A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Podcast | Aflevering 62 | we kregen wat leuke aankondigingen op Mario Day
  • 0
  • 1
Mrpoelie, Mrpool en Bitjager bespreken samen het laatste nieuws uit de gamingwereld in deze episode. Ook vertellen ze over wat ze allemaal gespeeld hebben de afgelopen week.




Een vraag, suggestie of opmerking? Dan kan je ons mailen naar: [email protected]. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!
Eerste teaser voor sciencefictionfilm Atlas
  • 0
  • 0
Netflix heeft een teaser onthuld voor de sciencefictionfilm Atlas, met Jennifer Lopez in de hoofdrol. De film volgt het verhaal van Atlas Shepherd, een data-analist die wantrouwig staat tegenover kunstmatige intelligentie. Wanneer ze zich aansluit bij een gevaarlijke missie om een afvallige robot te vangen, raakt ze verstrikt in een web van intriges. Wanneer de plannen falen, moet Atlas op haar eigen intuïtie vertrouwen om de toekomst van de mensheid te redden van de greep van A.I.

De cast bestaat verder uit onder meer Simu Liu, Sterling K. Brown, Gregory James Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla en Mark Strong en is geregisseerd door filmmaker Brad Peyton. Het scenario is geschreven door Leo Sardarian en Aron Eli Coleite. Atlas zal vanaf 24 mei exclusief te zien zijn op Netflix.

Michael Douglas is Franklin in nieuwe miniserie
  • 0
  • 0
Apple TV heeft de trailer gelanceerd voor de aankomende miniserie Franklin. Geschreven door Kirk Ellis en Howard Korder, is deze serie gebaseerd op het boek A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America uit 2005 van Stacy Schiff. De acht afleveringen worden allemaal geregisseerd door Timothy Van Patten. In 1776 wordt Benjamin Franklin, reeds beroemd om zijn elektrische experimenten, op de proef gesteld wanneer hij een geheime missie naar Frankrijk onderneemt, waarbij de toekomst van de Amerikaanse onafhankelijkheid op het spel staat. De serie belicht een van de meest gewaagde zetten in Franklins carrière.

Michael Douglas schittert als Ben Franklin, terwijl Noah Jupe te zien is als Temple Franklin. De cast bestaat verder uit onder meer Marc Duret, Ludivine Sagnier, Thibault de Montalembert, Daniel Mays, Assaad Bouab, Jeanne Balibar, Théodore Pellerin, John Hollingworth en Eddie Marsan. De Franklin-serie zal vanaf 12 april op Apple TV+ te zien zijn...
Laatste trailer voor Godzilla x Kong: The New Empire
  • 0
  • 0
Nog slechts twee weken voordat Godzilla x Kong: The New Empire te zien is in de bioscoop. Warner Bros. Pictures heeft zojuist een nieuwe trailer onthuld. Onder regie van Adam Wingard bundelen de twee titanen, Godzilla en King Kong, hun krachten om een enorme, onbekende dreiging te trotseren die zich verschuilt in onze wereld. Bekijk hier de eerste en tweede trailer. Godzilla x Kong: The New Empire zal vanaf 29 maart in de bioscoopzalen te zien zijn.

Filmreview: La vie de ma mère
  • 0
  • 1
Zonder enige voorkennis over de regisseur of het plot stapte ik de bioscoopzaal in om La vie de ma mère te zien. Ik verwachtte een doorsnee Franse komedie voorgeschoteld te krijgen, maar werd aangenaam verrast door een verhaal dat veel diepzinniger was, met een perfecte balans tussen drama en komedie. De film draait om Pierre, wiens rustige leven plotseling wordt verstoord wanneer zijn moeder Judith, die hij al twee jaar niet heeft gezien, onverwacht voor de deur staat. Ze is ontsnapt uit de kliniek waar ze verbleef vanwege haar bipolaire stoornis.
Tweede trailer voor The First Omen
  • 0
  • 0
20th Century Studios heeft zojuist de tweede trailer vrijgegeven voor The First Omen, de prequel van de horrorfilm The Omen uit 2006. In deze film wordt een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome gestuurd om een leven te beginnen in dienst van de kerk, maar ontdekt ze al snel een geheim die haar geloof doet wankelen. De cast bestaat uit onder meer Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Charles Dance, Tawfeek Barhom, Sonia Braga, Nicole Sorace en Mia McGovern Zaini. The First Omen zal vanaf 5 april in de bioscoop te zien zijn.

