meer gematigde campagne voeren dan in 2016 toen hij als een rechts onafhankelijke echte conservatief opkwam en daarbij +-20% haalde in Utah, en heeft aangegeven dat hij als een onafhankelijke wil zetelen, maar vermoed wordt dat hij een onafhankelijke zal zijn die zal caucusen met de Democraten. Op abortus heeft McMullin een u-turn gemaakt bijvoorbeeld. Ook is zijn buitenlands beleid anders, meer in lijn met de Democratische buitenlandthema's.

Utah is de staat gekend om zijn grote mormonenpopulatie, met Salt Lake City als grootste stad van de staat.


Een stukje van 5 minuten uit de talkshow van Hannity met ook een discussie over Utah.

Observeer ook de "neutraliteit" van de zender hier. "Egg McMuffin" en "pretending to be a Romney Republican" springen eruit. Ted Cruz heeft het dan verder over "illegal aliens" and "Democrats allowing rapists to vote". Tja. Pogingen uiteraard om hem zoveel mogelijk als een echte Democraat af te schilderen.
 
Laatst bewerkt:
- in alle stilte: de volledige Chinese microchipsector compleet onthoofd door die recente exportcontrole regulering. :oops:
Benieuwd wat daar van reactie gaat op komen na het Chinese congres.

- met een fractie van het defensiebudget het Russische leger gedecimeerd.

Het is me toch een zwakke demente jongen, die Biden...
 
Deze had ik nog niet gezien maar blijkbaar zijn is er een handelsoorlog aan de gang tussen china en de US.
https://www.cnbc.com/2022/10/12/us-...-could-hobble-chinas-semiconductor-goals.html
Voor sommige amerikanen is het dus kiezen voor de job of voor het amerikaans burgerschap blijkbaar?

A bold move nu semiconductors al een jaar of 3 moeilijk te verkrijgen zijn. Zie ik dit nu verkeerd maar gaat dit de tekorten nu niet verlengen?
Is het eindspel eerder dan IP, de knowhow en specialisten terug krijgen naar de US of andere chip producerende landen, Of toch zoals het artikel aanhaalt een bezorgdheid naar A.I capabiliteit en oorlogsindustrie?
 
Laatst bewerkt:
Deze had ik nog niet gezien maar blijkbaar zijn is er een handelsoorlog aan de gang tussen china en de US.
https://www.cnbc.com/2022/10/12/us-...-could-hobble-chinas-semiconductor-goals.html
Voor sommige amerikanen is het dus kiezen voor de job of voor het amerikaans burgerschap blijkbaar?

A bold move nu semiconductors al een jaar of 3 moeilijk te verkrijgen zijn. Zie ik dit nu verkeerd maar gaat dit de tekorten nu niet verlengen?
Is het eindspel eerder dan IP, de knowhow en specialisten terug krijgen naar de US of andere chip producerende landen, Of toch zoals het artikel aanhaalt een bezorgdheid naar A.I capabiliteit en oorlogsindustrie?
Misschien doet dit de Chinezen sneller grijpen naar een overname van Taiwan.
 
Wel dat was mijn gedachte ook. Dit is toch een accelerator als ze hun semiconductors niet meer kunnen maken en Taiwan het Mekka is der chips
Dit is zeker een accelerator, want dit is gelijkaardig aan wat met Japan gebeurde toen het geen toegang meer kreeg tot noodzakelijke grondstoffen. Als ik optimistisch mag zijn hoop ik dat dit vooral een wake-up call is voor iedereen die afhankelijk is van Taiwan, zelfs voor de Chinezen. Sowieso zijn we voor bepaalde grondstoffen afhankelijk van andere landen, maar het is frappant hoe afhankelijk de hele wereld is van semiconductors in Taiwan. Net zoals het frappant is hoe sommige Europese landen zo afhankelijk waren van Russisch gas. Volledige autarkie is uiteraard onmogelijk, maar de afhankelijkheid van strategische grondstoffen of producten moet toch bewaakt worden.
 
- in alle stilte: de volledige Chinese microchipsector compleet onthoofd door die recente exportcontrole regulering. :oops:
Benieuwd wat daar van reactie gaat op komen na het Chinese congres.

- met een fractie van het defensiebudget het Russische leger gedecimeerd.

Het is me toch een zwakke demente jongen, die Biden...

Mja voortzetting van Trump's 'Hard on China' beleid:


Zijn nu inderdaad twee goede dingen die Biden doet.
 
Amai dat Fetterman - Oz debat. Denk wel dat Oz nu in de leiding staat.
Iemand die nog aan het herstellen is van zijn hartinfarct en met grote zekerheid blijvende mentale letsels zal overhouden, zou beter uit de race stappen.
 
EN hoe beschrijft Foxnews de dader: 't is een "nudist"

Dat hij extreem-rechtse conspiracy ideeën heet is **misschien** nét iets relevanter? Gelukkig zetten ze het nog in het artikel verder, maar ja...
 

Ook een probleem met links. Mogen we ook niet vergeten de aanvallen en moord op Trump supporters door linkse activisten.
De terroriserende aanvallen op onschuldige mensen en kleine zaken door BLM en Antifa.

Dat land heeft gewoon last van zware polarisatie.
 
Terug
Bovenaan