Vader van Francis post gegevens doodrijder

PS: volgens mij is de rijkste Belg die van InBev, dat heeft uiteraard een reden. Legaliseer drugs en hij zal misschien concurrentie krijgen. Zelfs in de natuur zie je dat de dieren niet vies zijn van een ‘ander gevoel’
De discussie over alcohol an sich is een totaal andere discussie. Dit gaat over alcohol en rijden.
 
Maar dan zou dit ook mogen bij andere zaken waarbij de bestuurder niet in staat om te rijden. Gsm gebruik achter het stuur? Vermoeidheid? Ik pleit schuldig voor beide.
GSM achter het stuur is in enkele politiezones al rijbewijs afgeven hoor.
Vermoeidheid is niet objectief te krijgen.
 
Ik meen mij te herinneren dat nul tolerantie niet mogelijk is omdat dit ook zou betekenen dat men geen gerechten mag eten met een alcohol saus. Blijkbaar zou er toch een zeer laag procent alcohol aanwezig zijn.

Nu in verband met alcohol en rijden is het ook voor mij een no-go. En mag er inderdaad zwaar opgetreden worden als er iemand dronken achter het stuur kruipt

Maar dan zou dit ook mogen bij andere zaken waarbij de bestuurder niet in staat om te rijden. Gsm gebruik achter het stuur? Vermoeidheid? Ik pleit schuldig voor beide.
Ik snap niet waarom dat nultolerantie onmogelijk maakt. Ik mag ook niet rijden als ik spacecake gegeten heb...
 
Ik snap niet waarom dat nultolerantie onmogelijk maakt. Ik mag ook niet rijden als ik spacecake gegeten heb...
Bij spacecake is het de bedoeling dat ge stoned wordt.

Bij ne Coq au vin of mosselkes in de witte wijn niet echt hé. En ge gaat er ook niet dronken van worden, maar je kan het mogelijks wel detecteren bij een alcoholtest.

Er zij trouwens mensen die zelfs zonder alcohol te drinken positief kunnen blazen. Dacht dat dat te maken had met het lichaam die eigenlijk zelf alcohol aanmaakt.
 
Bij spacecake is het de bedoeling dat ge stoned wordt.

Bij ne Coq au vin of mosselkes in de witte wijn niet echt hé. En ge gaat er ook niet dronken van worden, maar je kan het mogelijks wel detecteren bij een alcoholtest.

Er zij trouwens mensen die zelfs zonder alcohol te drinken positief kunnen blazen. Dacht dat dat te maken had met het lichaam die eigenlijk zelf alcohol aanmaakt.
Er zullen ongetwijfeld ook mensen space cake gewoon lekker vinden. De reden dat we gerechten met alcohol "normaal" vinden is puur omdat het al zo lang gebruikt wordt.
En er zijn mensen die alcohol aanmaken, maar dat zit volgens mij (ver) onder de technische drempel van controle.
 
Ik meen mij te herinneren dat nul tolerantie niet mogelijk is omdat dit ook zou betekenen dat men geen gerechten mag eten met een alcohol saus. Blijkbaar zou er toch een zeer laag procent alcohol aanwezig zijn.
Ik heb eens een agent gesproken die daar met zijn collega’s wat mee gespeeld hebben en ook bij het eten van alcoholische pralines hadden ze positieve blaastesten.
 
Er zij trouwens mensen die zelfs zonder alcohol te drinken positief kunnen blazen. Dacht dat dat te maken had met het lichaam die eigenlijk zelf alcohol aanmaakt.
Ik was al aan het wachten op dit argument van pagina 2. Die ene Nederlander door het extreem zeldzame auto brewery syndrome ooit positief van blies is gewoon vrijgesproken.
 
Ook rijp fruit, fruitsap en uiteraard alles wat bewust gefermenteerd is (sojasaus of kombucha bijvoorbeeld) kan restalcohol bevatten.
Maar hoeveel liters moet je ervan drinken voor het detecteerbaar wordt?
Ook 2nd hand rook van cannabis zal nog wel effectieve stoffen bevatten, maar je zal daar ook niet zomaar positief op testen.
 
Ik was al aan het wachten op dit argument van pagina 2. Die ene Nederlander door het extreem zeldzame auto brewery syndrome ooit positief van blies is gewoon vrijgesproken.
Er zijn wel meer mensen die het hebben die nooit hebben moeten blazen hé. Als ik mij niet vergis kan je ook bij bv het syndroom van Gilbert positief blazen zonder gedronken te hebben.

Maar maakt op zich niet uit, er zijn nog manieren waarbij je toch positief kan blazen bij volledige nultolerantie zonder effectief gedronken te hebben laat staan dronken te zijn. Het is dus niet zomaar evident om nultolerantie zonder marge toe te passen.
 
Er zijn wel meer mensen die het hebben die nooit hebben moeten blazen hé. Als ik mij niet vergis kan je ook bij bv het syndroom van Gilbert positief blazen zonder gedronken te hebben.

Maar maakt op zich niet uit, er zijn nog manieren waarbij je toch positief kan blazen bij volledige nultolerantie zonder effectief gedronken te hebben laat staan dronken te zijn. Het is dus niet zomaar evident om nultolerantie zonder marge toe te passen.
Maakt niet uit, die twee man kunnen een medische vrijstelling krijgen - als de alcohol geen invloed heeft op hun rijvaardigheid. Geen bezwaar tegen een lagere tolerantie lijkt me.
Ik ben er overigens mee eens dat 0,00 niet haalbaar is, al is het technisch, maar lager dan 1 of 2 standaardhoeveelheden moet echt wel kunnen zodat de boodschap tenminste is dat alcohol en rijden niet samengaan. Zodat er geen sprake kan of mag zijn van rekenen en "eentje kan, misschien twee of drie want ik ben wat dikker/een man/ik ben wel wat gewoon/..."
 
Ik heb eens een agent gesproken die daar met zijn collega’s wat mee gespeeld hebben en ook bij het eten van alcoholische pralines hadden ze positieve blaastesten.
En dat is dus onzin. Als je meteen na het eten blaast wel ja, maar dat is van de alcohol die dan nog in de mond zit. Als ze de wachttijd van 15 minuten in acht nemen, moet je er echt tientallen eten vooraleer het detecteerbaar gaat zijn.
 
Ik heb eens een agent gesproken die daar met zijn collega’s wat mee gespeeld hebben en ook bij het eten van alcoholische pralines hadden ze positieve blaastesten.
En hoe is dat relevant? Dan eet je geen alcoholische pralines als je met de auto moet rijden?
En die agent was dan sowieso aan het lullen, een blaastoestel geeft gewoon aan of je te veel gedronken hebt of niet, geen hoeveelheid. En dat zou dus willen zeggen dat ze 43 pralines moeten eten om positief te blazen. En dan hebben ze dus ook gewoon die hoeveelheid alcohol binnen.
Dat is nu toch geen rocketscience? Dat is hetzelfde zeggen als "ja maar, ik heb geen bier gedronken ze, ik heb wijn gedronken dus ben ik niet zat"
 
En dat is dus onzin. Als je meteen na het eten blaast wel ja, maar dat is van de alcohol die dan nog in de mond zit. Als ze de wachttijd van 15 minuten in acht nemen, moet je er echt tientallen eten vooraleer het detecteerbaar gaat zijn.
Detecteerbaar betekent nog niet dat je boven de grens zit hé, en die wachttijd is optioneel.
 
En hoe is dat relevant? Dan eet je geen alcoholische pralines als je met de auto moet rijden?
En die agent was dan sowieso aan het lullen, een blaastoestel geeft gewoon aan of je te veel gedronken hebt of niet, geen hoeveelheid. En dat zou dus willen zeggen dat ze 43 pralines moeten eten om positief te blazen. En dan hebben ze dus ook gewoon die hoeveelheid alcohol binnen.
Dat is nu toch geen rocketscience? Dat is hetzelfde zeggen als "ja maar, ik heb geen bier gedronken ze, ik heb wijn gedronken dus ben ik niet zat"
Sommige toestellen geven het promillage mee.
 
Detecteerbaar betekent nog niet dat je boven de grens zit hé, en die wachttijd is optioneel.
Ik beweer niet dat je dan boven de grens zit? En je hebt altijd recht op die wachttijd. Als je zo dom bent om die niet in te roepen als je net een handvol likeurpralines in je mond hebt gepropt, verdien je die boete ook gewoon.
 
  • Leuk
Waarderingen: ugar
Ik beweer niet dat je dan boven de grens zit? En je hebt altijd recht op die wachttijd. Als je zo dom bent om die niet in te roepen als je net een handvol likeurpralines in je mond hebt gepropt, verdien je die boete ook gewoon.
Tja het is dan ook een redelijk hypothetische situatie :p
 
Punt is dat je likeurpralines of mosselen in de witte wijn niet als argument kan gebruiken tegen nultolerantie, want zelfs met nultolerantie moet je hoeveelheden verorberen ver boven wat de gemiddelde mens daarvan consumeert.
 
En hoe is dat relevant? Dan eet je geen alcoholische pralines als je met de auto moet rijden?
En die agent was dan sowieso aan het lullen, een blaastoestel geeft gewoon aan of je te veel gedronken hebt of niet, geen hoeveelheid. En dat zou dus willen zeggen dat ze 43 pralines moeten eten om positief te blazen. En dan hebben ze dus ook gewoon die hoeveelheid alcohol binnen.
Dat is nu toch geen rocketscience? Dat is hetzelfde zeggen als "ja maar, ik heb geen bier gedronken ze, ik heb wijn gedronken dus ben ik niet zat"
Er is wel een reden waarom +/- overal waar het nul tolerantie is de grens niet echt 0 is. Hier is het ook compleet not done om iets te drinken als je gaat rijden. Maar het is nog altijd niet 0 op de test, 0,1 of 0,2 denk ik. Gewoon omdat je nooit echt zeker kan zijn van wat er in eten zit.
 
Terug
Bovenaan