Vijftien minuten gameplay en een Switch-model voor Super Mario Bros. Wonder

Eerder deze week vermeldde Nintendo dat ze Super Mario Bros. Wonder in de belangstelling zouden plaatsen, en die belofte is intussen een realiteit. Door middel van een nieuwe Nintendo Direct konden we het spel gedurende een kwartier onder de loep nemen, alvorens het vanaf 20 oktober 2023 in de winkelrekken ligt. Sommige van de relevante details worden in de volgende alinea besproken, want we willen eerst een tweede aankondiging ter attentie brengen. Nintendo confirmeerde namelijk een nieuw OLED-model voor de Nintendo Switch, welke het gamend publiek vanaf 6 oktober 2023 op de kop kan tikken. Deze Mario Red Edition kleurde men (zoals de naam reeds insinueert) volledig in het rood, inclusief beide Joy-Cons, en zal men tegen voor € 349,99 verkopen.

Soit, wat toonden de ontwikkelaars in hun meest recente Nintendo Direct? Om te beginnen praatte Nintendo over hoe Super Mario Bros. Wonder in totaal zeven gebieden zal bevatten en als speler mag je zelf de volgorde van de aanwezige levels bepalen. Zowel traditionele als kersverse vijanden zullen elk van deze levels bevolken, maar dit is natuurlijk niet het enige wat men bedacht om het boeltje fris te houden. Je kunt in iedere level namelijk een Wonder Effect activeren na het oprapen van een Wonder Flower, waarmee je allerlei drastische veranderingen kunt toepassen op ofwel jezelf ofwel de level waar je in bevindt. Standaard power-ups zullen natuurlijk eveneens op je wachten, want Mario en compagnie zijn bijvoorbeeld in staat om multifunctionele bubbels te lanceren of ondergronds voort te bewegen met behulp van een boor. Verder kun je ook "Badges" verdienen die per exemplaar nieuwe vaardigheden introduceren.

Daar blijft het niet bij, want men onthulde ook het totaal aantal speelbare karakters, plus op welke manier je deze game met anderen kunt spelen. Super Mario Bros. Wonder ondersteunt alvast lokale multiplayer voor maximaal vier spelers, evenals een online component met verschillende features. Nintendo ontwierp bijvoorbeeld een modus waarin spelers worden aangemoedigd om hun medemens uit de nood helpen, via de "Live Player Shadows." Zie je bijvoorbeeld iemand een put vallen, dan kun je die ongelukkige persoon tot leven wekken door hun geest aan te raken, laat staan dat je anderen ook kunt assisteren door pakweg power-ups voor hen achter te laten. Daarnaast kun je ook je vrienden uitnodigen in aparte lobbies, indien je (onder andere) tegen je kompanen wilt racen. Alles wat we in dit nieuwsbericht omschreven, werd tijdens de Nintendo Direct in beeld gebracht, dus klik op de video indien deze informatie je interesseerde!

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan