Review: Jurassic Park Evolution 2: Late Cretaceous Pack

Jurassic World Evolution 2 heeft ondertussen al heel wat downloadbare content uitgebracht. De laatste toevoeging, Late Cretaceous Pack, is ondertussen het vijfde pakket. Je mag dus regelmatig geld op tafel leggen als je alle content wil die de ontwikkelaars je aanbieden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Dominion Biosyn Expansion, die een prijs van twintig euro kreeg, is deze met een kleine acht euro een stuk prijsvriendelijker. In deze korte impressie geef ik mee wat je kunt verwachten.

Een kleine prijs betekent bij Frontier Developments dat de content die je mag verwachten, logischerwijs ook beperkt is. In tegenstelling tot de eerder vermelde Dominion Biosyn Expansion, waarbij je een compleet nieuwe verhaalmodus voor de kiezen kreeg, is dat in dit Pack beperkt tot vier nieuwe dinosaurussen. Zoals de naam van de downloadbare content doet vermoeden, zijn het dino's die meer dan 65 miljoen jaar geleden de wereld bevolkten tijdens het Boven-Krijttijdperk. Vorig jaar verscheen het pakket met de voorgangers uit het Onder-Krijttijdperk.



Uitgebreider rooster

Jurassic Park Evolution 2 is een goede simulatiegame waarin je als manager van een park je eigen dierentuin met dino's uit de grond stampt. Dit kun je doen in de verhaalmodus, maar je kunt je ook volledig laten gaan in de sandbox-modus, waardoor er geen grenzen zijn. In het basisspel waren er al een pak verschillende dinosaurussen aanwezig, maar ontwikkelaar Frontier breidt dat graag uit met vele extra's. Dat we ondertussen aan de vijfde downloadbare content zitten, zegt genoeg. En elke keer zitten er wat nieuwe exemplaren in, waardoor je, als je alles aanschaft, wel een heel uitgebreid rooster aan dino's hebt.

Vier nieuwe dino's voor Jurassic Park Evolution 2.


De vier nieuwe aanwinsten voor je park in Jurassic Park Evolution 2 zijn niet van de minste. Zo mag je een allegaartje aan verschillende types verwachten, waaronder vliegende exemplaren, maar ook vleeseters of dino's die in het water leefden. Hierdoor wordt je 'dierentuin' terug wat uitgebreider en meer divers, iets wat je bezoekers uiteraard weet te plezieren. Hierdoor laten ze wat meer geld rollen, waardoor je verder in je park kunt investeren en andere soorten een plekje kunt geven in het gras, de lucht of in een te groot uitgevallen aquarium. Van geen van de vier soorten had ik ooit gehoord, dus was het een verrassing wat me te wachten stond.



De dino's voorgesteld

De Australovenator is een snelle carnivoor die wat doet denken aan de gekende Velociraptor die iedereen kent uit de Jurassic Park- en Jurassic World-films. Zijn leefplaats was het huidige Australië zo'n 95 miljoen jaar geleden. Ook het gedrag van de Australovenator doet wat denken aan de Velociraptor, aangezien die zonder veel moeite achter z'n prooi aangaat om die dan te verwonden met de uiterst scherpe tanden en zich aan de prooi vast te hechten. Even gevaarlijk is de Styxosaurus. Deze in het water levende kolos eet ook graag een stukje vlees of vis en had erg grote vinnen om z'n slachtoffers te achtervolgen. Het wordt zelfs beschouwd als een van de meest efficiënte roofdieren van zijn tijdperk. De lichtgevende hals diende om roodfieren af te schrikken. In het spel kun je diens genoom aanpassen om de soort andere bioluminescente patroonkleuren te geven.

Met twee carnivoren achter de rug hebben we nog eentje te gaan: de Barbaridactylus. Deze soort kwam tijdens het einde van het Boven-Krijttijdperk voor en was een fervent jager. In vergelijking met de rest van het lichaam had de soort een bijzonder grote kop. De Barbaridactylus werd ontdekt aan de Barbary-kust van Noord-Afrika, waaraan het zijn naam ontleent. Als laatste is er nog een dino van het type 'langnek'. De Alamosaurus was een van de grootste dinosaurussen die ooit heeft geleefd en wordt beschreven als een gepantserde titaan. Zijn scheenbeenderen waren groter dan de lengte van een mens. Daarnaast had de soort grote stekels over grote delen van de nek, rug en staart. Het is wel de schattigste van de hoop en eet planten, waardoor het ook de minst agressieve is.

Conclusie

Jurassic Park Evolution 2: Late Cretaceous Pack voegt vier nieuwe dinosaurussen toe aan Jurassic Park Evolution 2 en daar blijft het bij. Geen extra elementen of nieuwe verhaalmodus dus, maar dat vertaalt zich naar de prijs. Je betaalt slechts acht euro, wat neerkomt op twee euro per dino. Je krijgt hiervoor vier onbekendere dino's in de plaats, maar het zijn wel exemplaren die je park wat meer identiteit geven.

Over

Beschikbaar vanaf

15 september 2022

Gespeeld op

  1. PlayStation 5

Beschikbaar op

  1. PC
  2. PlayStation 4
  3. PlayStation 5
  4. Xbox One
  5. Xbox Series X|S

Genre

  1. Simulator

Ontwikkelaar

  1. Frontier Developments

Uitgever

  1. Frontier Developments
 
Terug
Bovenaan