Filmreview: Skunk
  • 0
  • 0
Skunk, de nieuwste film van Koen Mortier, is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Geert Taghon. De film verkent de rauwe realiteit van tiener Liam, gespeeld door Thibaud Dooms, die opgroeit te midden van drugs en geweld in zijn gezin. Wanneer hij in een jeugdinstelling belandt, neemt zijn leven een nieuwe wending, waarbij zijn strijd om te overleven en zijn zoektocht naar identiteit centraal staan.
Academy Awards 2024: overzicht van alle winnaars
  • 1
  • 6
Gisteravond vond in Hollywood de 96ste editie van de Academy Awards plaats. Het team achter Oppenheimer sleepte maar liefst zeven Oscars in de wacht, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur. Cillian Murphy en Robert Downey Jr. werden onderscheiden als respectievelijk Beste Acteur in een Hoofdrol en Beste Acteur in een Bijrol. De film Poor Things werd bekroond met vier awards, waaronder die voor Beste Actrice in een Hoofdrol (Emma Stone als Bella Baxter), Beste Kostuums, Beste Make-up en Haar en Beste Productie. The Zone of Interest ging naar huis met de Oscars voor Beste Internationale Film en Beste Geluid.

oscars.jpg


BESTE FILM
American Fiction
Anatomy of a Fall
Barbie
The Holdovers
Killers of the Flower Moon
Maestro
Oppenheimer
Past Lives
Poor Things
The Zone of Interest

BESTE REGISSEUR
Justine Triet - Anatomy of a Fall
Martin Scorsese - Killers of the Flower Moon
Christopher Nolan - Oppenheimer...
Het Smelt bekroond als Beste Vlaamse Film op Les Magritte du Cinéma
  • 0
  • 0
Gisteren vond de dertiende editie van Les Magritte du Cinéma plaats, de Franstalige filmprijzen van België. De debuutfilm Dalva, van regisseur Emmanuelle Nicot, werd verkozen tot Beste Film tijdens de ceremonie op zaterdag. Augure, geregisseerd door Sammy Baloji, werd bekroond met maar liefst vijf prijzen. Daarnaast ontving Het Smelt de prijs voor Beste Nederlandstalige Film.

Foto: Kristof Pierco

Foto's Les Magritte du Cinéma ©Kristof Pierco

BESTE FILM
Dalva van Emmanuelle Nicot

BESTE DEBUUTFILM
Dalva van Emmanuelle Nicot

BESTE REGIE
Emmanuelle Nicot voor Dalva

BESTE VLAAMSE FILM
Het Smelt van Veerle Baetens...
Gezien op Sooner in februari: Le Règne animal, I, Daniel Blake, And the King Said
  • 0
  • 0
Stap binnen in de wereld van cinema met Sooner, een Belgische streamingdienst die een groot aanbod aan films biedt, van indiepareltjes tot tijdloze klassiekers. Elke maand brengen ze nieuwe films rechtstreeks naar je scherm, met een catalogus die constant evolueert; of je nu kiest voor een abonnement of liever een film huurt, Sooner geeft je hierin zelf de keuze.
Nieuwe trailer voor Inside Out 2
  • 0
  • 0
Pixar heeft nog een trailer onthuld voor Inside Out 2, dat deze zomer in de bioscoop verschijnt. De eerste teaser verscheen in november en gaf ons een voorproefje van wat we kunnen verwachten van dit vervolg - met meer emoties die zich in Riley's hoofd manifesteren. De stemmencast van Inside Out 2 bestaat uit Amy Poehler, die terugkeert als Joy, Phyllis Smith als Sadness, Lewis Black als Anger, Tony Hale als Fear en Liza Lapira als Disgust. Deze trailer introduceert ook de nieuwe emoties die zich in Riley's geest bevinden: Anxiety (Maya Hawke), Envy (Ayo Edebiri), Ennui (Adèle Exarchopoulos) en Embarrassment (Paul Walter Hauser).

