De grote BBQ thread

Straks nog eens 3-2-1 ribben klaarmaken, St. Louis Cut. Enige nadeel daaraan is dat het grotendeels low & slow is en dat ik moet zijn dat er niet teveel tijd zit tussen de ribben en de rest van het vlees. Of de ribben zijn een soort van voorgerecht. Voor de satés gebruik ik deze keer aluminium bakjes, dan plakt dat minder aan het rooster.

Inmiddels de chimmichurri klaargemaakt. Ditmaal met wat extra chilipeper. Dat blijft toch fenomenaal lekker. :love:
 
Straks nog eens 3-2-1 ribben klaarmaken, St. Louis Cut. Enige nadeel daaraan is dat het grotendeels low & slow is en dat ik moet zijn dat er niet teveel tijd zit tussen de ribben en de rest van het vlees. Of de ribben zijn een soort van voorgerecht. Voor de satés gebruik ik deze keer aluminium bakjes, dan plakt dat minder aan het rooster.

Inmiddels de chimmichurri klaargemaakt. Ditmaal met wat extra chilipeper. Dat blijft toch fenomenaal lekker. :love:
Ik was onlangs aan het twijfelen om ne Weber GoAnywhere te kopen voor al het plebs vlees (lees: worst en burgers voor de kinderen). Dan moet ik mij niet in bochten wringen voor low&slow te combineren met de rest. :tongue:
 
Ik was onlangs aan het twijfelen om ne Weber GoAnywhere te kopen voor al het plebs vlees (lees: worst en burgers voor de kinderen). Dan moet ik mij niet in bochten wringen voor low&slow te combineren met de rest. :tongue:
Als je short ribs maakt is dat perfect combineerbaar, omdat die nog een half uur tot een uur rusttijd nodig heeft. Die kan je dus op je gemak inpakken en in een koeltas/box steken terwijl je de rest van het vlees begint af te grillen. Maar varkensribben laat je eigenlijk amper rusten. Maar die kunnen wel perfect dienen als voorproevertje.

Een Smokey Mountain is ook een oplossing voor dat probleem, maar dat krijg ik niet niet direct verkocht.
 
Bestaat er een bbq bijbel over gaartijden, temperaturen per type vlees (intern als bbq temp), gerechten etc…?
 
Ik was onlangs aan het twijfelen om ne Weber GoAnywhere te kopen voor al het plebs vlees (lees: worst en burgers voor de kinderen). Dan moet ik mij niet in bochten wringen voor low&slow te combineren met de rest. :tongue:
Een wga is altijd een goede keuze. Dat is nu eens een barbecue die iedereen zou moeten hebben.
 
Dit weekend de Iberico Rib Fingers op de Weber gegooid: wat een feest :drool:! Gewoonweg top qua smaak en textuur + dan nog eens zeer eenvoudig om te maken (pakt veel minder tijd/moeite in beslag dan bv. klassieke ribbetjes).

Deze koop ik zeker en vast opnieuw.
 
Straks nog eens 3-2-1 ribben klaarmaken, St. Louis Cut. Enige nadeel daaraan is dat het grotendeels low & slow is en dat ik moet zijn dat er niet teveel tijd zit tussen de ribben en de rest van het vlees. Of de ribben zijn een soort van voorgerecht. Voor de satés gebruik ik deze keer aluminium bakjes, dan plakt dat minder aan het rooster.

Inmiddels de chimmichurri klaargemaakt. Ditmaal met wat extra chilipeper. Dat blijft toch fenomenaal lekker. :love:
Die chimmichurri heb je hier al een paar keer genoemd en dat bleef hangen. Gisteren voor de eerste keer gemaakt. Amai, wat een smaakbom. Niet verwacht. Een leuke afwisseling!

Wij gaan in 't verlof met de kinderen naar Centerparcs. Ik heb nog een kleine BBQ staan die ik eens gekocht heb in den Action om te gebruiken op een camping. Mijn Weber of Barbecook vind ik te groot om mee te zeulen. Sowieso wil ik die Weber daar ook niet buiten laten staan.

Dus oftewel weer dat gamel ding van den Action, of die Weber on the go kopen. 70 euro. Lijkt me achteraf handig om hapjes op te doen wanneer ik low 'n slow bezig ben op de groten. Iemand ervaring met die kleine versie?
 
Die chimmichurri heb je hier al een paar keer genoemd en dat bleef hangen. Gisteren voor de eerste keer gemaakt. Amai, wat een smaakbom. Niet verwacht. Een leuke afwisseling!

Wij gaan in 't verlof met de kinderen naar Centerparcs. Ik heb nog een kleine BBQ staan die ik eens gekocht heb in den Action om te gebruiken op een camping. Mijn Weber of Barbecook vind ik te groot om mee te zeulen. Sowieso wil ik die Weber daar ook niet buiten laten staan.

Dus oftewel weer dat gamel ding van den Action, of die Weber on the go kopen. 70 euro. Lijkt me achteraf handig om hapjes op te doen wanneer ik low 'n slow bezig ben op de groten. Iemand ervaring met die kleine versie?
Again, de weber go anywhere is gewoon ongeëvenaard. Zowel voor op reis of voor thuis. Het is niets voor niets dat daar ganse groepen over zijn op internet. Ik heb de gewone en de gasversie trouwens.
 
Again, de weber go anywhere is gewoon ongeëvenaard. Zowel voor op reis of voor thuis. Het is niets voor niets dat daar ganse groepen over zijn op internet. Ik heb de gewone en de gasversie trouwens.
Ah oei, daar heb ik dan overgelezen.

