De gamereleases van februari 2024

Gamereleases_Feb2024.png


Wanneer de eerste winterprikken achter de rug zijn, de goede voornemens doorprikt zijn en de eerste examenresultaten binnen sluipen, kunnen we starten aan de kortste maand van het jaar. De extra dag die we dit jaar krijgen, zal alvast nodig zijn en kunnen we goed gebruiken om de gamereleases allemaal te verteren. Dat zowel valentijn en carnaval vallen in deze maand en Tournée Minérale voor de zevende keer passeert, valt in het niets met de titels die op ons afkomen. The Suicide Squad, Mario vs. Donkey Kong, Final Fantasy VII Rebirth, Star Wars, Tomb Raider ... Veel tijd om aan de goede voornemens te werken, schiet er niet meer over. Let's go et bon appetit!

1 februari​

Granblue Fantasy: Relink (PS4, PS5, pc)​

In Japan is Granblue Fantasy razend populair. Wat begon als een game voor smartphones groeide uit tot een heuse mediafranchise met onder andere een anime- en manga-adaptatie. Bij ons bereikte Granblue Fantasy nooit deze status, het duurde jaren voordat de mobile game speelbaar was in Europa en ook de fighter spin-off Granblue Fantasy: Versus toonde zich vooral een cultgame. Wij zijn alvast benieuwd of Granblue Fantasy: Relink, een volwaardige actie-RPG voor pc en de PlayStation-consoles, een beter lot beschoren zal zijn. De formule klinkt alvast beloftevol, met muziek van Final Fantasy-componist Nobuo Uematsu, prachtige cel shading graphics, co-op multiplayer en een nieuw verhaal waarbij ook bekende gezichten hun opwachting zullen maken.

2 februari​

Persona 3 Reload (PS4, PS5, XSX|S, XOne, pc)​

Na vorig jaar de drie laatste Persona-games naar alle platformen te porten, komt Atlus in februari terug op het toneel met een remake van Persona 3. Het derde deel in de JRPG-reeks is nog steeds geliefd voor de revolutionaire nieuwe richting waarin het de Persona-reeks trok. De reeks is zelf een aftakking van de uitdagende Shin Megami Tensei-reeks. Met name met zijn diepe volwassen verhaalvertelling, diepe monster-RPG-systemen en rakende social sim-elementen in de vorm van Social Links. Nadat Persona 5 in 2016 de wereld overmeesterde met zijn elegante stijl, verrukkelijk dynamisme en geweldig geïntegreerde RPG-systemen, was het voor Atlus een logische volgende stap om Persona 3 een remake te geven die ook deze populaire elementen van Persona 5 bevatte. In deze remake kan je naast volledig heropgebouwde karaktermodellen, niveaus en stemperformances, ook genieten van verdiepte combat, aanpasbaardere gear, nieuwe mini-bosses en meer. Voor nieuwkomers is dit dus een geweldige manier om Persona 3 voor het eerst te ervaren. Voor fanaten van het origineel zijn er genoeg nieuwigheden om met een Marin Karin-zet volledig verliefd erop te worden. Naast de vernoemde platformen, komt Persona 3 Reload trouwens ook onmiddellijk naar Game Pass.

Suicide Squad: Kill the Justice League (PS5, XSX|S, pc)​

Rocksteady Studios, bekend als de maker van de Batman: Arkham-serie, roert ditmaal opnieuw in hetzelfde potje. Task Force X, of The Suicide Squad, moet samenwerken om de wereld te redden. Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark zullen de straten van Metropolis (on)veilig maken. Metropolis is verwoest door Brainiacs invasie en de helden van weleer terroriseren de stad. Een open wereld, verscheurd door oorlog en vol third-person gevechten die je alleen of samen met tot drie anderen aanpakt. Suicide Squad: Kill the Justice League komt uit op PS5, Xbox X|S en pc en zal gaandeweg nieuwe bad guys, wapens, events ... op je af laten komen. Do the impossible, and kill the Justice League!

