Afhaal De frituur

Geen fan van, te snel koud en te snel zompig door de saus.
Dunner dan bv mcdonalds frieten moet het voor mij niet worden, zeker niet in combo met bv tomaten of pepersaus.
 
Zodadelijk een verjaardag vieren in een restaurant, en 't is met steppegras.
Benieuwd naar de meningen van de frietgrootmeesters hier.

Ikzelf ben grote fan, maar het moet wel met echt veel saus zijn. Ik wil het kunnen metselen tot een soort koek van friet en saus, anders wordt het te snel taai
Ik vergelijk het met geblinddoekt naar porno kijken, da fappen zal uiteindelijk wel lukken maar je hebt het gevoel dat er iets ontbrak. Of een callgirl laten brengen in je hotelkamer en dan blijkt dat ze enkel wilt knuffelen. Maar fine by me als het je smaakt 😘
 
Zodadelijk een verjaardag vieren in een restaurant, en 't is met steppegras.
Benieuwd naar de meningen van de frietgrootmeesters hier.

Ikzelf ben grote fan, maar het moet wel met echt veel saus zijn. Ik wil het kunnen metselen tot een soort koek van friet en saus, anders wordt het te snel taai

Van de twee keer dat ik dat gegeten, vind ik dat gras ook wel snel taai worden.
Ik snap de hype niet persoonlijk. Waarschijnlijk omdat het zo dun gesneden is, lijkt het alsof je veel krijgt. Maar eigenlijk is dat meer een product voor de restaurant dan voor de klant. Hoe dunner, hoe sneller afgebakken dus kan je meer klanten bedienen.


Ten opzichte van steppegras, heb ik dan liever de Engelse stijl waar ze superdik zijn.
 
Wij zijn de komende 3 dagen in Oostende. Ik ben vandaag jarig, dus wil ik graag frietjes eten. Waar vinden we hier de beste frituur? Iemand aanraders? ;)
 
Wij zijn de komende 3 dagen in Oostende. Ik ben vandaag jarig, dus wil ik graag frietjes eten. Waar vinden we hier de beste frituur? Iemand aanraders? ;)
Frituur Franky smaakt mij altijd. In dit topic staat er nog een frituur maar dat was al Mariakerke dacht ik. Naam weet ik niet meer.
 
Zijn er hier al naar frituur Kenny in Oostende geweest?

Er stond daar een rij, niet normaal. Maar eens binnen besef je waarom: Die hoeveelheid frieten is crazy.
Ik vroeg twee kleintjes en de man schepte die vol ongeveer zo hoog zoals de rand van het bakje. Op het punt dat ik dacht bij mezelf “oei, da’s wel heel weinig“, gooide die zowat een volledig gevulde opshudbak frieten erboven op. (Dat is zo die trechtervormige ketel waar ze de frieten mee opschudden)
Zo’n porties heb ik nog nooit gezien. En blijkbaar een zeer gekende frituur in die streek.
Als ik nog eens ga zal ik er een foto van nemen.
Dit was het
 
Frituur Franky smaakt mij altijd. In dit topic staat er nog een frituur maar dat was al Mariakerke dacht ik. Naam weet ik niet meer.
Het is frituur Danny 1995 geworden. Enigste die leek te leveren in de buurt van het appartement. Het was zeker oké, wel wat prijzig en ook niet bijzonder vrijgevig.
 
Laatst bewerkt:
Wij zijn de komende 3 dagen in Oostende. Ik ben vandaag jarig, dus wil ik graag frietjes eten. Waar vinden we hier de beste frituur? Iemand aanraders? ;)
Frietshop op de Nieuwpoortsesteenweg vind ik niet slecht en je gaat alleszins niet met honger naar huis. Ook niet duur.
 
Verslavend topic, ik heb hier efkes 20 pagina's doorgelezen zonder verpinken, waarom heb ik dit niet eerder ontdekt??

