Roundtable: Money Heist: Ultimate Choice

Netflix blijft zich inzetten om indruk te maken in de game-industrie en hun nieuwste toevoeging is Money Heist: Ultimate Choice. Deze mobiele game, gebaseerd op de geliefde misdaadserie, plaatst spelers midden in een overval in La Perla Museo, Barcelona. Onlangs kregen wij de kans om deel te nemen aan een roundtable met Netflix, samen met Sarah Springwater (Director of Story, Boss Fight) en Nathalie Martinez (Showrunner, Boss Fight), waarin ze meer onthulden over deze game. Money Heist: Ultimate Choice wordt op 5 januari gelanceerd op het gameplatform van Netflix.

Netflix heeft in de loop der tijd een uitgebreid aanbod aan games in verschillende genres opgebouwd en voegt regelmatig nieuwe titels toe. Deze game biedt een verhaalgerichte ervaring waarin spelers de overval kunnen organiseren en hun eigen keuzes de uitkomst beïnvloeden. Netflix Games kan worden gedownload en gespeeld op mobiele apparaten (Android-telefoons en -tablets en iPhone, iPad en iPod touch). Je speelt Netflix Games via je Netflix-account.

netflix.jpg

De Netflix-serie​

La casa de papel, ook bekend als Money Heist in het Engels, is een televisieserie die sinds 2017 op Netflix te zien is en vijf seizoenen omvat, waarvan de laatste afleveringen werden uitgezonden in 2021. Het verhaal volgt de Professor, een man die een groep criminelen rekruteert om de meest indrukwekkende overval ooit te plegen. Met een minutieus uitgewerkt plan begeven ze zich naar de Munt- en Postzegelfabriek, waar ze zich dagenlang opsluiten om hun eigen bankbiljetten te drukken. Geen detail wordt aan het toeval overgelaten en een cruciaal voordeel is dat elk lid van de bende niets te verliezen heeft. Het opvallende masker dat de overvallers in de serie dragen, is gebaseerd op een afbeelding van de beroemde schilder Salvador Dalí, met zijn kenmerkende blik en snor. Sinds 29 december is ook de prequelserie van Money Heist: Berlin op Netflix te zien. Deze spin-off volgt het personage Berlin tijdens een overval om €44 miljoen te stelen in Parijs.

netflix-2.jpg

Wat mag je van de game verwachten?​

Netflix ontwikkelde de game als onderdeel van Netflix Stories voor hun mobiele gamingplatform. De trailer onthult gedetailleerde beelden van de zorgvuldig vormgegeven 2D-graphics van Money Heist: Ultimate Choice. Hierin worden de bekende personages getoond met hun rode jumpsuit. In deze nieuwe verhaallijn, die zich afspeelt in La Perla Museo, wordt de speler uitgedaagd om beveiligingssystemen uit te schakelen, te hacken, door ventilatieopeningen te kruipen en bewakers geruisloos uit te schakelen. De game belooft ook enkele boeiende minigames als extra uitdaging.

Het verhaal ontvouwt zich voorafgaand aan seizoen één van La casa de papel en tijdens de gebeurtenissen van de prequel: Berlin. Aan het begin van het verhaal kies je jouw personage. De selectie omvat mannen, vrouwen en non-binaire personages, waardoor spelers de vrijheid hebben om hun eigen unieke avontuur te creëren. Als speler word je gerekruteerd door de Professor en elke keuze die je maakt opent een nieuw pad in het verhaal. Er zijn talloze variaties, met verschillende mogelijke eindes. Bijzondere aandacht is besteed aan een meeslepend verhaal en aantrekkelijke visuals. Hoewel de game zich richt op de bestaande fanbasis, is deze zo ontworpen dat ook niet-fans erin kunnen duiken en ervan kunnen genieten.

Over

Beschikbaar vanaf

5 januari 2024

Beschikbaar op

  1. Mobile

Genre

  1. Adventure

Ontwikkelaar

  1. Boss Fight Entertainment

Uitgever

  1. Netflix
 
  • Leuk
Waarderingen: Tova
Terug
Bovenaan