niet overdrijven he makkerMisschien vloeken in de kerk, maar ik ben gewoon echt niet zo zot van Orval.
(tis maar om te lachen hoor)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
niet overdrijven he makkerMisschien vloeken in de kerk, maar ik ben gewoon echt niet zo zot van Orval.
Openbaring is natuurlijk veel gezegd. Je merkt dat de smaak evolueert en persoonlijk vind ik hem nu lekkerder dan een jonge Orval.Even ne quote van een jaar oud er bij nemen ze , ik heb deze week nen bak van 4 jaar gekraakt en ik vond dat niet echt een openbaring die ik verwacht had.
Jamma, veel mensen vinden dat echt geweldig. Ik heb het zelf 1 of 2 keer geprobeerd, misschien wel pech gehad met juist "ne slechte". Dat gezegd zijnde, ik heb hier nen La Trappe Quadrupel 75cl van een jaar of 3 oud klaarstaan.niet overdrijven he makker
(tis maar om te lachen hoor)
Was al een oud beestje maar toch echt triest nieuwsDe hond Billie van Billies Bier Kafetaria is overleden.
Dat is inderdaad wel een goed punt, enkel bij bier met kurk gaat dat van invloed zijn.Luchtvochtigheid? Dat kan toch niet? Uw flesje is luchtdicht afgesloten door een (kroon)kurk? Stabiele temperatuur en uit het licht houden is wat belangrijk ik is.
Onlangs Seef leren kennen in Antwerpen, en een bakje besteld via de brouwerij zelf. Wat een heerlijke doordrinker
Blijkbaar zijn er twee types orval...nr 1 en 3..In 2018 2 bakken Orval gekocht. Nog 5 te gaan en mijn eerste bak is op.
Je merkt zo dat de smaak evolueert met ouder worden. Een Orval van 2 jaar is echt top!
Nog nooit gezien! Dat we ook weeral danMaar wel 2 soorten Orval als ik me niet vergis. Een "light" variant die enkel in de brouwerij te proeven is. https://www.bierista.nl/petit-orval
Dat kan ook niet anders want om het trappisten label te krijgen moet je binnen de abdij muren brouwen.De brouwerij is naar mijn weten enkel in België.
Blijkbaar zijn er twee types orval...nr 1 en 3.. 1 België en 3 Duitsland... Productie.. Iemand die dat kan bevestigen?
Enige Duits aan Orval is dat het recept in de jaren 30 door een Duitse brouwer (Hans Pappenheimers) geoptimaliseerd is. Voor de rest zoals hier al gezegd is. 2 soorten: de gewone en de petit Orval. En zoals de regels om trappist te kunnen genoemd voorschrijven: gebrouwen in de abdij.Blijkbaar zijn er twee types orval...nr 1 en 3..
1 België en 3 Duitsland...
Productie..
Iemand die dat kan bevestigen?