Sergio Over De Grens

VTM Sergio Over De Grens

Chauffagist

Well-known member
'Sergio: Over de Grens'
Een culinair reisprogramma waarin sterrenchef Sergio Herman naar de lekkerste uithoeken van Europa, op zoek gaat naar nieuwe smaken, onbekende ingredinten en inspirerende ervaringen.
Dat doet hij niet alleen: elke aflevering reist Sergio met een bekende Vlaamse of Nederlandse reisgezel die even gepassioneerd in het leven staat als hijzelf. Internationale food porn met een stevige dosis humor en een wervelende soundtrack, van de hand van het Antwerpse productiehuis Geronimo (makers van o.a. 'Sergio en Axel: Van de Kaart', 'Snackmasters' en 'Helden van Hier').


Al 2 afleveringen bekeken, vind het best een leuk programma. Wel veel Landrover reclame voor de nieuwe Defender.
 
Wij volgen het ook. Interessant dat het niet énkel over eten gaat. Gek in de aflevering van gisteren dat die gasten daar zitten te werken aan die ovens van 1000 graden, volle rook, zonder iets van respiratoire bescherming. Zou hun longen niet graag zien...
 
Heerlijk programma dit, ik sta er altijd versteld van hoe waanzinnig die kerel kan koken. Sterrenchef voor iets uiteraard maar toch dikwijls met niet alledaagse ingrediënten iets maken wat er zeer lekker uit ziet.

Ik heb wel de indruk dat toen met het programma Sergio & Axel Van de Kaart ze meer lieten zien van Sergio die toen ook op het einde een diner'ke moest te voorschijn toveren.
 
Ik vind het goed en kijk zeker verder want het is gewoon wel interessant.
Maar ik mis toch wat, eigenlijk gaat het toch zeer beperkt over lokaal eten of toch niet voldoende.
Ik had het gevoel dat bij sergio&axel daar wel nog meer aan bod kwam, of soms wat specialere zaken waar je van uit de lucht valt.
 
Eerste aflevering gezien en is inderdaad een leuk programma.
Gisteren vergeten te kijken, kun je dit online bekijken ?
Nadruk zou wel wat meer op het eten mogen liggen.
 
Gisteren vergeten te kijken, kun je dit online bekijken ?
Nadruk zou wel wat meer op het eten mogen liggen.
Het staat op VTM Go:

De vorige reeks staat er ook op:

Ik denk dat ze ongeveer de helft van de tijd spenderen aan interview met de gast van de aflevering en ook veel vervoer. Wij zien enkel de panorama shots maar in het echt is rijden doorheen heel Marokko tijdrovend. En terwijl die zitten te rijden zien we natuurlijk geen lekker eten. Die tapijten en het keramiek hebben ook nog wat tijd in beslag genomen.

Meer traditionele kook-reisprogramma's gaan voor het ingrediënt en dan binnen wandelen bij een chef voor het typische gerecht om dan met een muziekje door te gaan naar het volgende ingrediënt. Dat zou mss effectiever zijn.
 
Maar ik mis toch wat, eigenlijk gaat het toch zeer beperkt over lokaal eten of toch niet voldoende.

Ik heb enkel nog maar de Kroatië-aflevering gezien en dit was toch ook het gevoel dat ik achteraf had. Had toch weinig te maken met de echte lokale specialiteiten daar.
 
Gisteren tijdens zappen een stuk gezien.
Ik wist zelfs niet dat het een culinaire programma moest voorstellen.
Zelfs z'n koken en het effectief opeten op het einde was rapper gedaan dan de tijd om een stoommaaltijd van de AH op te warmen.
 
Dan vond ik Kroatie nog iets beter dan die van gisteren in Marokko.

Tja, uiteindelijk maakt hij op het einde:
  • schelpen met ricotta, komkommer en kumquat
  • gemarineerde garnalen, zure room, augurken en spinazie
Heeft voor mij heel weinig te maken met traditioneel Kroatisch eten toch? Dan denk ik aan dingen als Cevapi, Sarma, Burek (met vlees of kaas), Ajvar, en nog zoveel meer. Daar kan je als topchef toch ook echt heel wat mee doen om er een eigen interpretatie aan te geven lijkt me.
En dan moeten ze ook echt eens aan de Slivovitsj, Kruskovac of Medica gezeten hebben. :)
 
Het is luchtig en nodigt uit om beide landen te bezoeken.

Op vlak van eten is het volgens mij krap om zowel columbus te spelen, lokaal activiteiten te doen zoals Vlaanderen vakantieland en er uitgebreid kookprogramma van te maken.
 
Noord-Spanje beviel Sergio beter precies. De man achter artiest Regi bleek een normale gast, mss iets te saai, het was meer kleurloze smalltalk.

Volgende week komt er normaal gezien een aflevering met Marco Borsato. Hij kwam in opspraak ivm de aantijgingen in The Voice waar de volledige reportage donderdag van gaat uitkomen. Als het te erg wordt zal die aflevering wss sneuvelen.
HLN - VTM zendt aflevering ‘Sergio over de grens’ met Marco Borsato toch uit

EDIT: Na de onthullingen in Boos heeft VTM het geschrapt:
De Morgen - VTM schrapt ‘Sergio Over De Grens’-aflevering met Marco Borsato na beschuldigingen misbruik
 
Laatst bewerkt:
Vond dit de beste aflevering tot nog ver. Axel maakt toch leuke tv. Sidenote: ligt het aan mij of is Sergio Herman echt een varken aan tafel? Zo vettig slurpen.
 
Terug
Bovenaan