Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Duits witbier is gemaakt van puur tarwe en hun typische gist.Wat is eigenlijk het verschil tussen Duits Weißbier en witbier van hier? Ik dacht toch dat dit niet hetzelfde is.
Vroeger dronk ik af en toe eens Hoegaarden of Steendonk. Maar ik merkte dat ik daar altijd wat last aan de maag van kreeg. En 1 keer ook serieus ziek van geweest. Bij mijn pa hetzelfde.
Daarom dat ik Weißbier ook altijd meed.
Ik heb dat ook. Vooral Hoegaarden op de een of andere manier valt dat zwaar op mijn maag. Daarom altijd witbier gemeden. Sinds ik untappd heb durf ik die witbieren wel meer nog eens te proberen en moet zeggen er zijn er waar het wel meevalt. Er zijn er ook waar ik nog altijd last heb.Wat is eigenlijk het verschil tussen Duits Weißbier en witbier van hier? Ik dacht toch dat dit niet hetzelfde is.
Vroeger dronk ik af en toe eens Hoegaarden of Steendonk. Maar ik merkte dat ik daar altijd wat last aan de maag van kreeg. En 1 keer ook serieus ziek van geweest. Bij mijn pa hetzelfde.
Daarom dat ik Weißbier ook altijd meed.
Inderdaad die Duitse bockbieren gelijk Vitus en korbinian zijn ook aanraders. Maar schenkerla rauchbier dat is nu eens iets daar er bij mij niet in kan. Die smaak vind ik iets te.Ik ben ook wel fan van duitse bieren. Zaken zoals weihenstephaner (vitus, korbinian , pils,) ayinger , schneider, schenkerla rauchbier kunnen mij wel bekoren.
Is nogal een speciaal flesje zeker? Zal geen statiegeld op zijn.Gisteren een Monte Christo gedronken. Ook niet slecht, wel sterk biertje. Eentje daarvan is wel genoeg, ook qua smaak heb je na 1 wel genoeg vind ik.
Was nu net aan het opkuisen: kan dat zijn dat er geen statiegeld op die flesjes staan? Ik zie er niet onmiddellijk wat over opstaan op de etiketten. Enkel in het Frans wat dat het flesje bij glas en kroonkurk bij metaal moet maar dat lijkt mij meer bedoeld voor de Franse markt.
Zijn die Rum edities de moeite? Die bourbon vond ik wel cava. Heb nog 3 flessen liggen van de eerste 3 jaren. Valt me op dat bij die van de eerste batch veel meer bezinksel inzit dan die erna.Om het wat commerciëler te maken: gisteren twee flessen van zowel de nieuwe Duvel Barrel aged besteld, en de Omer Brut 2021. Eentje om direct te nuttigen, eentje om te bewaren.
De Barrel Aged van vorig jaar vond ik heel lekker. Een heel rijk en complex bier. Smakenpallet ging ook alle kanten uit. Ik had geen tweede dezelfde fles opengedaan die avond net omwille van het speciaal karakter. Het is echt degusteren wat ik ook wel eens leuk vind.Zijn die Rum edities de moeite? Die bourbon vond ik wel cava. Heb nog 3 flessen liggen van de eerste 3 jaren. Valt me op dat bij die van de eerste batch veel meer bezinksel inzit dan die erna.
En is die Omer Brut ook iets limited of makkelijk verkrijgbaar?
Normaal gezien brengen ze elk jaar een batch uit als ik me niet vergis. Het is wel zo dat 25 euro niet goedkoop is. Maar het is een deel exclusiviteit dat je koopt, er zit een degusteerglas bij. Bv bij Omer betaal je maar 10 euro voor de limited edities. Straffe Hendrik vroeg vorig jaar 14 dacht ik, in een mooi houten kistje..zijn dat elk jaar nieuwe versies of zo van die Duvel Barrel aged?
Een rode Chimay barrel aged??? Die heb ik precies gemist. Ik vind ook niks terug op untappd.
Wat tripels betreft. De tripel to end all tripels is IMO nog steeds de Westmalle tripel. Verder vind ik nagenoeg alle andere Belgische tripels enorm saai, gewoon omdat ze vaak heel gewoontjes dezelfde formule volgen. Dat vind ik nu net zo leuk aan Amerikaanse en in het verlengde daarvan andere buitenlandse brouwerijen. Ze hebben veel minder het idee dat ze alles al verworven hebben en durven nog eens gaan experimenteren, vaak met leuke resultaten als gevolg. De grote Belgische brouwerijen gaan er nog steeds prat op dat België HET bierland bij uitstek is en doen veel minder moeite om eens iets nieuws te maken. De gemiddelde caféganger in België is dezelfde mening toegedaan. Als ik begin over Nederlandse bieren wordt je vaak uitgelachen terwijl een brouwerij als Moersleutel, De Molen, Rock City en zelfs La Trappe recentelijk veel betere en interessantere nieuwe bieren heeft uitgebracht dan elke andere grote Belgische brouwerij.