Quake neemt Horde Mode en andere nieuwe toevoegingen in ontvangst

Nightdive Studios wist de meeste schietgrage fanaten tevreden te stellen met hun remaster van de FPS-klassieker Quake, deels omdat zowel de oorspronkelijke muziek als quasi iedere level opnieuw officieel in het totaalpakket werden geïntegreerd. Tegelijkertijd introduceerde men de game op hedendaagse consoles, evenals een heleboel aangename veranderingen op het vlak van features; voor een handige samenvatting over dit laatste kun je hier terecht. Logischerwijze concludeerden velen dus dat de ontwikkelaars achter de port gingen overstappen naar hun volgend project, maar blijkbaar zijn ze nog niet klaar om deze memorable id Software-titel verder uit te breiden!

Sinds kort ontving Quake namelijk een nieuwe patch met daarin nieuwe speelbare inhoud. Allereerst levert de patch in kwestie Horde Mode, een modus die voordien niet voor dit spel bestond. Het is toegankelijk voor maar liefst vier spelers (zowel offline als online) tegelijkertijd, ondersteunt alle moeilijkheidsgraden en bevat vier locaties die men speciaal voor Horde Mode bedacht. MachineGames (bekend voor enkele van de recente Wolfenstein-games) hielp niet alleen bij het maken van de Horde Mode, maar ook nog een nieuwe add-on (genaamd Honey) bestaande uit meerdere levels en gestructureerd in het formaat van een standaard campagne. Bovendien implementeerden de betrokken partijen een aantal bug fixes en functies; de volledige lijst vind je terug in de patch notes.

Al het bovenstaande is vanaf nu gratis en voor iedereen beschikbaar, zolang je Quake bezit op eender welke relevante platform. Eigenaars van Quake Champions en DOOM Eternal krijgen eveneens een unieke cosmetische skin in die respectievelijke games overhandigd, mits ze hun Bethesda.net-account koppelen. Ten slotte vind je onderaan een trailer terug omtrent de inhoud van de patch.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan