Ik eet altijd cornflakes voor een rit al is die rit 200+ dus daar zal het niet aan liggen!
#BroScience
Cornflakes zijn goed voor een rit van 200km omdat je die op een uur verbrand en daarna u maag vrij hebt om de volgende lading voeding te verteren. En dan nog... eigenlijk wat
@poeperman zegt: cornflakes zou ik dan nog enkel voor Gran Fondo genre ritten met zware inspanningen aanbevelen. Als je gewoon een lange duurtraining gaat doen heb je echt geen snelle suikers nodig en ben je veel beter met trage suikers. Maar dat doet hier eigenlijk allemaal niks ter zake, de usecase is helemaal anders.
Voor een woon-werk rit van 16km moet je echt niet speciaal suikers opnemen en al zeker geen snelle. Met cornflakes ga je hier een piek in u suikerspiegel veroorzaken die na de verwerking van die cornflakes zorgt voor een suikerdip waardoor je dus opnieuw honger krijgt als je niet verder eet.
@Den Deze : eigenlijk maak je nadien nog een 2de fout door uitgerekend een banaan te eten bij aankomst. Een banaan bevat veel, opnieuw snelle, suikers waarmee je opnieuw een piek trekt die uiteindelijk weer een suikerdip wordt waardoor je opnieuw wil eten...
Wat voor mij het beste werkt die weinige keren dat ik effectief naar het werk fiets is gewoon nuchter naar het werk rijden (voor alles minder dan 45minuten is dat geen probleem in principe) en daar pas een kom havermout eten. Dat heeft een aantal voordelen:
* Je spreekt lichaamsvet aan als brandstof tijdens u rit omdat er niks anders voor handen is 's ochtend voor u ontbijt.
* De havermout zorgt voor trage suikers die gedurende de voormiddag traag opgenomen worden.
* Je ontbijt op een later tijdstip waardoor de tijd tussen ontbijt en middeneten ook korter wordt en je dus minder kans hebt om tussendoor vanalles te sneukelen
Zoals altijd gaat het niet enkel en alleen over wat je eet maar ook het moment waarop je het eet.