Bon anyways, hier toch ook 2x per week een bezoekje aan het kot, en meestal ook gewoon 2x op dezelfde dag. #noshame
Er is maar 1 ding dat mij nu echt stoort en dat is de prijs van een potteke saus: 1,10 EUR. En dat is niet zo'n vierkantje é, gewoon een rond.
Ik voel mij echt bijna genoodzaakt om mijn culinaire saus selectie te schalen naar 1 keuze i.p.v. nog eentje extra on the side.

Cheap gaan doen is het laatste wat er zou moeten gebeuren, ken u prioriteiten!, maar ben wel es curieus naar de meningen hier.
 
Frituur Botermarkt in Gent afgelopen vrijdag

- Romboutje (ze hebben enkel een klein)
- Grizzly
- Cola

******tromgeroffel******

€19,80


Frieten zijn officieel duur geworden
(Ze zijn daar wel extreem lekker, maar FUCK dat is veel geld - en niet eens veel eten 😂)
 
Frituur Botermarkt in Gent afgelopen vrijdag

- Romboutje (ze hebben enkel een klein)
- Grizzly
- Cola

******tromgeroffel******

€19,80


Frieten zijn officieel duur geworden
(Ze zijn daar wel extreem lekker, maar FUCK dat is veel geld - en niet eens veel eten 😂)
Daar moet ik nog eens geraken :)
 
Er is maar 1 ding dat mij nu echt stoort en dat is de prijs van een potteke saus: 1,10 EUR. En dat is niet zo'n vierkantje é, gewoon een rond.
Ik voel mij echt bijna genoodzaakt om mijn culinaire saus selectie te schalen naar 1 keuze i.p.v. nog eentje extra on the side.

Cheap gaan doen is het laatste wat er zou moeten gebeuren, ken u prioriteiten!, maar ben wel es curieus naar de meningen hier.
Vroeger ( toen die sauzen rond de 4-5 Euro waren voor +-950ml ) haalde ik die zelf in een vriescenter en dan gewoon thuis zo veel of zo weinig erbij als ik wou.

Zelfs al moest ik soms een halve fles weg gooien omdat veel van die emulsie sauzen slecht gaan na 4 weken was dat nog goedkoper dan 10 kleine potjes van 50 cent en een halve fles gebruiken was nog steeds een pak meer saus dan 10 kleine potjes.

Nadeel ge hebt meteen wel bijna ne liter van dezelfde saus en als ge, zoals ik, alleen woonde kreeg ge dat nie lt weg binnen 4 weken tenzij ge 3x per week frituur ging of die saus ook met andere dingen deed.

Ik kocht wel alleen dingen die ge in een frituur vond en niet in de supermarkt, ondertussen zijn we jaren later en hebt ge Pauwels en La William ook in potjes en flesjes in de Carrefour etc.

Of alle officiële Bicky spullen, dat was qua prijs in de tijd ongeveer 25 euro voor alles ( doos vlees, buns, bicky komkommers en de sauzen + ajuin ) dus voor een kleine 90 cent had ge ne Bicky, dan een stuk of 3 weg steken achter de Xbox 360, het waren de vette jaren :unsure:

Maar sauzen en drank zijn prijzen die me echt storen als ge ergens in een frituur binnen gaat eten, zeker tegenwoordig waar sommige niet omvallen om 2,50 te tellen voor een blik.
 
In mijn vaste frituur vragen ze al 1,5 euro voor een klein rond potje saus, terwijl dat vroeger 0,50 cent was.

Ik heb dat ooit gezegd in een overvolle frituur: 'amai, is dat al 1,5 euro voor zo'n potteke? Ge kunt er een hele fles mee kopen!'
Dat laatste klopt ook niet, want in de supermarkt vind ik dat ze toch ook wel veel geld beginnen te vragen voor allerhande sauzen.
Uitbater was precies in z'n gat gepekt nadat ik dat gezegd had. Maar dat kan mij nu eens geen zak schelen.

