Alan Wake: Remedy praat over een Switch-port, de sequel én een toekomstige TV-show

Alan Wake is terug van weggeweest, aldus het Finse Remedy Entertainment! Na meer dan een decennium confirmeerde men eindelijk een vervolg op het eerste deel, welke in hetzelfde jaar ook op verschillende nieuwe platformen verscheen. Het aangepaste Alan Wake Remastered (klik hier voor de BeyondGaming-recensie) belandde ondertussen op PC, evenals PlayStation- en Xbox-consoles, maar Nintendo-fans werden toen achterwege gelaten. Hier komt later verandering in volgens Sam Lake, de creatieve regisseur van de firma. Hij en een aantal collega's vierden recent namelijk de verjaardag van de franchise met een stapel nieuws en tijdens de update video in kwestie (zie onderaan) vermeldde de man dat een port, welke de firma enkel digitaal gaat lanceren, vanaf de herfst op de Nintendo Switch zal arriveren. Meer valt er voorlopig niet te vertellen omtrent dit onderwerp.

Daarnaast biechtte Sam Lake op dat hun geplande aankondiging betreffende Alan Wake II helaas wordt vertraagd. Oorspronkelijk wou men tijdens de zomer van dit jaar meer onthullen, waaronder een volwaardige demonstratie in de vorm van een trailer, maar het team veranderde inmiddels van gedachte. Naar verluidt verloopt de eigenlijke ontwikkeling van het spel vlotjes, maar het voorbereiden van nieuw beeldmateriaal vergt volgens Sam Lake veel voorbereidingen die makkelijk enkele maanden tijd in beslag kunnen nemen. Men wil de aandacht en tevens de inspanningen van de ontwikkelaars momenteel niet verdelen terwijl ze druk in de weer zijn met het verfijnen van het project, dus we moeten jammer genoeg even langer wachten. Sam Lake en compagnie toonden in plaats daarvan wél een aantal stukken concept art, welke je via Gematsu kunt bekijken.

Tot slot was er ook nog sprake van een televisieserie; circa 2018 sprak men al eens over enige vertrouwelijke onderhandelingen, maar vanaf nu is het dus officieel. AMC (The Walking Dead, Breaking Bad, enzovoort) kochten namelijk de rechten voor een TV-reeks aan en samen met Remedy zullen ze dus een live-action serie produceren. Meer informatie gaf men echter niet vrij, dus we moeten nog tot een voorlopig onbekende datum wachten voor concrete gegevens.

 
Laatst bewerkt:
Bovenaan