De filmreleases van maart 2023

Filmreleases_Maart23.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen als op streamingsdiensten.

1 maart


Creed III
Regie: Michael B. Jordan
Met: Michael B. Jordan, Tessa Thompson en Jonathan Majors

Na vele successen in de bokswereld gedijt Adonis Creed nu in zowel zijn professionele carrière als bokser als in het gezinsleven. Wanneer een vriend van vroeger, het bokstalent Damien Anderson, weer opduikt na een gevangenisstraf, wil deze graag bewijzen dat hij weer een kans in de ring verdient. Wat volgt is een gevecht tussen twee voormalige vrienden.


The Son
Regie: Florian Zeller
Met: Hugh Jackman, Vanessa Kirby, Zen McGrath en Laura Dern

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rails te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?


Wolf
Regie: Cees van Kempen

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in de lage landen. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit deze regio is verdwenen. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Een film die jong en oud zal aanspreken!


8 maart

65
Regie: Scott Beck en Bryan Woods
Met: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman en Nika King

Na een verschrikkelijke crash op een onbekende planeet ontdekt piloot Mills al snel dat hij eigenlijk op aarde gestrand is, 65 miljoen jaar geleden.


Empire of Light
Regie: Sam Mendes
Met: Olivia Colman, Micheal Ward, Colin Firth, Toby Jones en Tom Brooke

Empire of Light is een ontroerend drama over de kracht van menselijke verbondenheid in turbulente tijden. De film speelt zich af in en rond een oude bioscoop in een Engels kuststadje in het begin van de jaren tachtig en volgt Hilary (Olivia Colman), een bioscoopmanager die worstelt met haar geestelijke gezondheid, en Stephen (Micheal Ward), een nieuwe werknemer die ernaar verlangt te ontsnappen aan het provinciestadje. Zowel Hilary als Stephen vinden een gevoel van verbondenheid door hun onwaarschijnlijke en tedere relatie en ervaren de helende kracht van muziek, film en gemeenschap.


L’envol
Regie: Pietro Marcello
Met: Raphaël Thiéry, Juliette Jouan, Noémie Lvovsky, Louis Garrel en Yolande Moreau

Ergens in Noord-Frankrijk groeit Juliette alleen op met haar vader, Raphaël, een soldaat die de Eerste Wereldoorlog heeft overleefd. Gepassioneerd door zang en muziek, ontmoet het eenzame meisje op een zomer een tovenaar die belooft haar op een dag uit haar dorp zullen weghalen. Juliette zal nooit ophouden in de voorspelling te geloven.


What's Love Got to Do with It
Regie: Shekhar Kapur
Met: Lily James, Emma Thompson, Shazad Latif en Oliver Chris

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath (Emma Thompson).


The Whale
Regie: Darren Aronofsky
Met: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins en Hong Chau

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.


Scream VI
Regie: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett
Met: Melissa Barrera, Courteney Cox, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Hayden Panettiere, Samara Weaving en Jack Champion

Ghostface is back! En deze keer in New York! De film gaat verder met de overlevenden van de laatste Ghostface-moorden uit Scream (2022). Zij laten Woodsboro achter en hopen te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in New York. Spijtig genoeg worden ze opnieuw geplaagd door een reeks moorden door een nieuwe Ghostface-moordenaar.


10 maart

Luther: The Fallen Sun (Netflix)
Regie: Jamie Payne
Met: Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis en Dermot Crowley

Londen wordt geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar terwijl de gevallen rechercheur John Luther (Idris Elba) in de gevangenis zit. Hij wordt nog steeds geplaagd door de gedachte dat hij er niet in is geslaagd de cyberpsychopaat te pakken die hem tot op de dag van vandaag blijft uitdagen. Luther besluit uit de gevangenis te ontsnappen om de klus alsnog te klaren.


15 maart

Shazam! Fury of the Gods
Regie: David F. Sandberg
Met: Zachary Levi, Helen Mirren, Lucy Liu, Djimon Hounsou en Rachel Zegler

Nu ze de krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin best lastig om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar dan komen de Dochters van Atlas naar de aarde, drie oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak. Billy – ofwel Shazam – en zijn familie zullen moeten vechten voor hun superkrachten, hun levens en het voortbestaan van hun wereld.


Mon Crime
Regie: François Ozon
Met: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder en Isabelle Huppert

In het Parijs van de jaren dertig wordt Madeleine Verdier, een jonge, knappe, berooide en ongetalenteerde actrice, beschuldigd van de moord op een beroemde producent. Met de hulp van haar beste vriendin Pauline, een jonge werkloze advocate, wordt ze vrijgesproken uit zelfverdediging. Tot de waarheid zich een weg naar het licht zoekt …


17 maart

Boston Strangler (Disney+)
Regie: Matt Ruskin
Met: Keira Knightley, Carrie Coon, Chris Cooper, Alessandro Nivola en David Dastmalchian

Boston Strangler is een waargebeurde misdaadthriller over de baanbrekende journalisten die in de jaren zestig van de vorige eeuw het verhaal van de beruchte Boston Strangler-moorden naar buiten brachten. De film volgt Loretta McLaughlin, een verslaggever voor de Record-American, die als eerste journalist de Boston Strangler-moorden aan elkaar linkt. Terwijl de mysterieuze moordenaar steeds meer slachtoffers maakt, probeert Loretta samen met collega en vertrouweling Jean Cole haar onderzoek voort te zetten, maar het duo wordt belemmerd door het alomtegenwoordige seksisme in die periode. Ondanks het grote persoonlijke risico gaan McLaughlin en Cole erachteraan en zetten ze hun leven op het spel om de waarheid te achterhalen.


