MicVlaD

Redacteur
MicVlaD

MicVlaD

Redacteur
Openbare beta voor Windjammers 2 nu beschikbaar
  • 0
  • 1
Ooit zin gehad om competitief een frisbee rond te gooien? Wie weet had je dan wel eens gehoord van Windjammers, dat midden jaren '90 op Neo Geo-arcadekasten verscheen alvorens het circa 2010 op de Wii Virtual Console-markplaats werd verkocht. Alles behalve een wijde doelgroep, zeker als je buiten Japan woonde, maar toch evolueerde het in een cult hit, zeker tijdens bepaalde videogame-toernooien zoals het alom bekende EVO Championship Series. Na verloop van tijd werden de volgelingen van deze obscure game hartelijk beloond, want Dotemu besloot om niet alleen het spel naar modernere hardware te verplaatsen, maar om ook uit het niets zelfs een sequel goed te keuren! Dat was even slikken voor de fans...

De tot hiertoe onbekende release van Windjammers 2 is langzamerhand in aantocht, maar intussen kan eender wie alsnog enkele virtuele schijfjes in allerlei richtingen werpen. Dotemu kondigde...
Review: GRIME
  • 0
  • 0
Metroidvania's; moeilijk om in te beelden dat ze niet zo lang geleden relatief zeldzaam waren, deels omdat Nintendo en Konami op een gegeven moment zelf amper interesse toonden in officiële opvolgers. Vandaag de dag kon zo’n uitspraak niet verder van de waarheid verwijderd zijn, nu Castlevania: Anniversary Collection - met compilatie nr. 2 volgens geruchten in aantocht - op meerdere platformen bestaat, Nintendo na bijna twintig jaar eindelijk Metroid Dread voor de Switch onthulde én talloze kleinere developers het laatste decennium zelf een poging waagden. Een overvloed aan alternatieven, kort samengevat, met GRIME als een recente aanwinst voor het genre. Wijkt dit spel echter van de gebaande paden af voor een tikkeltje originaliteit?
Review: Death's Door
  • 3
  • 2
Developer Acid Nerve was voorheen verantwoordelijk voor Titan Souls, maar barsten van de creativiteit deed het echter niet. Lang geen belabberde titel, maar hun debuut zette de kritische of publieke consensus niet bepaald in vuur en vlam. Toch oogstte het spel voldoende succes om als een figuratieve voet tussen de deur voor toekomstige opportuniteiten te dienen, om zo zes jaar later alsnog een poging te wagen met een geheel andere titel. Death’s Door is het eindresultaat, maar kunnen we deze keer spreken van een schot in de roos?
Review: Streets of Rage 4
  • 2
  • 4
Streets of Rage 4; ooit was het een project dat voor velen synoniem stond met de reinste fantasie, zeker na twee geschrapte pogingen, maar uiteindelijk veranderde het alsnog in een realiteit! Minstens 25 jaar passeerde de revue nadat de serie met het nogal verwarde derde deel in een (relatieve) mineur eindigde, dus sceptici twijfelden of de betrokken partijen überhaupt een waardige opvolger konden creëren. Wat luidt het algemene verdict echter, nu het net iets langer dan één jaar geleden werd gereleased? Deels omdat het gedurende deze periode allerlei veranderingen onderging, waaronder de spiksplinternieuwe Mr. X Nightmare DLC, zullen we deze gedachte opnieuw onder de loep nemen!
Review: Super Magbot
  • 0
  • 0
Zelfs op de oudste videogame hardware wemelt het van de platformers, en omdat de industrie reeds decennia lang allerlei verfijningen bedacht, hebben ontwikkelaars hierdoor last om gameplay-gewijs origineel uit de hoek te komen. Doch zien we vrij regelmatig ettelijke buitenbeentjes; in de laatste jaren zagen we onder meer Octahedron, Dandara, Vectronom en Ynglet, en sporadisch komen we zelfs excentrieke exemplaren tegen zoals bijvoorbeeld Donkey Kong Jungle Beat met z’n bongo-apparaat. Super Magbot stuurt eveneens een andere richting uit wat betreft mechanische ideeën, maar is het wel succesvol met diens pogingen?
Review: Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown
  • 0
  • 5
Het moge dan wel een serie zijn dat al minstens een decennia geleden door SEGA in de vergetelheid werd gekieperd, maar wonder boven wonder besloot het bedrijf om alsnog opnieuw aandacht te besteden aan Virtua Fighter. De ouwe rakkers onder ons zullen wellicht zeer bewust zijn hoe impactvol deze memorabele 3D fighting game ooit was - laat staan de invloed die het uitstraalde over andere grote klassiekers zoals Tekken of Dead or Alive - dus Virtua Fighters terugkeer kan fans van het genre alleen maar toejuichen. Nu rest er enkel nog één vraag: is Ultimate Showdown een zogenaamde return to form, of zal het al gauw overschaduwd worden door de competitie?
Terug
Bovenaan