stevenvv

Redacteur
stevenvv

stevenvv

Redacteur
Bordspelreview: Machiavelli
  • 0
  • 7
Bepaalde spellen gaan al heel lang mee. Eén van deze spellen is Machiavelli. Dit spel werd reeds in 2000 uitgegeven. Het is onder andere gekend onder de naam Citadels in het Engels of Ohne Furcht und Adel in het Duits. In de jaren nadien volgde de uitbreiding De Donkere Landen, waarbij er tien nieuwe karakters werden geïntroduceerd en je het spel met acht spelers kon spelen. In 2016 volgde dan Machiavelli Deluxe, welke een opgefriste versie was van het originele spel en de uitbreiding. Het voegde eveneens ook een nieuwe uitbreiding toe: De Donkere Figuren. Hiermee werden er nog eens negen nieuwe karakters toegevoegd aan het spel. Nu brengt 999 Games een herwerkte versie van die Deluxe editie uit.
Bordspelreview: Love Letter
  • 0
  • 3
Ik heb geen idee of er in deze digitale tijden nog liefdesbrieven geschreven worden, maar toen ik jong was, werd het in ieder geval nog gedaan. Nadat je je best had gedaan om een hartveroverende tekst te schrijven en de brief eventueel nog te vernevelen met een vleugje parfum, was het toch een hele opdracht om de brief bij de bestemmeling te krijgen. Ikzelf had er nooit de moed voor en riep steeds de hulp in van een van mijn vrienden om koerier te spelen. En net dit is waar het in Love Letter om draait: je liefdesbrief bij de prinses krijgen door deze door de juiste vertrouwelingen te laten bezorgen.
Bordspelreview: Perudo Jumbo Pack
  • 0
  • 1
Perudo is blufspelletje gebaseerd op een oud Zuid-Amerikaans dobbelspel, en eert deze afkomst door de tekeningen op de kleurrijke bekertjes en het handige opbergzakje. In tegenstelling tot de gewone versie van Perudo, telt Perudo Jumbo Pack tien kleurrijke bekertjes en vijftig dobbelstenen, vijf voor elke kleur. Hierdoor kan het spel gespeeld worden door wel tien spelers, wat Perudo Jumbo Pack dus een partyspelletje maakt.
Wingspan uitbreiding: Azië aangekondigd
  • 0
  • 2
999 Games kwam vandaag met groot nieuws voor de liefhebbers van Wingspan, ze kondigden immers de komst van de derde uitbreiding voor dit spel aan. Na eerder nieuwe vogels te hebben toegevoegd van de continenten Europa en Oceanië was het nu de beurt aan Azië. Deze uitbreiding zal opnieuw tal van nieuwe vogels toevoegen aan het basisspel, maar ook een nieuwe spelmodus waardoor je het met zeven spelers kan spelen. Tevens is er een nieuwe variant om het deze uitbreiding met twee spelers te spelen.

In deze uitbreiding worden er 90 nieuwe vogels toegevoegd van het Aziatische continent, samen met nieuwe bonuskaarten en andere extra’s. Je zal dus nog meer mogelijkheden hebben om je vogels te combineren en zo veel mogelijk punten te scoren. Nieuw is ook dat je deze uitbreiding zal kunnen spelen met twee spelers in een nieuwe “duet”-variant. In deze variant scoor je extra punten met behulp van een tableau met vogeleigenschappen. Zodra je een vogel speelt, dek je de bijhorende eigenschap op...
Bordspelreview: 5 Seconden
  • 0
  • 0
5 Seconden, het is onder meer de tijd die je hebt om op de grond gevallen voedsel op te rapen zonder dat het besmet zou zijn met allerlei bacteriën. Maar het is ook de titel van een spel van Megableu, waarbij je in diezelfde tijdspanne drie correcte antwoorden dient te geven op een vraag. Het concept is heel simpel, het geven van correcte antwoorden in die tijd iets minder.
Bordspelreview: Color Addict & Color Addict Drinks
  • 0
  • 0
De hittegolven lijken achter de rug, de vakantie ligt achter ons, de dagen beginnen te korten en we moeten met ons allen opnieuw aan de slag. We mochten genieten van een zomer met amper regendagen, vele uren zon en zuiderse temperaturen. We konden dus vaak genieten van gezellige avonden op het terras voor een aperitiefje of barbecue met vrienden. Niet zelden was dit een ideale gelegenheid om een gezelschapsspel te spelen. Eén van de spellen die perfect zou gepast hebben hebben voor zo een gelegenheid is Color Addict of Color Addict Drinks, wanneer je helemaal in de zomersfeer zit.
Unmatched-toernooi in Nederland en België
  • 0
  • 1
White Goblin Games organiseert in samenwerking met maar liefst 31 winkeliers een Unmatched-toernooi in Nederland en België. Ga de strijd aan met je helden en versla iedereen die je aan tafel tegenkomt. In de maand oktober worden de voorrondes in de verschillende spellenspeciaalzaken gehouden. Per winkel is er één winnaar die wordt uitgenodigd om aan de finale deel te nemen. De finale wordt georganiseerd op 6 november tijdens het Spellenspektakel in De Jaarbeurs Utrecht.

