De filmreleases van augustus 2022

Filmreleases_Aug2022.png


Maak jullie borst maar nat! Moest na het warme juli, augustus plots een natte maand worden, zijn er meer dan genoeg films om jullie binnen bezig te houden! Aan zowel summer blockbusters als independent films geen gebrek! Hieronder een overzicht van een aantal filmreleases van de maand augustus. Naar welke film kijken jullie het meeste uit?

3 augustus

Bullet Train
(avant-première vanaf 2 augustus)
Regie: David Leitch
Met: Brad Pitt, Joey King, Karen Fukuhara, Sandra Bullock, Zazie Beetz, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, Logan Lerman, Hiroyuki Sanada en Brian Tyree Henry

In Bullet Train speelt Brad Pitt de rol van Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die vastbesloten is om zijn werk rustig uit te voeren na een te groot aantal mislukte missies. Het lot heeft echter andere plannen, want Ladybugs nieuwste missie brengt hem op ramkoers met dodelijke tegenstanders van over de hele wereld - allemaal met dezelfde, maar tegenstrijdige, doelstellingen - op 's werelds snelste trein. Het einde van de rit is nog maar het begin in deze non-stop thrill-ride door het hedendaagse Japan.


Las Bestias
Regie: Rodrigo Sorogoyen
Met: Denis Menochet en Marina Foïs

Antoine en Olga beoefenen ecologisch verantwoorde landbouw en restaureren verlaten huizen om de herbevolking te vergemakkelijken. Alles zou idyllisch moeten zijn, ware het niet dat ze zich verzetten tegen een windturbineproject dat een ernstig conflict met hun buren veroorzaakt. De spanning zal hoog oplopen ...


To Olivia
Regie: John Hay
Met: Hugh Bonneville, Bobby O'Neill, Eve Prenelle, Michael Jibson en Keeley Hawes

Gebaseerd op waargebeurde feiten. 1962, de excentrieke kinderboekenschrijver Roald Dahl en zijn echtgenote, Hollywood-actrice Patricia Neal, hebben zich teruggetrokken op het Engelse platteland om hier hun jonge kinderen op te voeden. Wanneer hun dochter Olivia komt te overlijden, heeft dit onvoorstelbare verlies onvermijdelijk invloed op hun relatie. Maar wordt hun gedeelde verdriet ook een bron van verlossing en kracht die hun leven voor altijd zal veranderen.


5 augustus

Prey
(Disney+)
Regie: Dan Trachtenberg
Met: Amber Midthunder, Dane DiLiegro, Harlan Blayne Kytwayhat en Dakota Beavers

Het oorsprongsverhaal van de Predator in de wereld van de Comanche Nation 300 jaar geleden. Naru, een ervaren vrouwelijke krijger, vecht om haar stam te beschermen tegen een van de eerste hoogontwikkelde Predators die op aarde landt.


Thirteen Lives (Prime Video)
Regie: Ron Howard
Met: Colin Farrell, Joel Edgerton, Viggo Mortensen en Tom Bateman

In het waargebeurde verhaal van Thirteen Lives verkennen twaalf jongens en de coach van een Thais voetbalteam de Tham Luang-grot wanneer ze door een onverwachte regenbui vast komen te zitten in een kamer in de berg. Begraven achter een doolhof van ondergelopen grottunnels, staan ze voor onmogelijke kansen. Een team duikers van wereldklasse navigeert door kilometers gevaarlijke grottennetwerken om te ontdekken dat het vinden van de jongens nog maar het begin is.


Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie (Netflix)
Regie: Ant Ward en Andy Suriano
Met: Ben Schwartz, Omar Benson Miller, Brandon Mychal Smith, Josh Brener, Kat Graham, Eric Bauza en Haley Joel Osment

Twee jaar na de nederlaag van Shredder staan de Ninja Turtles voor hun grootste uitdaging tot nu toe wanneer een mysterieuze vreemdeling uit de toekomst arriveert met een ernstige waarschuwing. Leo wordt gedwongen om op te staan en zijn broers, Raph, Donnie en Mikey te leiden in een gevecht om de wereld te redden van een angstaanjagende buitenaardse soort ... de Krang!


10 augustus

De Legende van Samoerai Henk
Regie: Chris Bailey, Mark Koetsier en Rob Minkoff
Met: Michael Cera, Samuel L. Jackson, Ricky Gervais, Kylie Kuioka, Mel Brooks, George Takei, Djimon Hounsou en Michelle Yeoh

De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Henk met veel tegenzin onder zijn hoede. Samen moeten ze vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal.

