Honden

Heb je een hond?


  • Totaal aantal stemmers
    187
Bij de gemiddelde hondenscholen/gedragtherapeuten moet je gewoon wegblijven is allemaal voor niks nodig.

Ik train al mijn honden via de contact/positieve trainingsmethodes en dit met max 3 mensen per les uur, je ziet dat zo vaak het gebrek aan juist contact tussen baas/hond de band is zo belangrijk

Een pup/hond moet leren begrijpen wat jij van hem verwacht, zit/hier, af, blijf enz zijn allemaal gewoon maar circus truckjes zo kan je er makkelijk 10 op 1 dag leren maar snapt je hond dan ook wat je echt van hem verwacht?

Vele gaan zo fout om om een pup/hond op training uit zijn drift bubbel te halen, vele trainers hebben daar ook geen verstand van en bestempelen zo een gedrag als agressie, terwijl net op dat moment terug contact met je pup/hond krijgen via de juiste contact methode zo belangrijk is.

Je ziet dat zoveel hond/pup zit dan te trekken/te springen aan de leiband of te bijten op een matje, weet niet wat je van hem verwacht, je wordt er wat zenuwachtiger van want je vind het ambetant dat je hond zich zo gedraagt en gaat dingen doen waardoor je die drift nog erger maakt, een simpele afleiding met bv een trektouwtje kan er al voor zorgen dat je hond binnen de minuut uit zijn drift bubbel is gehaald en je weer makkelijk verder kan met je training, zie soms op hondenscholen letterlijk pups/honden 15/30 min gedrag vertonnen waar het baasje geen controle overkrijgt, trainers zeggen dan vaak ga maar even aan de kant ermee want hij is agressief,

Zo jammer dat er vele trainers zijn die geen verstand hebben van hondentaal, bij gedrags therapeuten zelfde verhaal ik heb op 40 jaar dat ik met honden bezig ben er nog maar 4 gezien waar ik van kan zeggen die zijn Top, heb er zelfs geweten die langs kwamen voor een intro €150 en op een uur 45 min op de tablet van alle zever aan het invullen waren....

Ik vind het jammer voor jou dat je blijkbaar zo'n negatieve ervaringen met hondenscholen hebt.

Mijn ervaring ermee dateert van 20 jaar geleden. Je zou verwachten dat het dan ondertussen beter zou moeten zijn. Dat was in de tijd dat bv. een slipketting nog heel normaal was. (Hoewel mijn beagle die liever droeg dan een halsband. Dat was geen trekker, dus waarschijnlijk zat die voor hem losser en dus minder hinderlijk. Die was geen fan van zijn halsband, maar dook als een gek in die slipketting als hij die zag.) Ik heb de website van die hondenschool nu eens geconsulteerd en dat is daar ondertussen ook niet meer.

Maar ik heb daar vooral een heel leuke tijd gehad en dat terwijl ik 11 was bij start en dus eigenlijk iets te jong om dat echt goed te doen en dan nog een enorm koppige hond had, die vooral graag zijn eigen zinnetje deed.
Maar er was daar een enorm positieve sfeer, waarin echt geprobeerd werd om elke hond mee te krijgen, ook de probleemgevalletjes. Voor die problemen werd naar oplossingen gezocht en dat kon vanalles zijn. Voor sommige was dat positief bekrachtigen die keren dat het wel goed ging, voor anderen afleiden met speeltjes, soms was dat gewoon aanvaarden dat iets niet voor uw hond was en was dat ook ok en soms werd er bv gezorgd dat een angstige hond rustig kon opbouwen door hem in een groepje met rustige sociale honden te zetten en zo positieve ervaringen te laten opdoen.

Ik heb nooit geweten dat daar mensen met hun hond een half uur aan de kant werden gezet.