Podcast | Aflevering 61 | Dragon's Dogma 2 heeft moeite met 30fps op console
  • 0
  • 1
Mrpoelie, Mrpool en Bitjager bespreken samen het laatste nieuws uit de gaming wereld in deze episode. Ook vertellen ze over wat ze allemaal gespeeld hebben de afgelopen week. Je kan ook nog deelnemen aan de wedstrijd: Win Final Fantasy VII Rebirth voor PS5.




Een vraag, suggestie of opmerking? Dan kan je ons mailen naar: [email protected]. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!
Trailer voor Sing Sing met Colman Domingo in de hoofdrol
  • 0
  • 0
A24 onthult de trailer van Sing Sing, de tweede speelfilm van regisseur Greg Kwedar na zijn eerdere succes Transpecos. Het scenario, geschreven door Clint Bentley en Greg Kwedar, is gebaseerd op het Rehabilitation Through the Arts programma in de Sing Sing-gevangenis. Colman Domingo schittert als Divine G, een gevangene die onterecht vastzit. Hij ontdekt een nieuw doel door samen met zijn medegevangenen op te treden in een theatergroep. Sing Sing belooft een aangrijpend verhaal van veerkracht en de kracht van kunst te worden, met een onvergetelijke cast van professionele acteurs en gedetineerden. De film is vanaf juli in de bioscoopzalen te zien.

Trailer voor de serie Fallout met Ella Purnell
  • 1
  • 2
Een nieuwe trailer voor Fallout is zojuist uitgebracht. Deze serie, gebaseerd op de enorm populaire videogameserie, zal vanaf 11 april exclusief op Prime Video te zien zijn. In een dystopische toekomst hebben de inwoners van Los Angeles zich teruggetrokken in ondergrondse bunkers om zichzelf te beschermen tegen de verwoestende effecten van nucleaire straling, mutanten en bandieten. De serie volgt Lucy, die overleeft te midden van de chaos die volgde op deze nucleaire oorlog. De cast bestaat onder meer uit Ella Purnell als Lucy, Walton Goggins, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones, Aaron Moten, Mike Doyle, Moisés Arias, Johnny Pemberton en Dale Dickey.

Colin Farrell is een privédetective in de serie Sugar
  • 0
  • 1
Apple TV+ heeft de officiële trailer onthuld voor de serie Sugar, een unieke kijk op het privédetectiveverhaal. De serie, gemaakt door scenarioschrijver Mark Protosevich, volgt het verhaal van John Sugar, een Amerikaanse privédetective gespeeld door Colin Farrell. Sugar is vastberaden om de mysterieuze verdwijning van Olivia Siegel, de geliefde kleindochter van Hollywood-legende Jonathan Siegel, op te lossen. Terwijl Sugar dieper graaft in het onderzoek naar Olivia's verdwijning, worden ook lang begraven familiegeheimen van de Siegels onthuld. De cast van Sugar bestaat onder meer uit Kirby, Amy Ryan, Dennis Boutsikaris, Nate Corddry, Alex Hernandez en James Cromwell. De serie belooft een boeiende mix van spanning en drama te worden en is vanaf 5 april 2024 op Apple TV+ te zien.

