Zelf Koken Recept Wat heb jij vandaag gekookt?

Vrijdag: de bengels wilden pizza. Jammer genoeg goot het hier, dus geen goed moment om de BBQ buiten te zetten er daar op te maken.
Dan maar een stokbrood gemaakt om daar pizzabagetjes mee te maken. Kindjes mochten ze beleggen.
Deze zijn met olijf, kerstomaat en pancetta.
ABLVV87mzak01Kec6msY6ezSqKY2jCiY1xLiVPPpeGXNsvcMeF4D13uzRqj1MCO14PweNjvFWw7eCIhSDsMmaJ2cd5zFFF-P_MuHihl0Vk92Qmn7h2Pv5W4FizjdKeDwLM453Y2WHWgnLsL7Ul7LI1RJw6wgeoj-S5LGLQx7-AbNZ3GC_4aQrGOwYUHVF4lDXbXF4X7YTNx3DJEPg36rmcN3qYRLxMrd1mqxmKTO1cObMRuvdXcBUGL_p4vPeWpu7-_ULYwWpcoucP1LWxdK-wMCPIrJb8jic9rNwBq8k4hbW8oVMbjM8gr33oybi8X9sapyEoOg8NnR0WZ82tZTCUl9eI9MMRSk2KB1VyaCS4ls5Cx1MrXceXu0RltapXXl0akOVES6nhBbJS_2ww6cbbAl8HlH0sXftjhn3zxQOOVtYS7zRIfOZHwfjOfLjUTzVLn0LtTRrH7WHRC_qDoHCaRAs1p9cWd09RCQOI6VnofHZFjsTND6EdqnzeEYOnV62BZC3N8Iux0vIBHzSnUY40IsqqhkN2plBBRD2Q0Hy_fXNkWzOjTS8TdTeBYngFX-m3YRgzXBmekucCa5VYY07Vi_EQx1yu4DXUl6tXAtLSWPhrrxLHJsrQfpzwjXDNIB7hCc1VwDcr6QL61PsFwL7s6-UXvZZ2tUG9JfvhE4PNV7xiKkPXa6iJGWgQASTSFcGSR8MHQaI2lht0NA1tgEACye1AczapJfWfAnL7mJyvq4EgCoYOL9QtQ8IIEFD9qd--lmrMcZY10qm4OnfFxa1GxyVm30htQK5JMi78mH21kNlTkDCQGSiq4Q1LQck7ne7AFWwa9Xlug2mkBV_bla32jbDaF0Ommd1PmgPDgA_r_FrwUFJIhmEicaKrV9kXu3kv4HssBGgdC5Hwud0Ew1jbJbxNTx-Q=w1756-h1317-s-no-gm


Zaterdag:
Gehakt, aardappel, paprika in een currysaus afgewerkt met wat bieslook.
ABLVV87lm69TJQFgHLPdpacKjBNB4nMLz8vlTCRnkugMjv3hCpTiNZXTUDKGRSAYCRBQnlz9H8nUq8QZqHw0DWmW0Q0Ya9hp4FBRljCnntr0n_5evL0c4U_DCo206r_N740zQMVzLyJIvyyPmD4OLmDcEVn9AiNx0nDP1MazLNMD5qL8VGEJrHiSYDnMSRZnqh8bbJcKbur3CrN68L0xF1aIov3kk1eY1cbIhPHWLbpOgGCPt7Yo5tMmSGFdqX-I_bgX3GOKxNUZ249BuLSrGgyOu5nIXX6lOhYhW2DFIO-v9IPfxGFz4btHZbmeAMrLuNPEWzavDoRKEZ5Ri82GXTFXw2QxjdjHvTPVRtatf-G2uKVnhr60v2KvHLALuKRYpTHBRFwzjNlo5CJnkZOb6voqS9bRcIDfFJeBUVyuEUkAER72DwNI0j_iqyAZzH9-dyy2AtvJJX6xP6zEAUgxccCyyvh_djPfrBbvYey_X_XZZsz5-4wrq8wPsxodYBzrZv-7RhSj_QsW1fK6I_1wMIjeXLEvifX5HASjsbKfZVAtkDJhuu5l5FvP-yNtuWI_Y_HX0ZjCMR67dBPdqzPsO46NxbXnUakwEBYMC2robni4XmPkU9AsBz9zDQBNgH3Gfd94ksx84zZtbeeRDjYHw-KV1XII-GSHChBdJHa3WEW7qBNmUE9E4xeem11PDgX6n3PthNdDCcghd2eNqYaYn8XMzl2o5s-PME80Cw6Xed7oe2GfdfRQiwqDc3f-EPMOr9_8AIncrRMZrTdKpRJaJF8OHZIgvPcQRTRVKd_--0v2O-8mz2ZS7eFDnQd0S1GvS93Pbpd1I74kXLKk-Dp8h6K-VSyDL1B5jgklICLg-fWJ2qpj_gnEiHB6gRkDgwd13gHD_L45w95fpLNz9-PgfA0LORrndA=w988-h1317-s-no-gm


