De filmreleases van januari 2022

Filmreleases_Jan22.png


Boy oh boy. Sinds Covid voelt het alsof de wereld al een paar jaar stilstaat, en toch zijn we in 2022 beland! Wat vreemd om dat jaartal te typen. Omdat de bioscopen terug voor onbepaalde duur gesloten zijn, was het even afwegen om de geplande cinemareleases hier neer te pennen. Aangezien het redelijk meevalt qua films die uitkomen, schrijf ik toch alsof ze geopend zouden zijn! 🤡 Bij deze de eerste filmreleases van het nieuwe jaar voor de maand januari!

2 januari

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Streamz)

Niet echt een filmrelease maar na het artikel van de ons zo ontzettende enthousiaste @Tonerider, kon ik dit niet voorbij laten gaan.

Return to Hogwarts zorgt voor interviews, wist je datjes en gesprekken met de bekende cast die een extra kijk achter de schermen bezorgen van een van de bekendste franchises allertijden.


5 januari

The 355

Regisseur: Simon Kinberg
Met: Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong'o, Sebastian Stan, Edgar Ramírez & Bingbing Fan

Wanneer een geheim wapen in de verkeerde handen valt is het aan CIA-agente Mace om de de krachten te bundelen met een paar andere dames. De all female Mission Impossible!


Licorice Pizza
Regisseur: Paul Thomas Anderson
Met: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper & Benny Safdie

Licorice Pizza vertelt een coming-of-age-verhaal dat zich afspeelt in de jaren 70. Wanneer de 15-jarige Gary Valentine de 25-jarige Alana Kane op date vraagt, ontstaat er een unieke en zeldzame band als nooit tevoren.


Lamb
Regisseur: Valdimar Jóhannsson
Met: Noomi Rapace, Björn Hlynur Haraldsson & Hilmir Snær Guðnason

Een kinderloos echtpaar op het platteland van IJsland doet op een dag een alarmerende ontdekking in hun schapenstal. Al snel worden ze geconfronteerd met de gevolgen en hardheid van de natuur. Bereid je voor op prachtige landschappen, minimale dialogen en meedogenloze plot twists!


The Tragedy of Macbeth (14 januari op Apple TV+)
Regisseur: Joel Coen
Met: Denzel Washington, Frances McDormand, Corey Hawkins & Brendan Gleeson

Nadat hij is overtuigd door drie heksen, gaat een Schotse heer op pad om de koning van Schotland te worden. Gebaseerd op het werk Macbeth van William Shakespeare


6 januari

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night

Regisseur: Ayako Kawano
Met: David W. Collins, Megumi Hayashibara & Rina Hidaka

Sword Art Online Progressive heeft als doel de ongezien delen van het verhaal te vertellen. Het verhaal van Progressive begint ongeveer 3 weken na de start van Sword Art Online. Sinds Kayaba Akihiko's game of death begon, blijft het dodental stijgen. Tweeduizend spelers verloren al het leven aan de uiterst moeilijke VRMMO-wereld van Sword Art Online waar, als je HP op nul komt te staan, je hersenen in het echte leven worden vernietigd.


12 januari

Scream

Regisseur: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett
Met: Jenna Ortega, Neve Campbell, David Arquette, Dylan Minnette, Courtney Cox & Melissa Barrera

Scream blijkt de gewente te hebben om na zoveel jaar afwezigheid toch terug een nieuwe telg, met de originele cast, op ons scherm te toveren. Jammer genoeg is dit de eerste film zonder regisseur Wes Craven die in 2015 stierf aan kanker.

Vijfentwintig jaar na de eerste reeks moorden in het rustige stadje Woodsboro, heeft een nieuwe moordenaar het Ghostface-masker opgezet en begint hij zich op een groep tieners te richten om geheimen uit het dodelijke verleden van de stad te doen herleven.