‘De Legende van Samoerai Henk’ werd gecreëerd door Rob Minkoff en is losjes gebaseerd op de westernfilm ‘Blazing Saddles’ (1974) van Mel Brooks.


Beast
Regie: Baltasar Kormákur
Met: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley en Leah Jeffries

Idris Elba speelt dr. Nate Daniels die sinds kort weduwnaar is. Samen met zijn dochters gaat hij terug naar Zuid-Afrika, waar hij zijn vrouw ontmoet heeft, naar een reservaat van een oude familievriend, bioloog Martin Battles (Sharlto Copley). Maar de reis die bedoeld was om hun verdriet te verwerken mondt uit in een angstaanjagende survivaltocht als er een leeuw achter ze aan komt die ontsnapt is aan een stel gewetenloze stropers en alle mensen nu als vijanden ziet.


Decision to Leave
Regie: Park Chan-Wook
Met: Park Hye-Il en Tang Wei

Decision to Leave is de nieuwe film van de Zuid-Koreaanse filmmaker Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden).

De film, een romantische misdaad-drama, vertelt het verhaal van een ijverige detective (Park Hye-Il) die een mogelijke moord onderzoekt. De weduwe (Tang Wei) van de vermoorde man is hoofdverdachte in de zaak, voor wie hij romantische gevoelens krijgt.


17 augustus

NOPE
(avant-première vanaf 12 augustus)
Regie: Jordan Peele
Met: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Brandon Perea, Michael Wincott en Steven Yeun

Jordan Peele is na Get Out en Us terug met zijn volgende langspeelfilm NOPE!

What's a bad miracle? NOPE volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.


Where The Crawdads Sing
Regie: Olivia Newman
Met: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith en Harris Dickinson

Where the Crawdads Sing vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds meer geïsoleerd. Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte. Tijdens het onderzoek wordt steeds minder duidelijk wat er precies gebeurd is en dreigen de vele geheimen die het moerasland verborgen houdt onthuld te worden.


24 augustus

The Invitation

Regie: Jessica M. Thompson
Met: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Stephanie Corneliussen, Alana Boden, Courtney Taylor, Hugh Skinner en Sean Pertwee

Na de dood van haar moeder en zonder andere bekende familieleden, doet Evie (Nathalie Emmanuel) een DNA-test en ontdekt ze een lang verloren gewaande neef waarvan ze niet wist dat ze die had. Uitgenodigd door haar pas ontdekte familie voor een weelderige bruiloft op het Engelse platteland, wordt ze eerst verleid door de sexy aristocraat-gastheer, maar al snel wordt ze in een nachtmerrie van overleven geduwd als ze verwrongen geheimen in de geschiedenis van haar familie en de verontrustende bedoelingen achter hun zondige vrijgevigheid onthult.


31 augustus

La Nuit du 12

Regie: Dominik Moll
Met: Bastien Bouillon en Bouli Lanners

Vroeg of laat stuit elke rechercheur op een zaak die onopgelost blijft en hem achtervolgt. Voor Yohan blijkt de moord op Clara dat te zijn. Wat begint als een grondig onderzoek naar het leven van het slachtoffer verandert al snel in een knagende obsessie. Het ene verhoor volgt het andere op, aan verdachten geen gebrek en Yohan twijfelt steeds meer. Slechts één ding is zeker, de misdaad vond plaats in de nacht van de 12de.

Bronnen: Cinemapp, Cinéart en Kinepolis​
 
Handig overzichtje met de trailers enzo. Voor mij zou het nog aangenamer zijn als de IMDB scores (of linkje naar) erbij staan.
 
Redactie
Handig overzichtje met de trailers enzo. Voor mij zou het nog aangenamer zijn als de IMDB scores (of linkje naar) erbij staan.
Goed idee. Ik zou eventueel in de toekomst de link in de filmtitels kunnen steken. Scores daarentegen lijkt me dan niet zo interessant aangezien het om films gaat die nog moeten uitkomen.
 
Goed idee. Ik zou eventueel in de toekomst de link in de filmtitels kunnen steken. Scores daarentegen lijkt me dan niet zo interessant aangezien het om films gaat die nog moeten uitkomen.
Scores kunnen altijd interessant worden in de toekomst. Als iemand dit artikel in dec 2022 (of bij een jaaroverzichtje) bovenhaalt. Maar klikken op de link naar IMBD, daar kan ik zeker ook al goed mee leven :cool:
 
Bovenaan