Dat ging ook niet om trukjes leren, of toch niet in de lage klasjes. Daar werd geoefend op dingen die elke hond gewoon zou moeten leren. Bij de pups was dat vooral socialiseren met andere honden, komen als het baasje roept en wandelen aan de leiband. Daarna volgde goed volgen aan de leiband, zitten, liggen, staan, op een veilige manier op een trap lopen, blijven liggen.... Maar allemaal dingen die gewoon heel handig zijn als ze dat kunnen.

En uiteraard dat je dat thuis verder moet oefenen, zoals alles, je leert ook geen viool spelen met enkel naar de muziekschool te gaan. Maar je hebt dan ook geen hond gekocht voor 2 uur per week. Maar een paar uur intensief en enkel met je hond bezig zijn is goed voor de band en als dat vast op de planning staat, helpt dat om dat echt te doen. En merken dat je niet de enige bent met bepaalde problemen en elkaar tips geven of gewoon wat steunen, maakt het allemaal gewoon heel fijn.
 

Meneertje mag zich al aan zijn eerste operatie verwachten! 🙈 Gisteren opgestaan met het derde ooglid dat niet mooi "wegklapt" en toen ik in de namiddag smurrie zag onder zijn oog, toch de dierenarts gebeld. Blijkbaar had ze recent een bijscholing gehad hierover, en ze gaat me doorverwijzen naar de instructeur voor de ingreep zelf. Gelukkig absoluut niet schadelijk, enkel esthetisch en hij heeft er zelf geen last van.
Was een "nieuwe" dierenarts die ik eens wou uittesten en toevallig ging hij in snuffelmodus op de weegschaal gaan staan. 31kg. 🙈
Ze neemt er een tabel bij en zegt met een schaapachtige grijns dat hij zal landen op 55kg volgens die tabel. Ik heb toen zijn gewichtsevolutie getoond aan haar en ze heeft per maand op de tabel gekeken en in het beste geval zou hij rond de 45kg eindigen. 😬
 
Ik heb de topic niet gelezen, excuses. Ik wou gewoon dit eens kwijt:

Ik heb sinds 2 maanden een hond in huis.

Elke avond voor ik hem in zijn playpen zet om te slapen, neem ik hem vast, en wandel er even mee rond.

Gisteren betrapte ik mezelf er op dat ik hem fluisterde: "gij hebt geen idee wat wij hier al meegemaakt hebben, en wat voor miserie der in de wereld is. En ik ga het u ook nooit vertellen, ook al kon ik. Ge verdient beter."

Die beestjes doen toch iets met mij :)
 
Mijn vriend is het beu dat we met de hond nergens kunnen komen als in… we kunnen geen terrasje doen omdat die niet braaf naast ons blijft zitten/liggen. Hij wil nu dat we die laten castreren maar volgens mij gaat dat weinig oplossen.

Hij kan wel soms heel dominant/agressief naar bepaalde honden doen en dat zou volgens wat ik lees wel moeten minderen.

Iemand raad/ervaringen? Husky van 3j oud.

Ik zou eerder richting hondenschool gaan. Maar hoe evident is dat nog op die leeftijd?

Weet dat je ook eerst chemisch kan castreren: voor +- 100 euro spuiten ze een chip in die +- 6 maanden werkt. Dan kan eens 'testen' of het al dan niet een impact heeft op het gedrag (alvorens je - misschien nutteloos- overgaat tot definitieve castratie).
 
Weet dat je ook eerst chemisch kan castreren: voor +- 100 euro spuiten ze een chip in die +- 6 maanden werkt. Dan kan eens 'testen' of het al dan niet een impact heeft op het gedrag (alvorens je - misschien nutteloos- overgaat tot definitieve castratie).
Yup, was mijn plan! Bedankt :)
 
Ik heb de topic niet gelezen, excuses. Ik wou gewoon dit eens kwijt:

Ik heb sinds 2 maanden een hond in huis.

Elke avond voor ik hem in zijn playpen zet om te slapen, neem ik hem vast, en wandel er even mee rond.

