Review: Jurassic World Evolution 2: Camp Cretaceous

Wie de review van Jurassic World Evolution 2 heeft gelezen, weet dat de simulatorgame een heel vermakelijk tijdverdrijf is. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de vele soorten dino's, heeft ontwikkelaar Frontier Developments goed nieuws, want door het tweede pakket aan downloadbare content aan te schaffen, worden er weer enkele exemplaren aan de reeds uitgebreide lijst toegevoegd. Deze keer staan de dino's volledig in het teken van Netflix-serie Camp Cretaceous.

Net als voorgaand DLC-pakket, Early Cretaceous Pack, biedt deze Camp Cretaceous Pack amper nieuwe content, waardoor het moeilijk is hier een volwaardige review over neer te pennen. Ik ga het dus voor de verandering hebben over wat je kunt verwachten, zonder verder rond de pot te draaien om alles onnodig te rekken. Kort gezegd krijg je in het Camp Cretaceous Pack enkele nieuwe dino's, aangevuld met nieuws skins waardoor je reptielen een ander uiterlijk krijgen.

Jurassic.jpg


Angstaanjagend en schattig

Wie de gekende Netflix-serie al heeft gezien, kent het uiterlijk van de vele dino's die er de revue passeren ongetwijfeld. Met deze nieuwe DLC kun jij je dinopark nu dezelfde look and feel geven. Zo krijg je in dit Pack twee gloednieuwe dino's: Scorpios Rex en de Monolophosaurus. Eerstvernoemde is een hybride creatie van dokter Henry Wu en is een beest waarvoor je ongetwijfeld veel schrik moet hebben. De carnivoor is een genadeloze jager, ziet er met zijn bloedrode ogen angstaanjagend uit en is dus zeker een verrijking voor je park. Vergeet zeker je elektrische omheiningen niet te activeren! Een andere nieuwe aanwinst is een even genadeloze carnivoor, de Monolophosaurus. Hij is wat kleiner dan de Scorpios Rex, maar daarom niet minder gevaarlijk. Schattigaards als nieuwe dino's moet je niet verwachten, maar het zijn wel echte publiekstrekkers die een plaats in je park verdienen.

Je krijgt zowel angstaanjagende als schattige beesten in dit nieuwe pakket.


De downloadbare content, waarvoor je tien euro betaalt, geeft je nog een aantal andere zaken, waaronder nieuwe skins voor zowel de nieuwe als de reeds aanwezige reptielen. Beide nieuwe dino's mogen rekenen op twaalf verschillende lichaamskleuren en zeven verschillende patronen, waardoor je je dinosaurussen naar wens kunt aanpassen. Daar blijft het niet bij, want in dit Camp Cretaceous Pack zitten ook enkele varianten op dino's die we al een tijdje in ons park hebben lopen. De herbivoren Ouranosaurus en Kentrosaurus krijgen twee varianten, waarbij de reptielen groter of kleiner zijn en een uiterlijk krijgen zoals in de Netflix-serie.

Als laatste kun je de schattigheidsfactor van je dino's pimpen door enkele nieuwe skins. Je Ankylosaurus kun je uitrusten met de Bumpy-skin, terwijl er voor de Baryonyx maar liefst drie skins zijn, waardoor plots Chaos, Limbo en Grim in je park kunnen paraderen. Ook Big Eatie, de skin waarmee je je T-Rex kunt uitrusten, is aanwezig. Heb je liever wat meer licht in je park, dan zijn de twee Parasaurolophus Lux-skins misschien wel iets voor jou en je bezoekers. Het is duidelijk dat je de look and feel van je park naar nieuwe hoogtes kunt brengen, al moet je niet bijzonder veel nieuwe elementen verwachten in dit nieuwe pakket.

Conclusie

Jurassic World Evolution 2: Camp Cretaceous vraagt tien euro uit je spaarpot en geeft je daar in ruil twee nieuwe dino's, enkele varianten op dino's en een pak skins voor in de plaats. Hierdoor kun jij je reptielen de look and feel van Netflix-serie Camp Cretaceous geven. Verwacht net als bij het Early Cretaceous Pack niet bijzonder veel content, maar net genoeg om wat nieuwe dingen uit te proberen.

Over

Beschikbaar vanaf

8 maart 2022

Gespeeld op

  1. PlayStation 5

Beschikbaar op

  1. PC
  2. PlayStation 4
  3. PlayStation 5
  4. Xbox One
  5. Xbox Series X|S

Genre

  1. Simulator

Ontwikkelaar

  1. Frontier Developments

Uitgever

  1. Frontier Developments
 
Terug
Bovenaan