Bekijk de trailer van de nieuwe animatiefilm The Wild Robot
  • 0
  • 0
Universal Pictures heeft zojuist de eerste officiële trailer onthuld voor The Wild Robot. De film is geschreven en geregisseerd door Chris Sanders, bekend van titels zoals Lilo & Stitch, How to Train Your Dragon en The Croods. Dit keer brengt hij het geliefde boek The Wild Robot van Peter Brown tot leven. In deze animatiefilm volgen we het avontuur van Roz, een robot die na een schipbreuk gestrand is op een afgelegen eiland. Om te overleven in deze barre omstandigheden, smeedt Roz een band met de dieren van het eiland en neemt hij de zorg van een babygans op zich.

De enorme stemmencast van deze film bestaat onder meer uit Lupita Nyong'o als de stem van Roz, terwijl Pedro Pascal te horen is als de vos Fink. Catherine O'Hara vertolkt de rol van Pinktail, Bill Nighy en Kit Connor lenen hun stemmen aan Longneck en Brightbill. Ook Stephanie Hsu leent haar stem aan Vontra, een andere robot in het verhaal. Verder zijn ook de stemmen van Mark Hamill, Matt Berry en Ving Rhames te horen...
Filmreview: Das Lehrerzimmer
  • 0
  • 4
Als iemand die weinig tijd op school heeft doorgebracht en dus niet veel van het studentenleven kent, geloof ik toch sterk dat lesgeven veel meer is dan alleen het overbrengen van leerstof; het is een uitdagende, complexe en vaak onderschatte taak. Leerkrachten moeten met veel elementen rekening houden; niet alleen met de leerlingen, maar soms ook met de onvoorspelbare emoties van ouders. Regisseur İlker Çatak slaagt erin een schoolfilm te maken die dieper ingaat op de dynamiek van de schoolsamenleving en de uitdagingen die zich kunnen voordoen.
WIN: Final Fantasy VII Rebirth voor PS5
  • 0
  • 3
Onze podcasters geven 1 exemplaar van Final Fantasy VII Rebirth voor PS5 weg!

Hoe kan je deelnemen?
Luister naar de podcast en antwoord op deze vraag: Waarom luister je naar onze podcast en wat kan er volgens jou beter? Stuur je antwoord naar [email protected]. De wedstrijd loopt tot 14 maart 2024, 12:00 uur (CET). De winnaar wordt live bekend gemaakt op donderdag 15 maart in de podcast.


Onze podcasters zijn vanaf nu ook LIVE op YouTube en Twitch. Je kan hen elke donderdag om 21:00 uur volgen en al jullie vragen rechtstreeks op hen afvuren. De podcast is de volgende dag te beluisteren (en via de Spotify-app ook met video).
Trailer voor Drive-Away Dolls met Qualley en Viswanathan
  • 0
  • 0
Drive-Away Dolls vertelt het verhaal van Jamie (Margaret Qualley), een onstuimige vrije geest die klaagt over de breuk met haar vriendin en Marian (Geraldine Viswanathan), die snakt naar wat ontspanning. Op zoek naar een nieuwe start, besluiten de twee vriendinnen een spontane roadtrip naar Tallahassee, Florida te maken. Dit is de tweede speelfilm die solo wordt geregisseerd door Ethan Coen, nadat de Coen Brothers uit elkaar gingen om hun eigen pad te volgen. De cast bestaat verder uit onder meer Joey Slotnick, Beanie Feldstein, Pedro Pascal, Colman Domingo, Bill Camp, Matt Damon en Annie Gonzalez. Drive-Away Dolls is vanaf 3 april in de bioscoopzalen te zien.

Filmreview: La Bête
  • 0
  • 2
La Bête, geschreven en geregisseerd door Bertrand Bonello, vormt een mix van genres waaronder sciencefiction, thriller en historisch drama. De film betreedt een uiterst intrigerend pad waarbij de regisseur niet alleen de levens van zijn personages herdefinieert en hervormt, maar ook actief de grenzen tussen fictie en realiteit verkent.
Terug
Bovenaan