Gisteren betrapte ik mezelf er op dat ik hem fluisterde: "gij hebt geen idee wat wij hier al meegemaakt hebben, en wat voor miserie der in de wereld is. En ik ga het u ook nooit vertellen, ook al kon ik. Ge verdient beter."

Die beestjes doen toch iets met mij :)
Je bent niet alleen hoor …ge moet mij soms eens horen als ik met de hondjes ga wandelen of soms gewoon thuis …we hebben al heel diepe gesprekken gehad maar ook veel luchtige rommel . ;)
 
Op een wandeling stopt ie elke 50-60m om te snuffelen - wellicht ruikt ie andere honden- en dan pist hij op en over whatever het was dat hij rook.

Mijn territorium dedju!
 
Die van mij hebben tot nu toe nog altijd niet hunne poot gehoffen …toch bijna 10 maandjes oud nu . (wel gecastreerd op 7 maand )
 
Vorige week besproken met de dierenarts dat zijn poot enkel bij plassen in de tuin soms 10cm zweeft boven de grond, anders nooit. "Als het er nu nog niet in zit, zal het waarschijnlijk niet gebeuren".

Meneer heeft gisteren wel 2x gemarkeerd voor het eerst en de hormonen vieren hoogtij want wat een kwijlmuil plots op de wandeling! 😱

@Skoebiedoe dat markeren is hormonaal gestuurd en ze heffen de poot om te markeren. Met de castratie heb jij dat dus voorkomen. Dierenarts raadt het bij Frodo ten vroegste vanaf 10 maand aan, hij moet eerst "uitgroeien". :unsure:

@Charon welk ras is dat? Mooi gestroomlijnde beestje in elk geval! 👌
 
Mulan , dat was ook de bedoeling en mijne dokter zei dat dit al vanaf 6 maanden kon En dat dit geen probleem ging zijn . ;)
Ook is het houden van 2 mannetjes gemakkelijker normaal als ze gecastreerd zijn …het dominante gaat er dan normaal wat uit .
 
Wat hij hier ook goed kan aan boompjes is eerst wat opspringen om toch maar zo hoog mogelijk te kunnen mikken :biglaugh:

Bij langere wandelingen is het ook wel grappig dat hij koppig blijft doorgaan met ‘markeren’, ookal is de tank al lang leeg en komt er niks meer uit :biglaugh:
 
Mulan , dat was ook de bedoeling en mijne dokter zei dat dit al vanaf 6 maanden kon En dat dit geen probleem ging zijn . ;)
De dierenarts zei ook dat het vanaf 6 maand al kan, maar gezien zijn immense groeispurt we bij hem beter wachten tot 10 maand. Was dus echt specifiek advies voor mijn hond, geen algemeen advies.
Ook is het houden van 2 mannetjes gemakkelijker normaal als ze gecastreerd zijn …het dominante gaat er dan normaal wat uit .
Hier gelukkig geen dominant karakter! 🙏🙏
Dierenarts vroeg ook specifiek waarom ik hem wou casteren, mocht het een dominante klojo zijn die onhoudbaar is bij andere honden, had ze misschien ook gelijk haar agenda genomen om hem in te plannen. 😁
 
Over markeren gesproken.

Onze Lou (den oudste, 4j ondertussen) is daar verschrikkelijk in.
Van zodra er iets in onze garage, hangar of tuin veranderd moet hij daar meermaals "over gaan".

Bvb
- Onze tuinset die voor het eerst buiten staat (een paar weken geleden)
- mijn fiets die eens links staat ipv rechts.
- de aanhangwagen van m'n schoonvader
- een osb-plaat die even tegen de muur in de garage stond
- Een stapel Gyproc platen (afgedekt met waterdicht zeil uit voorzorg)
- was die ophangt aan het droogrek (vnl beddengoed, dat vrij laag hangt)


Is er een manier om dat af te leren? Het is een heel koppig beest, elke keer ik het zie dat hij het wil doen roep ik op hem, en dan is hij doodsbang en kan hij niet rap genoeg terug naar binnen gaan terwijl hij mij straal negeert.
 