22 maart

Aller/Retour
Regie: Dorothée Van Den Berghe
Met: Ruth Beeckmans, Welket Bungué en Lies Visschedijk

Vrachtwagenchauffeur Erika betrapt Idy wanneer die uit haar vrachtwagen glipt. Wanneer andere chauffeurs zich inlaten met de confrontatie die daarop volgt, kan Erika niet anders dan Idy weer mee aan boord nemen. Op hun reis naar het zuiden van Spanje ontstaat een onverwachte vriendschap.


John Wick: Chapter 4
Regie: Chad Stahelski
Met: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Ian McShane, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins en Natalia Tena

John Wick, excommunicado en nog steeds op de vlucht, ontdekt een manier om de High Table te verslaan. Om zijn vrijheid terug te krijgen, moet hij het opnemen tegen de Marquis de Gramont: een geduchte nieuwe vijand die overal ter wereld machtige allianties heeft gesmeed en Johns oude vrienden in tegenstanders verandert.


Godland
Regie: Hlynur Pálmason
Met: Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Vic Carmen Sonne en Jacob Lohmann

Eind negentiende eeuw zet de jonge, Deense priester Lucas voet aan wal in het ruwe IJsland. Hij krijgt de taak een geloofsgemeenschap te vestigen in een geïsoleerd dorp. Gewapend met een fotocamera doorkruist Lucas het land dat toch niet zo gastvrij blijkt te zijn als gedacht. Tijdens de odyssee botst de priester op wispelturige landschappen, een vijandige reisleider en gebrekkige communicatie. Hoe meer Lucas verdwaalt in de desolate natuur, hoe meer hij afdwaalt van zijn doel, de missie en de moraal.


29 maart

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Regie: John Francis Daley en Jonathan Goldstein
Met: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis en Hugh Grant

Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor.


The Lost King
Regie: Stephen Frears
Met: Sally Hawkins, Steve Coogan en Lewis Macleod

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare stuk ‘King Richard’, krijgt de altijd ongeziene Philippa Langley compassie voor de - in de geschiedenisboeken beschreven - barbaarse koning. In haar strijd naar gerechtigheid voor Koning Richard lll, krijgt Philippa een visioen over waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden, onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts en academici reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en met succes.


Superkat Maurice
Regie: Toby Genkel en Florian Westermann
Met: Hugh Laurie, Emilia Clarke, David Thewlis, Himesh Patel en Gemma Arterton

Maurice is een sluwe, gemberkleurige kat die altijd iemand probeert op te lichten. Op een dag ontmoet Maurice een jongen en zijn leger dat bestaat uit pratende en goed opgeleide muizen. Ze besluiten op pad te gaan naar de stad die Bad Blintz heet, waar ze de boekenwurm Malicia tegenkomen. Samen richten ze een kleine rebellie op.


Titina
Regie: Kajsa Næss
Met: Herbert Flack

Deze animatiefilm neemt je mee naar de waargebeurde avonturen van de foxterriër Titina, die in de jaren 1920 beroemd werd toen ze de Italiaanse luchtvaartingenieur Umberto Nobile en de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen vergezelde op een luchtexpeditie naar de Noordpool. De is weggelegd voor de schattigste ontdekkingsreiziger op vier poten, door wiens ogen je dit waanzinnig avontuurlijk epos beleeft.


Zeevonk
Regie: Domien Huyghe
Met: Lynn Van Royen, Sebastien Dewaele en Saar Rogiers

Lena verliest haar vader als zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee. Een monster dat het schip deed vergaan. Lena gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.


Inside
Regie: Vasilis Katsoupis
Met: Gene Bervoets en Willem Dafoe

Nemo is kunstdief wiens roof op een dag niet zoals gepland verliep. Bovendien komt hij vast te zitten in een luxueus, hoogtechnologisch penthouse in New York. Omringd door de meesterwerken die hij koestert, moet hij met een goed plan op de proppen komen om maandenlang op zijn eentje te overleven.


31 maart

Tetris (Apple TV+)
Regie: Jon S. Baird
Met: Taron Egerton, Toby Jones, Sofya Lebedeva, Nikita Efremov en Ben Miles

Tetris vertelt het ongelooflijke verhaal van hoe een van 's werelds meest populaire videogames zijn weg vond naar enthousiaste spelers over de hele wereld. Henk Rogers (Taron Egerton) ontdekt TETRIS in 1988 en riskeert vervolgens alles door naar de Sovjet-Unie te reizen, waar hij samenwerkt met uitvinder Alexey Pajitnov (Nikita Efremov) om het spel bij de massa te brengen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is "Tetris" een thriller op steroïden uit de Koude Oorlog, met onwaarschijnlijke helden en een bloedstollende race naar de finish.


Bron: Cinemapp, Kinepolis, Lumière
 
Bovenaan