Jujutsu Kaisen: Cursed Clash (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch, pc)​

Na onder andere Dragon Ball Z, Naruto, One Piece, Demon Slayer en JoJo's Bizarre Adventure is het eindelijk de beurt aan het populaire Jujustu Kaisen om zijn eigen adaptatie te krijgen. Zoals te verwachten, gebeurt dit in de vorm van een typische 3D-arenafighter waarbij je 2vs2-gevechten zal kunnen beslechten met je favoriete personages uit de manga en anime. Jujutsu Kaisen: Cursed Earth zal je de kans geven om het verhaal te herbeleven in de klassieke verhaalmodus of je skills te testen tegen andere spelers zowel offline als online. Ben jij de beste Jujustu Sorcerer?

6 februari​

Foamstars (PS4, PS5)​

Het zou te makkelijk zijn om hier een “We got Splatoon at home”-grap te maken, maar met Foamstars lijkt Square Enix toch een graantje te willen meepikken van het succes van Nintendo’s shooter. In plaats van verf zullen we deze keer de arena kunnen onderspuiten met schuim. Verwacht echter geen gemiddeld schuimfeestje want deze kleurrijke team-based shooter heeft zeker en vast ook een competitief kantje. Wie graag wat meer te weten komt over Foamstars kan alvast onze hands-on preview lezen. Als je PlayStation Plus hebt, zal je het spel trouwens gratis kunnen downloaden op de dag van de release. Het is immers een van de PS Plus-maandelijkse games voor februari.

CLeM (Switch, pc)​

Waar ben je? Wie ben je? Van wie is die stem die je blijft horen? Onder dit schijnbaar onschuldige oppervlak schuilt een duisternis waar enkel jij licht in kan brengen. In die virtuoos heeft Mango Protocol de details onthuld van hun nieuwste avontuurlijke breinbreker, CLeM - een opzichzelfstaand narratief puzzelavontuur met een heerlijk donker geheim. Maak je klaar voor de achtbaan van trots, verlossing, vergeving en manipulatie die op 6 februari 2024 de schermen verovert, swingend naar pc en Nintendo Switch. Dit is niet het sprookje van je oma; het is een wilde rit waar alleen jouw keuzes de verstrengelde draden van het lot kunnen ontrafelen. Ga aan de slag met voorwerpen die je kan combineren tot magisch speelgoed, los puzzels op en zoek wat er nu écht spookt in het mysterieuze huis. Dit is een opzichzelfstaand onderdeel van Mango Protocols Psychotic Adventures-reeks.

8 februari​

Helldivers II (PS5, pc)​

Super Earth: niet alleen de thuisplaneet van de mensheid, maar ook een plek waar men regelmatig democratie en vrijheid viert! Hun dappere soldaten moeten echter een belangrijke taak in het wijdere heelal verrichten aangezien sommige planeten onderdrukt worden door genadeloze tirannie! Net als diens inspiratiebron (Starship Troopers) drijft Helldivers II een beetje de spot met zulke fanatieke propaganda, maar op basis van diens voorganger kunnen we niettemin een intense co-op-ervaring verwachten. Maximaal vier spelers kunnen per missie het opnemen tegen een overvloed aan levensgevaarlijke insecten of robotten, terwijl je tegelijkertijd meerdere objectieven tracht te voltooien. Dit ten dienste van een persistente online oorlog waar iedere speler zijn of haar bijdrage kan leveren. Rust je soldaat dus maar uit met verschillende soorten wapens en stukken armor! Ook uniek is hoe je in deze game regelmatig Stratagems kunt gebruiken, situationele doch strategische middelen die je op eender welk moment vanuit het moederschip kunt laten neerdalen. Dit alles zou in heel wat chaotische taferelen veroorzaken, vooral als je weet dat ‘Friendly Fire’ heel wat komische ongelukken in deze third-person shooter kan ontketenen!

The Inquisitor (PS5, XSX|S, pc)​

In een alternatieve donkere middeleeuwse jaren 1500 ga je de atheïsten te lijf. Jezus is niet gestorven aan het kruis. Als overmand door woede breekt hij los, waarbij hij een kruistocht aangaat met alle ongelovigen. Eeuwen gaan voorbij en de Inquisitoren dwingen het geloof af. The brave don't live forever, but the cowards are already dead. Als Mordimer Madderdin sta je ten dienste van God en word je naar Koenigstein gestuurd omdat deze geteisterd wordt door mysteries en zonden. Tot je ook de Unworld bezoekt en je weg geplaveid is met pijn en boetedoening ... Toch maar een weesgegroetje bidden?