De dierenarts zei ook dat het vanaf 6 maand al kan, maar gezien zijn immense groeispurt we bij hem beter wachten tot 10 maand. Was dus echt specifiek advies voor mijn hond, geen algemeen advies.

Hier gelukkig geen dominant karakter! 🙏🙏
Dierenarts vroeg ook specifiek waarom ik hem wou casteren, mocht het een dominante klojo zijn die onhoudbaar is bij andere honden, had ze misschien ook gelijk haar agenda genomen om hem in te plannen. 😁
Castratie voor gedagsproblemen vind ik wel heel verregaand, hoor. Zeker preventief. Het is in de eerste plaats een medische ingreep, en dan kun je niet anders natuurlijk. Maar een onvolwassen castratie verandert de groei toch wel van je hond? Als het een dominante klojo is die onhoudbaar is bij andere honden, zijn er misschien nog wel andere dingen die er moeten gebeuren.
 
Castratie voor gedagsproblemen vind ik wel heel verregaand, hoor. Zeker preventief. Het is in de eerste plaats een medische ingreep, en dan kun je niet anders natuurlijk. Maar een onvolwassen castratie verandert de groei toch wel van je hond? Als het een dominante klojo is die onhoudbaar is bij andere honden, zijn er misschien nog wel andere dingen die er moeten gebeuren.
Ik zei dan ook dat ze in dat geval MISSCHIEN hem wel eerder zou castreren, aangezien die situatie zich niet stelt moet ik er ook niet mee bezig zijn en hou ik me aan het advies om tot 10 maanden te wachten. En dan zien we nog wel of ik het dan wil laten doen of misschien nog langer wacht.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die denken dat een dominante hond magisch in een mak lammetje zal veranderen terwijl vaak het baasje betere handvaten nodig heeft voor de opvoedings dan dat de hond een ingreep "nodig" heeft.
 
Castratie voor gedagsproblemen vind ik wel heel verregaand, hoor. Zeker preventief. Het is in de eerste plaats een medische ingreep, en dan kun je niet anders natuurlijk. Maar een onvolwassen castratie verandert de groei toch wel van je hond? Als het een dominante klojo is die onhoudbaar is bij andere honden, zijn er misschien nog wel andere dingen die er moeten gebeuren.
Castratie veranderd niets aan de groei van de hond .Enkel moet je soms oppassen betreffende de voeding …gecastreerde honden hebben de neiging om snel te vet te worden . ;)
Mijne retriever was ook vrij jong gecastreerd en dat omwille van dat hij samenleefde met een vrouwtje (die ook gecastreerd was )
Ge moet dat maar eens proberen zonder castratie….dan is het zoals Mulan zegt schuim op de bek als dat vrouwtje loops staat .

En inderdaad castratie kan soms een tegenover effect geven …mijn zus hare pinkster was ook zo een dominantie mannetje en wou dus baas spelen over de rest van de dieren en altijd maar willen huppen…ze laat hem castreren en het altijd willen huppen is er nu wel uit blijkbaar maar nog altijd dominant en volgens haar woorden …masturbeert hem nu veel . ;) (dus pikkiezuigen gelijk een bok )
 
Castratie veranderd niets aan de groei van de hond
"Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het castreren van reuen van grote rassen ook nadelige effecten kan hebben. Door een reu te castreren voordat hij is uitgegroeid, sluiten de groeischijven afwijkend. Het gevolg is dat de hond niet goed in verhouding groeit. Dit kan leiden tot problemen met de gewrichten, zoals heupdysplasie en het scheuren van de voorste kruisband. Reuen van grotere rassen kunnen daarom het beste pas gecastreerd worden na 1 - 1,5 jarige leeftijd."

Google eens op castratie+groeischijven en je zal bovenstaande info veelvuldig terugvinden.
Aangezien de mijne deels uit een groot ras, gekend met heupdysplasie komt, hou ik me netjes aan het advies van de dierenarts.
 
Terug
Bovenaan