Ik ga mijne Barbecook wegdoen, idem met die brol van den Action. Mij ne Weber Go Anywhere aanschaffen. Voor die prijs. En het neemt geen plaats in m'n tuinhuis.

Merci hé. 't Is beslist.

Edit: @nestorius ik heb het mis op. Ik was aan 't kijken naar die Joe i.p.v. de Go. Is die Joe ook goed om gewoon te BBQ'n? Of dan toch beter de Go nemen? Den Go is duurder en trekt esthetisch op niet veel. :unsure:
 
Laatst bewerkt:
Ik heb een appelboom en een perenboom die moeten verdwijnen om plaats te maken voor meer wijdruiven. Dat zijn geen grote bomen, ik denk half stam en ze zijn ongeveer 10 jaar oud. Is dat hout goed om chunks van te maken voor op de BBQ?
 
Ah oei, daar heb ik dan overgelezen.

Ik ga mijne Barbecook wegdoen, idem met die brol van den Action. Mij ne Weber Go Anywhere aanschaffen. Voor die prijs. En het neemt geen plaats in m'n tuinhuis.

Merci hé. 't Is beslist.

Edit: @nestorius ik heb het mis op. Ik was aan 't kijken naar die Joe i.p.v. de Go. Is die Joe ook goed om gewoon te BBQ'n? Of dan toch beter de Go nemen? Den Go is duurder en trekt esthetisch op niet veel. :unsure:
Weber to go anywhere is in mijn ogen handiger dan de joe. Rechthoekig, als je het rooster in 2 slijpt kan je er bijna alles in opbergen (
) en veel compacter om mee te nemen / op te bergen en ik dacht dat hij ook meer roosteroppervlak had.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb een appelboom en een perenboom die moeten verdwijnen om plaats te maken voor meer wijdruiven. Dat zijn geen grote bomen, ik denk half stam en ze zijn ongeveer 10 jaar oud. Is dat hout goed om chunks van te maken voor op de BBQ?
Zolang er geen schimmel opzit zie ik niet in waarom je het niet zou gebruiken. Eventueel wel ontschorsen (of toch de loszittende delen)
 
Ik heb een appelboom en een perenboom die moeten verdwijnen om plaats te maken voor meer wijdruiven. Dat zijn geen grote bomen, ik denk half stam en ze zijn ongeveer 10 jaar oud. Is dat hout goed om chunks van te maken voor op de BBQ?
Doen! Wel laten drogen uiteraard.
Ik heb hier ook een hoop appelhout uit eigen tuin liggen en binnenkort sneuvelt er nog een appel- en kriekenboom, ook die ga ik bewaren.
 
Weber to go anywhere is in mijn ogen handiger dan de joe. Rechthoekig, als je het rooster in 2 slijpt kan je er bijna alles in opbergen en veel compacter om mee te nemen / op te bergen en ik dacht dat hij ook meer roosteroppervlak had.
Ziet er inderdaad handiger uit. De Joe heeft ook geen handvaten om hem te verzetten. Eveneens ligt het deksel van de Joe los, de premium versie heeft dan weer een kliksysteem om dat deksel vast te maken en als schild tegen de wind te gebruiken zoals bij de gewone. Maar dan kost hij evenveel als de Go.

De Go ziet er dan weer enorm lelijk uit en de as wordt niet opgevangen in een aspan. Daarentegen is dat bij de Joe dan weer ambetant als er wind is.

Go is ook een pak compacter door de inklapbare poten.

Ik kan niet kiezen! Konden ze niet gewoon 1 model gemaakt hebben. :laugh:
 
Ziet er inderdaad handiger uit. De Joe heeft ook geen handvaten om hem te verzetten. Eveneens ligt het deksel van de Joe los, de premium versie heeft dan weer een kliksysteem om dat deksel vast te maken en als schild tegen de wind te gebruiken zoals bij de gewone. Maar dan kost hij evenveel als de Go.

De Go ziet er dan weer enorm lelijk uit en de as wordt niet opgevangen in een aspan. Daarentegen is dat bij de Joe dan weer ambetant als er wind is.

Go is ook een pak compacter door de inklapbare poten.

Ik kan niet kiezen! Konden ze niet gewoon 1 model gemaakt hebben. :laugh:
hou er wel rekening mee dat met de huidige go anywhere er geen handvaten meer aan de zijkant zitten, gezien er ooit een rechtzaak geweest is in frankrijk waardoor ze voor europa de handvaten moeten achterwege laten (iets met een of andere idioot die met een brandenden barbecue aan het rondlopen geweest is en er iets mis gelopen is) maar imo is hij redelijk snel afgekoeld en kan je hem dan zo gewoon oppakken/ opbergen en zonder handvaten is hij nog compacter. En de as valt gewoon op een plaat onderaan de barbecue dus daar heb je ook geen last van dat die zou gaan rondvliegen.
 
hou er wel rekening mee dat met de huidige go anywhere er geen handvaten meer aan de zijkant zitten, gezien er ooit een rechtzaak geweest is in frankrijk waardoor ze voor europa de handvaten moeten achterwege laten (iets met een of andere idioot die met een brandenden barbecue aan het rondlopen geweest is en er iets mis gelopen is) maar imo is hij redelijk snel afgekoeld en kan je hem dan zo gewoon oppakken/ opbergen en zonder handvaten is hij nog compacter. En de as valt gewoon op een plaat onderaan de barbecue dus daar heb je ook geen last van dat die zou gaan rondvliegen.
Merci voor de info! Nu weet ik het nog minder.
 
Terug
Bovenaan