Review: Baby Shark: Sing & Swim Party

Wie kinderen in huis heeft, kent een aantal zaken ongetwijfeld. Paw Patrol, Camille en Nachtwacht zijn er ongetwijfeld enkele van, evenals Peppa Big en Baby Shark. Het begon in 2015, ondertussen al acht jaar geleden dus, met een liedje. Hierin wordt er gezongen over een familie haaien, bestaande uit onder andere een baby, mama, papa, oma en opa. Al dan niet met tanden. Alsof dat nog niet genoeg was, is er nu ook een videogame uitgebracht. Ontvangen we deze game op gejuich?

Net zoals Schnappie Das Kleine Krokodil heeft ook een haaienfamilie haar eigen liedje. Rond dat populaire nummer, dat na acht jaar nog altijd (tot vervelens toe) vers in ons geheugen zit, is nu een volledige game opgebouwd, Baby Shark: Sing & Swim Party genaamd. Verantwoordelijken daarvoor zijn uitgever Outright Games en ontwikkelstudio RecoTechnology. Het resultaat is een spel voor de jongsten onder ons waarbij hun gevoel voor ritme wordt getest.

Baby Shark 1.jpg

Op het rimte!​

De kleurrijke game is op het lijf van de jongsten onder ons geschreven. Je kiest eerst een van de vijf speelbare personages en kunt je dan laten gaan in een wereld vol muziek. Hoewel alle dialogen en geschreven teksten in het Nederlands zijn, zijn de nummers enkel in het Engels. Qua verhaal kunnen de kleintjes dus zonder problemen volgen, al zullen ze de liedjes dus vermoedelijk in gebroken Engels mee kwelen. De gelegenheid hiervoor is een jaarlijks festival waarvoor alle artiesten samenkomen om te zingen, rocken en uiteraard ook dansen.

Baby Shark: Sing & Swim Party is een toffe, kleurrijke game.


Spelers kunnen alleen of in lokale co-op, met maximaal drie andere spelers, aan de slag in diverse modi. Als eerste heb je dus het ritmische gedeelte waarbij spelers op de maat op de juiste knoppen moeten drukken. Hiervoor wordt enkel het rechterdeel van de controller gebruikt. Op PlayStation gaat het dus om de vier symboolknoppen, waar onder andere het cirkeltje en het kruisje onderdeel van uitmaken. Onderaan het scherm verschijnt hiervoor een balk met de in te drukken knoppen. Deze moeten dan ingedrukt worden op het juiste moment, waarbij onder andere 'goed' en 'perfect' de gebruikte timing aanduiden. Met dertig verschillende liedjes, waaronder Baby Shark en Shark Dance Party, is er alleszins genoeg afwisseling. Verwacht ook diverse genres, zoals bijvoorbeeld rock, reggaeton en zelfs orkestmuziek.

Baby Shark 2.jpg

Een tandje omhoog​

Spelers verkennen maar liefst zeven uiteenlopende onderwaterwerelden, waaronder Tropical Bay en Ocean City. Ook piraten maken hun opwachting, waardoor de kleinsten onder ons altijd geboeid naar het scherm zullen staren. De moeilijkheidsgraad gaat ook geleidelijk aan omhoog, waarbij niet enkel de juiste knoppen ingedrukt moeten worden. Soms moet een bepaalde knop ingedrukt blijven of moet je op een hoger tempo dezelfde knop telkens opnieuw indrukken zolang als aangegeven. Echt bijzonder moeilijk wordt het natuurlijk nooit. De andere modus is de Runner-modus, waarbij je als haai door een level moet manoeuvreren waarbij diverse obstakels op het te volgen pad staan. Deze ontwijken is uiteraard aangewezen, al kun je er ook over springen. Hier is het de bedoeling om genoeg sterren te verzamelen, aangevuld met diverse stickers.

Een leuk extraatje is dat spelers diverse zaken kunnen verzamelen waarmee de vijf personages uitgerust kunnen worden. Zowel skins als nieuwe kostuums geven de speelbare personages, waaronder oma en papa, een volledig nieuwe look. Ook dat houdt de spelertjes geboeid, want ze streven ernaar alles te verzamelen. Mijn kinderen zijn ondertussen negen en tien en eigenlijk al wat te oud voor Baby Shark, maar toch genoten ze van Baby Shark: Sing & Swim Party. Dat het deze keer wat makkelijker was dan gewoonlijk, namen ze er eens met plezier bij. Voor kleinere kinderen zal Baby Shark: Sing & Swim Party toch voldoende uitdaging bieden. Ze leren namelijk luisteren naar de muziek waarbij ook het visuele een belangrijke factor vormt om correct te reageren.

Conclusie

Baby Shark: Sing & Swim Party is een toffe game waarvan de kleinsten zeker gaan genieten. Ze leren op het juiste ritme de juiste toetsen in te drukken waarbij de moeilijkheidsgraad gedurende een liedje of dertig geleidelijk aan omhoog gaat. Baby Shark: Sing & Swim Party is een erg kleurrijke, vrolijke game die twee modi heeft. Het ritmische gedeelte zorgt voor een streepje muziek, terwijl de Runner-modus over het ontwijken van obstakels en het verzamelen van sterren als doel heeft.

Pro

 • In het Nederlands
 • Dertig liedjes
 • Veel te verzamelen

Con

 • Wordt uiteindelijk eentonig
 • We waren net Baby Shark vergeten
7

Over

Beschikbaar vanaf

15 september 2023

Gespeeld op

 1. PlayStation 5

Beschikbaar op

 1. Nintendo Switch
 2. PC
 3. PlayStation 4
 4. PlayStation 5
 5. Xbox One
 6. Xbox Series X|S

Genre

 1. Rhythm

Uitgever

 1. Outright Games
 
 • Leuk
Waarderingen: math
Terug
Bovenaan