13 februari​

Ultros (PS4, PS5, pc)​

Ultros belooft een bijzondere titel te worden want het spel combineert de typische Metroidvania-gameplay met tuinieren. Dit in een psychedelische wereld die werd vormgegeven met behulp van de beroemde kunstenaar El Huervo, die je waarschijnlijk ook kent van Hotline Miami. De kleurrijke en psychedelische landschappen beloven een lust voor het oog te worden en het oor lijkt ook wat te krijgen, want de muziek is geïnspireerd op de klassieke Peruviaanse muziekgeschiedenis. Wie bereid is om de Sarcophagus, een kosmische baarmoeder waarin een oud, demonisch wezen schuilt, te betreden lijkt een uniek avontuur tegemoet te gaan in Ultros.

Banishers: Ghosts of New Eden (PS5, XSX|S, pc)​

Iedereen kent ontwikkelstudio DON'T NOD wel. Ze werden bekend met Life is Strange, waarna ook nog het schitterende Vampyr en Jusant volgden, met wat andere spellen tussenin. Nu is het met Banishers: Ghosts of New Eden tijd voor hun grootste project ooit. Hiervoor worden ze bijgestaan door uitgever Focus Entertainment. In de action-RPG Banishers: Ghosts of New Eden keer je terug naar het jaar 1965 en dompel je jezelf onder in een meeslepend en persoonlijk verhaal. Hierin neem je de rollen aan van twee vaardige spokenjagers en minnaars, Antea Duarte en Red mac Raith genaamd. Zij worden geconfronteerd met uitdagende beslissingen terwijl ze het opnemen tegen de aanhoudende bedreiging van spoken en geesten. Alles verandert echter wanneer Antea dodelijk gewond geraakt en zelf in een geest verandert die ze zo veracht. Verwacht diepgaande gevolgen voor zowel de levenden als de doden.

14 februari​

Tomb Raider I-III Remastered (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch, pc)​

Crystal Dynamics heeft hun handen vol met de productie van een Unreal Engine 5 Tomb Raider, maar wat als je de oudere titels even wilt herbeleven? Later deze maand kun je alvast de remasters van de eerste drie spellen overwegen, welke door Aspyr worden opgefrist met nieuwe (optionele) visuals voor de omgevingen, de vijanden en alle resterende karaktermodellen. Daarnaast implementeerde het verantwoordelijke team een resem extra’s: de mogelijkheid om de originele presentatie te activeren, de keuze tussen moderne of de oorspronkelijke tank controls, meer dan tweehonderd achievements, een Photo Mode én meer! Inclusief een aantal verrassingen die men speciaal voor de fans bedacht, hoewel men deze natuurlijk niet wou verklappen. Aspyr wil hoe dan ook de dodelijke avonturen van Tomb Raider I, II en III eerbiedigen. Hun retropakket zal zelfs alle relevante post-launch uitbreidingen van toen bevatten. Kortom, tijd om nogmaals naar de jungle, tempels en dergelijke exotische locaties af te dwalen, op zoek naar de waardevolle vondsten!

16 februari​

Mario vs. Donkey Kong (Switch)​

Op vijftien februari zal Mario vs. Donkey Kong landen op Nintendo Switch. Sinds de Mario Movie is DK een beetje terug van nooit echt weggeweest. In de Mario Speelgoedfabriek wordt een mini-Mariobeeldje gemaakt, een hebbeding dat Donkey Kong dolgraag wil hebben. Helaas is alles uitverkocht. Maar DK zou zichzelf niet zijn mocht hij dat zomaar laten gebeuren. Dus steelt hij meteen maar álle mini-Mario’s! Door een aantal werelden in op en top Donkey Kong-stijl, met ladders en platformen, moet Mario zich een weg banen naar het ‘bevrijden’ van alle gestolen beeldjes. Onderweg leert hij een aantal nieuwe moves omdat hij het natuurlijk moet opnemen tegen niet enkel de grote aap, maar ook een heel aantal van zijn handlangers. Een kleurig en grappig avontuur in typische Nintendo-stijl.

