Review: PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie

Superhelden zijn er in alle vormen en maten, zowel voor volwassenen als kinderen. Volwassenen kijken graag naar de helden uit het Marvel- en DC-universum, terwijl Mega Mindy, Paw Patrol en ook PJ Masks de kinderen vermaken. Van Paw Patrol verschenen ondertussen al enkele spellen en ook PJ Masks verscheen al meermaals als speelbaar formaat, met de laatste nieuwe iteratie die eerder deze maand werd uitgebracht. Of het wat is, kom je te weten in onderstaande review.

De PJ Masks houden de jongsten onder ons al sinds 2015 bezig middels een televisieserie die bij ons via Netflix te bekijken valt. Daarnaast verschenen zoals reeds gezegd al enkele games met de superhelden in de hoofdrol en eerder deze maand was het weer van dat. PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie moet de jonge spelertjes enkele uurtjes zoet houden en daar slaagt het zonder twijfel in. De vorige game ontbrak het wat aan afwisseling en daar heeft ontwikkelstudio Petoons Studio deze keer komaf mee gemaakt. Het resultaat is een genietbaar stuk amusement in digitaal formaat.

PJ1.jpg

Verzamelen maar​

Net zoals in elke superheldengame moeten de superhelden in kwestie, ditmaal de PJ Masks, weer het beste van zichzelf geven om de slechterik van dienst z'n snode plannen te dwarsbomen. In PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie moeten de helden het niet opnemen tegen één schurk, maar komen maar liefst drie slechteriken roet in het eten gooien. Romeo, Luna Girl en Night Ninja willen de maskers en edelstenen die na een ongeluk verspreid liggen over de aarde te pakken krijgen en dat mag uiteraard niet gebeuren. Het is dan aan onder andere Owlette, Catboy, Gekko en Newton Star om alles op alles te zetten en de plannen te voorkomen. Allen zijn ze, aangevuld met nog enkele anderen, speelbaar. Qua superhelden is er dus alleszins genoeg afwisseling en ook qua levels zullen de gamertjes zich niet vervelen.

PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie is een vermakelijke superheldengame.


Een deel van de levels waarin de edelstenen en maskers verspreid liggen, bestaat uit het klassieke 2D-sidescrollen. Hierbij beweeg je je personage zo goed als altijd naar rechts, terwijl je onder andere op platformen en over openingen moet springen. Daarnaast zijn er diverse kisten waarin meestal wel wat waardevol verstopt zit. Deze levels worden afgewisseld met iets heel gelijkaardigs, maar dan met een vliegend personage. In plaats van op de grond en de platformen te lopen, begeef je je dus in de lucht om daar de gevraagde verzamelobjecten te pakken te krijgen.

PJ2.jpg

Pyjama's aan​

Ook kun je al racend aan de slag gaan in PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie. Je stapt dan in een voertuig om een parcours af te leggen. De auto geeft automatisch gas, maar door het verzamelen van edelstenen wordt een turbometer gevuld die je dan kunt gebruiken om wat sneller te rijden. Sturen gebeurt door middel van het D-pad en je kunt enkel rijden op één van de drie beschikbare banen: links, midden en rechts. Het is de bedoeling om de objecten te verzamelen, terwijl je de hindernissen ontwijkt. Wat voor nog meer afwisseling zorgt, zijn de levels à la endless runner. Je beweegt dan enkel voorwaarts en moet dan voornamelijk objecten vermijden. Deze verschillende soorten levels zorgen er alleszins voor dat de kinderen geamuseerd blijven en ook ik kon het wel smaken.

Wat voor nog meer afwisseling zorgt, zijn de diverse werelden waarin je aan de slag gaat. De stad, een berg en een ijswereld zorgen ervoor dat je compleet andere omgevingen voor de kiezen krijgt. Wel ga je altijd 's nachts aan de slag, want overdag in je pyjama op straat lopen zou maar onnozel zijn. Daarnaast wil ik nog even kwijt dat Petoons gedacht heeft aan de allerkleinsten, want dood gaan kun je niet. Loop je tegen een vijand of obstakel, dan ben je een seconde of twee verdoofd en kun je vanaf dezelfde plek weer voortdoen. De wat ouderen gamers zullen dan misschien vinden dat er net wat te weinig uitdaging is.

Conclusie

PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie is een vermakelijke game voor de jongsten onder ons. Het speelt vlot, ziet er best goed uit en biedt genoeg afwisseling om het geheel interessant te houden. Zo worden platformstukken afgewisseld met races en secties die spelen zoals een endless runner, en kun je aan de slag met de diverse superhelden. De game houdt je minstens drie uur bezig, terwijl kleine gamertjes van nog wat extra spelplezier zullen genieten.

Pro

 • Genoeg afwisseling
 • Diverse speelbare superhelden
 • Veel te verzamelen

Con

 • Behoorlijk kort
 • Misschien net wat te weinig uitdaging
7

Over

Beschikbaar vanaf

15 maart 2024

Gespeeld op

 1. Nintendo Switch
 2. PC
 3. PlayStation 4
 4. PlayStation 5
 5. Xbox One
 6. Xbox Series X|S

Genre

 1. Adventure
 2. Platformer

Ontwikkelaar

 1. Petoons Studio

Uitgever

 1. Outright Games
 
Terug
Bovenaan