Zondag: Shakshuka. Helaas geen foto :)
 
Kookt hier iemand met een römertopf? Mijn ouders hadden dat vroeger maar ik vraag me af welke meerwaarde dat heeft tegenover bijvoorbeeld een kookpot van Le Creuset of een Dutch Oven. Aardewerk - emaille - gietijzer zijn drie aparte manieren om bijvoorbeeld een stoverij tot een goed einde te brengen.
 
Kookt hier iemand met een römertopf? Mijn ouders hadden dat vroeger maar ik vraag me af welke meerwaarde dat heeft tegenover bijvoorbeeld een kookpot van Le Creuset of een Dutch Oven. Aardewerk - emaille - gietijzer zijn drie aparte manieren om bijvoorbeeld een stoverij tot een goed einde te brengen.
Ik zou zeggen, ontdek het. Als ge uw kookkunste in de genen hed meegekregen, zou ik niet twijfelen om te testen 😃
 
Zaterdag een paar dikke lappen pancetta gekocht.

Is dat te laat om nu nog in te vriezen?
Zolang die pancetta niet slecht is kan je dat invriezen, lijkt me.

Net 700 gram guanciale ontvangen via Atelier François. De komende tijd wat vaker pasta alla gricia en alla carbonara klaarmaken.
 
Ben ook wel benieuwd naar jullie recept voor carbonara. Wij volgen gewoon Jeroen Meus zijn recept maar dat smaakt toch anders dan wanneer we dat gaan eten.
 
Ook Chinese kippenballetjes proberen maken maar die zijn mislukt. Op het einde snel snel beslag geïmproviseerd maar de verhoudingen waren duidelijk verkeerd. 😂
Daar hebt ge zelfs nog niet echt beslag voor nodig, kan je gewoon op dezelfde manier doen zoals popcorn chicken of orange chicken.
Tenzij je echt een finterdun jasje er rond wilt maar dan moet je ook wel het beslag 100% juist hebben.

Ik steek daar nooit de moeite in en gebruik hetzelfde dan dat ik voor orange chicken gebruik.

Gewoon een ei loskloppen met peper en zout, kip daar eens door halen en dan door een mix van 1/3 cup maizena en 1 cup bloem ( de maizena en bloem wel deftig onder elkaar mengen )
 
Ik ben een fastfoodgenie!

We waren wat restjes aan het opbakken en er waren oa nog chipolata's over die de jongens in de winkel hadden gekozen. Ik zag dat rolmopsworstje op de pan liggen en ik dacht... hmmm, what if...

rap een bun in de broodrooster geduwd, schelleke cheddar over het vlees gegooid. Goei lepel mayonaise op het onderste helftje brood, veldsla, het vlees met de kaas, bicky uitjes, een schel komkommer en nog een geut smokey bbq saus om af te werken.

God damn!
 
  • Leuk
Waarderingen: 515
Terug
Bovenaan