Skull and Bones (PS5, XSX|S, pc)​

Schip ahoy kameraadjes, want zeven jaar na de aankondiging kiest Skull and Bones deze maand eindelijk het ruime sop. Of dat een pleziervaart gaat opleveren, of eerder scheurbuik, valt nog af te wachten. Ervaring leert ons dat games die door development hell gegaan zijn en meerdere doorstarten gemaakt hebben, zelden de meest gefocuste ervaringen opleveren. Toch is er hoop. Zo blijft het idee om als piraat door het leven te gaan in de Indische Oceaan tijdens de zeventiende eeuw wanneer "piraterij is een misdrijf" nog meer was dan een schreeuwerige stem bij het opstarten van een oude dvd. Ook lijkt het nu al duidelijk dat je alle touwtjes en katrollen in handen zal hebben wat je schip en de bemanning betreft, waardoor je de Calico Jack in jezelf helemaal kan loslaten. Toch blijven er nog vragen. We weten dat de grootste focus op multi gaat liggen, maar ondanks de belofte van een singleplayer-component blijft Ubisoft slechts een paar weken voor release erg vaag. Dat is nooit een goed voorteken. Ook blijft het afwachten hoe leuk een volledige game gebaseerd op de naval combat van Black Flag zal uitpakken. We komen het in elk geval snel te weten. Op 16 februari ontdekken we of de zeven jaar lange wachttijd een schatkist van plezier oplevert, of dat het eerder iets gaat opleveren dat we liever in een zeemansgraf keilen.

21 februari​

Terminator: Dark Fate - Defiance (pc)​

I'll be back. Wie kent deze catchphrase uit de iconische Terminator-filmfranchise nu niet? Laat deze quote ook het getergde ontwikkelingsproces beschrijven van deze nieuwe RTS-game die zich afspeelt in de dystopische wereld der mensen en AI-gestuurde robots. Want de toenmalige Russische ontwikkelaar Cats Who Play (bekend van de Syrian Warfare-RTS) moest in maart 2022 hoofdzakelijk door de oorlog in Oekraïne het stokje weer doorgeven aan hun Britse uitgever Slitherine, die de game vervolgens afwerkte. Afwachten dus in hoeverre dit allesbehalve vlotte ontwikkelingsproces het eindproduct heeft beïnvloed. De game speelt zich af na Judgment Day tijdens de woelige oorlog tussen de mensheid en Legion, de AI die de laatste restjes mensheid zo snel mogelijk uit de weg wenst te ruimen. Terwijl je de vijand bekampt in realistische situaties, tracht je als commandant van de Founders het tij te keren door geniale tactische beslissingen en het gebruik van allerhande militair wapentuig. Wie deze singleplayer-campagne achter zich wil laten, kan zich in de Skirmish- en multiplayermodi uitleven door te kiezen uit de facties van Founders, Resistance of Legion en aan den lijve merken of cyborgs wel echt pijn voelen.

22 februari​

Pacific Drive (PS5, pc)​

Soms lijkt het wel alsof alle nieuwe ideeën de wereld uit zijn. En dan komt een game als Pacific Drive voorbijgezoefd om ons ongelijk te bewijzen. Pacific Drive is namelijk een survival game die je voornamelijk van achter het stuur speelt. Jouw auto is je enige metgezel in deze surreële roadtrip gelegen aan de Westkust van Noord-Amerika. Vanuit je garage, die als thuisbasis telt en waar je je auto kan herstellen en upgraden, vertrek je op allerlei mysterieuze avonturen waar geen enkele tocht als de andere zal zijn.

28 februari​

Brothers: A Tale of Two Sons Remake (PS5, XSX|S, pc)​

505 Games heeft tijdens The Game Awards aangekondigd dat Brothers: A Tale of Two Sons een remake krijgt. De game werd destijds uitgebracht in 2013 en niemand minder dan Josef Fares staat aan de wieg van de game. Hem kennen we uiteraard ook van de coöperatieve spellen A Way Out en het schitterende It Takes Two. Nu wordt dus een van zijn eerste spellen in een nieuw jasje gestoken voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Bij een remake horen natuurlijk ook een aantal aanpassingen. Zo werd Brothers: A Tale of Two Sons Remake met de Unreal Engine 5 ontwikkeld, waarbij vanaf nul werd begonnen. De oorspronkelijke game had geen co-op, je moest als speler elke broer met z'n eigen duimstick besturen. Hier komt nu verandering in want je krijgt de mogelijkheid om offline in co-op aan de slag te gaan, waarbij twee spelers de controle nemen over elk een broer.

29 februari​

Star Wars: Dark Forces Remaster (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch, pc)​

De originele SW DF stamt al uit 1995 (!). Dat was indertijd een game die spelers in het genre FPS een heleboel meer gaf dan ze tot dan toe gewoon waren. Meer bewegingsmogelijkheden, meer interactie met de omgeving, het voelde immersiever dan tot dan toe al bestond. Nu komt er dus de ‘remaster’.

In deze Star Wars FPS-game nemen spelers de rol aan van Kyle Katarn, een overloper van het Galactic Empire die zich tot huurling heeft gewend. Katarn sluit zich aan bij de geheime operatiedivisie van de Rebel Alliance, belast met het infiltreren van het Galactic Empire. Daar ontdekt hij het geheime Dark Trooper Project. Tenzij Katarn en de Rebel Alliance ingrijpen, dreigt de ontwikkeling van deze krachtige nieuwe reeks Imperial battle droids en met pantser uitgeruste stormtroopers de greep van het Empire op de Melkweg te versterken. We krijgen alle veertien originele levels uit 1995, grafisch natuurlijk herwerkt, samen met een digitale PA die je handig kan helpen én ondersteuning voor de huidige generatie controllers. Vanaf 28 februari op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

Final Fantasy VII Rebirth (PS5)​

Hoewel we met Granblue Fantasy: Relink en Persona 3 Reload al twee grote JRPG-kleppers krijgen, is elke fan uiteraard vol spanning aan het uitkijken naar het einde van de maand. Dan verschijnt immers het langverwachte tweede deel in de remake van Final Fantasy VII. Veel introductie hoeft Final Fantasy VII Rebirth niet en valt er alleen nog maar af te tellen voordat we het avontuur met Cloud, Tifa, Aerith en Barret kunnen verderzetten na hun avonturen in Midgar. Hopelijk ben jij ook klaar om de wereld van Gaia te verkennen?

Welcome to ParadiZe (PS5, XSX|S, pc)​

Take me down to the Paradise City, where the grass is green and the zombies are handy! Jawel, Welcome to ParadiZe geeft een nieuwe en vrij originele invulling aan het zombie-survivalgenre. Je belandt nog steeds in een wereld geïnfesteerd door zombies, maar waarom zou je jezelf beperken tot het afslachten van de ondoden? In dit nieuwe spel van Eko Software, de studio die je waarschijnlijk wel kent van Warhammer: Chaosbane en How to Survive, zal je zombies kunnen hacken om er Zombots van te maken. Vervolgens kan je jouw Zombots inzetten om jouw vuile werkjes te laten opknappen, zoals je basis verdedigen, grondstoffen verzamelen voor jouw crafting, of als metgezel jou beschermen wanneer je op verkenning gaat. We nemen echter geen verantwoordelijkheid als een van je Zombots instabiel zou zijn!

Eervolle vermeldingen​

  • 14 februari: Solium Infernum (pc)
  • 16 februari: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III / IV (PS5)
  • 20 februari: The Thaumaturge (pc)
  • 20 februari: MADiSON VR (SteamVR)
  • 20 februari: Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters (PS4, PS5, XSX|S, XOne)
  • 22 februari: Nightingale (pc)
  • 22 februari: Sons of the Forest (pc)
  • 28 februari: Winter Survival (pc)
 
Terug
Bovenaan