Normaal doe ik niet mee aan het aanraden van 'beste dit of dat', maar wie in/van Antwerpen is, moet (verplicht!) echt eens pizza eten bij Bianco Farina. Da's in de Lange Koepoortstraat. Ik ben daar drie keer geweest en die drie pizza's staan alledrie in mijn top 3 van beste Italiaanse pizza die ik in België heb gegeten.
Laat u vooral niet afschrikken door het gebrek aan andere klanten. Die pizza is ongeëvenaard in alle pizzeria's die ik hier al heb bezocht, en dat zijn er heel wat.
@de discussie over Italiaanse en Amerikaanse/Turkse/whatever pizza: ik snap het probleem wel dat Italianen ermee hebben. Ik heb niet één maar twee keer de fout gemaakt om in een Nederlandse frituur mayonaise te vragen. Da's helemaal niet te vergelijken met wat we hier als mayonaise kennen en ik heb dat telkens gewoon weggesmeten. Ondertussen heb ik door dat mayonaise blijkbaar in quasi elk land iets anders is, dus da's misschien niet het allerbeste voorbeeld. Ik zeg dit maar omdat ik op die manier snap ik dat Italianen boos worden als ze in het buitenland zien dat iemand non-Italian style pizza toch pizza noemt, of wortelen en heel de reutemeteut in een bolognesesaus draait. Da's gewoon een gans ander gerecht. Dat het daarom niet per se slecht is, snap ik ook. Af en toe smaakt zo'n American style pizza ook wel eens.
Dokter Oetker en dergelijke vind ik persoonlijk ook echt niet goed, maar laat het je vooral smaken als je het lekker vindt. Ik eet ook graag een Napoli, wat velen hier echt maar iets vies blijken te vinden.