Dat hij maar oplet of ik sla zijn boel in frieten.
 
Hier 1,1 voor de meeste sausjes.
Bestellen gaat via zo digitale kiosken, lekker persoonlijk (dit ten eerste al) wel efficient voor hun natuurlijk.
Tijdens het wachten denk ik, dju toch nog zin in een potje tartaar, dus ik naar de toog en dat er bij vragen, geen probleem.
Ik zat al te denken als ik mijn bestelling kreeg van toch maar eens te vragen of het erbij zit maar ik dacht 'komt wel goed'.
Thuis komen en uiteraard teleurgesteld dat het er niet bij zat, op dat moment uiteraard geen zin meer om terug te rijden want scheel van den honger.
Daarna moest ik wel nog de deur uit en en passant even gestopt om dat te melden, keken toch ook wat vreemd maar hebben het dan opgeschreven om bij een volgende keer er gratis bij te geven. Ge kunt zeggen voor die 1,1€ foert, maar voor een potteke saus wil ik dat nu wel terug inderdaad.
Had er niet veel geloof in dat het ging goedkomen maar door omstandigheden vrij snel terug int frituur geraakt kleine week later en zonder probleem potje meegekregen.
 
Seffes ne kie ne WhatsAppeke sturen naar mijn friturist aka den John.."Johneke pé, kheb ne fucked up soiréeke gepland vo merge. Tzal ne grote worden, me stoofvleesSAAS, ne kwakske verse tartaar & looksaas, ne sito, berepoot, en ne boulet zo dik als a kop. En zorg er veu da ik ni steeds zelf achter de wachtpinten moe vragen, zet ze per direct klaar zodra ge mijne smoel ziet. Groetjes aan Sylvie'tje (de dochter), zeg haar da mijne cervela staat te popelen van ongeduld, kzal er zijn rond 20u30.
 
Hier 1,1 voor de meeste sausjes.
Bestellen gaat via zo digitale kiosken, lekker persoonlijk (dit ten eerste al) wel efficient voor hun natuurlijk.
Tijdens het wachten denk ik, dju toch nog zin in een potje tartaar, dus ik naar de toog en dat er bij vragen, geen probleem.
Ik zat al te denken als ik mijn bestelling kreeg van toch maar eens te vragen of het erbij zit maar ik dacht 'komt wel goed'.
Thuis komen en uiteraard teleurgesteld dat het er niet bij zat, op dat moment uiteraard geen zin meer om terug te rijden want scheel van den honger.
Daarna moest ik wel nog de deur uit en en passant even gestopt om dat te melden, keken toch ook wat vreemd maar hebben het dan opgeschreven om bij een volgende keer er gratis bij te geven. Ge kunt zeggen voor die 1,1€ foert, maar voor een potteke saus wil ik dat nu wel terug inderdaad.
Had er niet veel geloof in dat het ging goedkomen maar door omstandigheden vrij snel terug int frituur geraakt kleine week later en zonder probleem potje meegekregen.
't Zou daar nog aan schelen, dat ze moeilijk zouden doen.

Als er bij mij iets vergeten is dat de moeite is spring ik direct terug in den auto en vlam naar de frituur. Kerel geeft altijd iets extra mee dan. Gaande van een pils in blik of een extra snack. Als het de moeite niet is (v.b. boulette special maar 't is een gewone) dan trek ik foto en stuur het door via whatsapp met erbij: 'wtf kerel?'

Week erna wordt dat ruimschoots gecompenseerd.

Zondag afzakken naar de volledig nieuwe frituur op 5 minuten wandelen, met den auto.

Edit: net bericht gestuurd naar de beste man, 'uw wachtpintjes kan je vanaf nu zelf uit een frigo nemen'. Voor mij geen voordeel meer, ik geniet van de service en het feit dat hij altijd ene klaarzet vanaf ik binnenkom. De zoektocht naar een andere frituur is gestart.
 
Terug
Bovenaan