Hi-Fi RUSH: een ritmisch actiespel van het team achter The Evil Within!

Recent plaatsten we heel wat nieuws dat Microsoft gedurende de Xbox & Bethesda Developer_Direct onthulde en tijdens die demonstratie toonde de twee firma's in feite een aangename verrassing. Tango Gameworks, het team dat verantwoordelijk was voor The Evil Within-serie en bovendien in 2022 Ghostwire Tokyo voltooide, deed voor het eerst hun nieuwste aanbieding uit de doeken. Het spel in kwestie gaat door het leven als Hi-Fi RUSH en is niet alleen een project dat alles behalve op hun vorige titels lijkt, maar ook nog een game dat je nu al reeds op de kop kunt tikken voor Xbox Series S | X en pc, inclusief via een Game Pass-abonnement!

Hi-Fi RUSH is verre van een spel met een realistisch of gruwelijk uiterlijk, want Tango Gameworks opteerde ditmaal voor vloeiende cel shaded graphics, zoals je in de onderstaande beelden kunt zien. Een passende keuze, want de gameplay benadrukt sensationeel stuntwerk en het verslaan van de oppositie op een behoorlijk stijlvolle manier, terwijl je een consistent ritme tracht vol te houden. Vooral dit laatste punt is iets waar de ontwikkelaars op wouden concentreren: de jonge, rebelse hoofdrolspeler Chai waant zichzelf als een rockster, én de dynamische soundtrack bouwt zichzelf stapsgewijs op des te beter je speelt. De soundtrack beschikt daarnaast over verscheidene stukken gelicenseerde muziek, zoals onder andere de volgende liederen:
  • Nine Inch Nails – “1,000,000”
  • Nine Inch Nails – “Perfect Drug”
  • The Black Keys – “Lonely Boy”
  • Prodigy – “Invaders Must Die”
  • The Joy Formidable – “Whirring”
  • Number Girl – “Inazawa Chainsaw”
  • Wolfgang Gartner – “Wolfgang’s 5th Symphony”
  • Zwan – “Honestly”
Wil je liever naar andere muziek luisteren, dan kun je trouwens Streamer Mode activeren, welke nummers zoals de bovenstaande lijst vervangt met muziek dat door de ontwikkelaars werd gecomponeerd. De standaardprijs van Hi-Fi RUSH bedraagt € 29,99, terwijl je 10 euro meer moet neerleggen om diens Deluxe Edition in de wacht te slepen. Die editie overhandigt een aantal cosmetische skins voor zowel Chai als zijn gitaar, evenals een Starter Pack met daarin 20 000 Gears. Dit laatste element is concreet gesproken een soort van munteenheid waarmee je bijvoorbeeld nieuwe vaardigheden (plus andere upgrades) kunt kopen, hoewel je sowieso Gears kunt verdienen zonder de Deluxe Edition te bezitten. Wil je meer te weten komen over de nuances van de gameplay, dan kun je onder deze alinea ook naar een informatieve 'Deep Dive' luisteren:

 
Wat een spel.
Net gedownload nadat ik zag dat dit game trending was.
Totaal niet mijn ding normaal, maar met gamepass kan je al eens wat dingen uittesten.
De visuals, voice-acting, gameplay… allemaal aanwezig
 
Terug
Bovenaan