Nightdive Studios kookt PO'ed: Definitive Edition

De titel klinkt misschien als een grap – het is vandaag immers 1 april! – maar we garanderen je dat Nightdive Studios ons niet met een neppe aankondiging wou bedotten. De firma bevestigde in alle ernst dat ze PO'ed terug uit de figuurlijke koelkast zullen halen, een First-Person Shooter die circa 1995 op de 3DO (en later op de PlayStation 1) verscheen. Zowel de oorspronkelijke ontwikkelaars (Any Channel) als de eigenlijke game zijn obscure namen en we betwijfelen dat velen onder ons er ooit van hebben gehoord. Toch zijn diens inspiraties overduidelijk, want de developers opteerden destijds voor een concept dat gameplay-gewijs veel gemeen had met wereldberoemde klassiekers zoals DOOM en QUAKE. Met een extra dosis absurditeiten, uiteraard.

In dit spel kruip je in de huid van een woedende kok die alle aliens wilt elimineren nadat ze zijn schip hebben belaagd en vervolgens al zijn collega's vermoordden. Zestien van de "de gemeenste, gekste en meest onaantrekkelijke monsters" die je in het heelal kunt vinden, gaande van schietgrage robotten, grote vleermuizen en zelfs lopende konten. Dit soort gespuis moet je gedurende 25 levels verslaan, maar je bezit ten minste een jetpack, om nog maar te zwijgen over wapens zoals de Power Drill of de Meat Seeker.

Een recept dat snelle actie garandeert, terwijl Nightdive Studios zoals gewoonlijk voor extra ingrediënten zal zorgen. Bug fixes, allerlei optionele Quality-of-Life features, een nieuwe moeilijkheidsgraad en achievements zijn een paar van zulke toevoegingen. De controls mag je eveneens in deze versie aanpassen en dankzij de KEX Engine zal de remaster ook verbeterde visuals bevatten, inclusief ondersteuning voor hogere resoluties en snellere framerates. PO'ed: Definitive Edition heeft nog geen concrete releasedatum, maar het zal in ieder geval op de pc, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S | X, PlayStation 4 en PlayStation 5 belanden.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan