Vegetarisch en plantaardig eten

Tips voor pilaf?
Véél ajuin gebruiken, goed laten karameliseren. Kruiden (kaneel, komijn, evt koriander of ras el hanout, chili) en look toevoegen. Lekker laten bakken samen. Als je veel tijd hebt kun je rijst even laten meebakken met al de rest en er een eenpansgerecht van maken. Komt smaak ten goede, maar gezien de volgende stap is om tomaten toe te voegen zal die rijst wel veel trager garen (hoe dikker je vocht, hoe trager rijst gaart, kan soms letterlijk 30 minuten ipv 10 minuten zijn) . Anders gewoon rijst apart koken. Als eiwitbron gaan cashewnoten , kikkererwten, of halloumi er uitstekend bij. Rozijnen of gedroogde abrikozen voegen een zoete toets toe. Als groenten gaan paprika, aubergine, wortel, brocolli en/of spinazi. Op het einde een limoen/citroen over uitpersen om het een frisse/zure toets te geven, of als alternatief zure room/yoghurtsaus naast serveren. Voor de mooie kleur wat verse koriander of doen (voor de liefhebbers, altijd eerst vragen als je gasten hebt, want gegarandeerd zijn er mensen die dat vreselijk vinden)

Kikkererwten kun je pimpen door ze in een aparte pan even te bakken met wat kruiden als gerookte paprika of curry.
Je kunt er 20 minuten in steken of anderhalf uur. Da's het leuke aan zo'n gerechten.
 
Terug
Bovenaan