Way Down (The Vault)
Regisseur: Jaume Balagueró
Met: Liam Cunningham, Freddie Highmore, Sam Riley, Famke Janssen & Astrid Bergès-Frisbey

Een ingenieur wordt benaderd door een groep meesterdieven om een legendarische verloren schat te stelen in een mysterieus en ondoordringbaar fort onder de Bank van Spanje. Dit allemaal wanneer het hele land naar het WK kijkt. Met duizenden voetbalfans die juichen in de straten en met veiligheidstroepen die hen op de hielen zit, heeft de bemanning slechts enkele minuten om de score van hun leven te bemachtigen


14 januari

Hotel Transylvania: Transformania (Amazon Prime)

Regisseur: Derek Drymon & Jennifer Kluska
Met: Brian Hull, Andy Samberg, Selena Gomez, Kathryn Hahn, Steve Buscemi, David Spade & Keegan-Michael Key

Wanneer de mysterieuze uitvinding van Van Helsing, de "Monsterfication Ray", in de war raakt, worden Drac en zijn monstervrienden allemaal getransformeerd in mensen, en wordt Johnny een monster! Met de hulp van Mavis en de menselijke Drac Pack, is het een uitdaging om een manier te vinden om zichzelf terug te veranderen voordat hun transformaties permanent worden.


19 januari

Nightmare Alley

Regisseur: Guillermo del Toro
Met: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins & Rooney Mara

Vijf jaar na The Shape of Water komt Guillermo Del Toro met zijn volgende project op de proppen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur William Lindsay Gresham.

Een ambitieuze mentalist sluit zich aan bij een carnavalsbende en vormt een bond met een vrouwelijke psychiater die blijkbaar nog gevaarlijker is dan hij.


21 januari

Munich - The Edge of War (Netflix)

Regisseur: Christian Schwochow
Met: George MacKay, Jessica Brown Findlay, Jeremy Irons & August Diehl

Gebaseerd op de internationale bestseller van Robert Harris. Het is herfst 1938 en Europa staat op de rand van oorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor om Tsjecho-Slowakije binnen te vallen. Britse ambtenaar Hugh Legat, en Duitse diplomaat Paul von Hartmann reizen naar München voor de noodconferentie in hoop de start van de oorlog te kunnen tegenhouden.


22 januari

The Tender Bar (Amazon Prime)

Regisseur: George Clooney
Met: Tye Sheridan, Ben Affleck, Christopher Lloyd en Lily Rabe

The Tender Bar is een coming-of-age-dramafilm en vertelt het verhaal van Jr. Een jongen die opgroeit en op zoek gaat naar vaderfiguren in de bar van zijn oom Charlie.


26 januari

Morbius Morbius met paar maanden uitgesteld.

Regisseur: Daniel Espinosa
Met: Jared Leto, Adria Arjona, Jared Harris, Matt Smith, Tyrese Gibson & Michael Keaton

De langverwachte nieuwste telg die deel uitmaakt van Sony's "Spider-Man" Universum!

Dokter Michael Morbius heeft een zeldzame bloedziekte en is vastbesloten om anderen te redden die hetzelfde lot ondergaan. Na een wanhopige gok dat op het eerste gezicht een succes lijkt te zijn, blijkt het mogelijks erger dan de ziekte die hij probeerde te genezen.


C’mon C’mon
Regisseur: Mike Mills
Met: Joaquin Phoenix & Woody Norman

Johnny is radiojournalist die door het land reist om verschillende kinderen te interviewen over hun gedachten over hun wereld en hun toekomst. Hij wordt onverwachts opgezadeld met zijn jonge neefje Jesse. Jesse bezorgt Johnny een nieuwe kijk op de wereld terwijl ze van staat naar staat reizen.


28 januari
The Ice Age Adventures of Buck Wild (Disney+)

Regisseur: John C. Donkin
Met: Simon Pegg, Utkarsh Ambudkar, Vincent Tong & Aaron Harris

Samen met twee buidelratten gaat de eenogige wezel Buck Wild op missie om de Lost World te redden van een overrompeling aan dinosaurussen!

 
Laatst bewerkt:
Bovenaan