Unmatched is een populair spel waarbij je tijdens het duel continu op het puntje van je stoel zit. Je zult in je beurt strategisch te werk moeten gaan om uiteindelijk de langste adem te hebben om te vechten voor de overwinning. Soms moet je ervoor kiezen schade te ontvangen om daarna je tegenstander met de vloer gelijk te maken. De spelregels van Unmatched blijven onveranderd en elke speler mag van te voren twee van de twaalf geselecteerde helden kiezen...
Genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs
  • 0
  • 0
De nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen, werden deze week bekendgemaakt. De prijs bestaat reeds sinds 2001 en wordt voor de 22e keer uitgereikt. Sinds 2020 wordt de prijs in drie categorieën uitgereikt: Familiespellen, Kennerspellen en Expertspellen. De spellen zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit. Wie de prijs uiteindelijk in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt op 29 oktober.

De drie genomineerde spellen voor de categorie Familiespellen zijn:
- De Avonturen van Robin Hood, voor 2-4 spelers, ontworpen door Michael Menzel en uitgegeven door 999 Games.
- Cascadia, voor 1-4 spelers, ontworpen door Randy Flynn en uitgegeven door White Goblin Games.
- Living Forest, voor 2-4 spelers...
Bordspelreview: Star Wars: Unlock!
  • 0
  • 2
Sinds een aantal jaren zijn escape rooms enorm populair. Ze schieten als het ware als paddenstoelen uit de grond. De gebroeders Coppens maakten er reeds een televisieprogramma over, en ook de uitgevers van gezelschapspellen sprongen mee op de kar. Zo dus ook Space Cowboys met hun Unlock!-serie. Een reeks waarvan er al redelijk wat boxen bestaan, zelfs al een kindereditie. Zo hebben ze er ook één gemaakt in een wel heel specifieke sfeer: Star Wars - Escape Game. Een box helemaal gewijd aan deze filmfranchise.
Bordspelreview: Boonanza
  • 4
  • 4
Eén van de eerste moderne spellen die ik heb leren spelen, was het spel Boonanza. Dit spel was dus één van de kiemen van mijn latere passie: gezelschapspellen. Boonanza werd reeds in 1997 ontwikkeld door Uwe Rosenberg. Je kan hem kennen van spellen als Agricola, Le Havre, Patchwork, A Feast for Odin, New York Zoo of talrijke andere spellen. En hoewel deze opgesomde spellen een bepaalde instapdrempel hebben, startte hij dus zo’n 25 jaar geleden met een simpel kaartspelletje.
Bordspelreview: 7 Wonders Duel
  • 3
  • 9
7 Wonders Duel is een spel voor twee personen en is eigenlijk een spin-off van het gerenommeerde spel 7 Wonders. Het is niet altijd evident om uit de schaduw te treden van je grote broer, maar dit spel is daar prima in geslaagd. Net als zijn grote broer wist dit spel talrijke prijzen te winnen en staat het momenteel zelfs op een negentiende plaats van de beste spellen volgens BoardGameGeek, wat zeker al iets wil zeggen. Veelzeggend is eveneens het feit dat de originele versie van 7 Wonders een 2-speler variant had, maar dat deze is weggelaten in de vernieuwde editie. Dit mede door het succes van 7 Wonders Duel.
White Goblin Games bestaat 12,5 jaar en trakteert met korting!
  • 0
  • 0
White Goblin Games, de Nederlandse uitgever van gezelschapsspellen, is 'jarig', en dit willen ze samen met jou vieren. Ze bestaan deze maand namelijk 12,5 jaar en trakteren met kortingen tot vijftig procent op enkele van hun spellen. De selectie van spellen in promo kan je terugvinden op de speciale promopagina op hun website. Je moet wel wat geduld hebben, want de website laadt momenteel ontzettend traag. Anderzijds moet je ook snel zijn, want deze kortingen bieden ze enkel vandaag aan. Je vindt er onder andere Calico terug voor 37,50 euro in plaats van 44,95 euro en beide MicroMacro-spellen voor 21 euro in plaats van 32,95 euro.
Terug
Bovenaan