De grote BBQ thread

Over online shoppen gesproken: iemand aanraders om online uw vlees te bestellen? Ik wil Iberico Fingers in huis halen, maar dat kan ik in de buurt niet vinden.

Bestelling geplaatst bij meatlovers.nl, o.a. iberico rib fingers en wat rib eye. Aan de dure kant, maar geen andere keuze door tijdsgebrek. Ik pen mijn bevindingen wel nog neer :).

Ik gebruik uitsluitend houtskool, werkt voor mij top. Meestal van het merk grill au bois, soms eens iets anders als ik eens in een andere winkel ben.

@ns_man van welke regio ben je? Kwestie van je toch niet naar de andere kant van het land te sturen?

De Denderstreek.
 
Over online shoppen gesproken: iemand aanraders om online uw vlees te bestellen? Ik wil Iberico Fingers in huis halen, maar dat kan ik in de buurt niet vinden.

Heb er onlangs bij beef en steak gekocht, zitten wel nog in de vriezer dus geen info over de kwaliteit. Lokaal nergens te vinden :(
 
Bestelling geplaatst bij meatlovers.nl, o.a. iberico rib fingers en wat rib eye. Aan de dure kant, maar geen andere keuze door tijdsgebrek. Ik pen mijn bevindingen wel nog neer :).



De Denderstreek.
Dan zou galmaarden niet zo ver zijn voor je. Misschien eens langsgaan bij premiumbbq.
 
Volledige beginner: ik overweeg een kamado of tiger fire te kopen. Ik vind het laatste mooi ogen, maat het feit dat je met de kamado ook pizzas kan maken is wel leuk. Wanneer wou je voor het een of ander gaan? Laat prijs even eruit :).
 
Volledige beginner: ik overweeg een kamado of tiger fire te kopen. Ik vind het laatste mooi ogen, maat het feit dat je met de kamado ook pizzas kan maken is wel leuk. Wanneer wou je voor het een of ander gaan? Laat prijs even eruit :).
Dat zijn wel 2 verschillende toestellen die gewoon niet te vergelijken zijn. In mijn opinie is een kamado veel veelzijdiger dan een vuurschaal barbecue maar ik zou zeggen als je tussen de 2 twijfelt, volg dan eens een workshop over beide toestellen zodat je er eens zelf mee kan werken gezien dat toch wel essentieel is vooralleer je een hoop geld uitgeeft.
 
Dat zijn wel 2 verschillende toestellen die gewoon niet te vergelijken zijn. In mijn opinie is een kamado veel veelzijdiger dan een vuurschaal barbecue maar ik zou zeggen als je tussen de 2 twijfelt, volg dan eens een workshop over beide toestellen zodat je er eens zelf mee kan werken gezien dat toch wel essentieel is vooralleer je een hoop geld uitgeeft.
Zijn er beginner workshops die je aanraad voor deze?
 
Ik zou eens kijken bij BBQexperience center in herent dan voor een workshop en anders gewoon eens google raadplegen voor workshops in belgie, meestal worden deze toch gegeven door veelal dezelfde personen.
 
De Mac and cheese van jamie Oliver.

Goed voor ne keer, niks speciaals laat staan lekker aan.

Oeps wrong thread..
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Aankoopadvies gevraagd!
Zou volgend jaar (lees: maand :unsure: ) een nieuwe houtskool bbq willen kopen. Allicht een Weber, dus online een paar modellen aan het opzoeken, maar ik zie de verschillen niet direct:
  • Original Kettle E-5730 57cm (op Weber site aan €315, op CB €238 :oink: )
  • Master Touch GBS E-5750 57cm (€319)
  • Master Touch GBS E-5755 57cm (€369)
Iemand die de exacte verschillen kent en waar de meerwaarde en meerprijs zit?
Is zowat het budget dat ik er voorlopig wil aan geven, gezien ook nog wat accessoires zoals een thermometer voor in vlees + op grill zou willen.

Welke zouden jullie aanraden?

Zal voornamelijk voor hot & fast zijn, maar wil toch ook eens nieuwe dingen proberen en smoken, indirect,… etc.
 
Aankoopadvies gevraagd!
Zou volgend jaar (lees: maand :unsure: ) een nieuwe houtskool bbq willen kopen. Allicht een Weber, dus online een paar modellen aan het opzoeken, maar ik zie de verschillen niet direct:
  • Original Kettle E-5730 57cm (op Weber site aan €315, op CB €238 :oink: )
  • Master Touch GBS E-5750 57cm (€319)
  • Master Touch GBS E-5755 57cm (€369)
Iemand die de exacte verschillen kent en waar de meerwaarde en meerprijs zit?
Is zowat het budget dat ik er voorlopig wil aan geven, gezien ook nog wat accessoires zoals een thermometer voor in vlees + op grill zou willen.

Welke zouden jullie aanraden?

Zal voornamelijk voor hot & fast zijn, maar wil toch ook eens nieuwe dingen proberen en smoken, indirect,… etc.

De E-5755 en E-5750 zijn identiek met als enige verschil een roestvrij stalen "gourmet" bbq rooster. De E-5730 is iets kariger en moet het doen met een los deksel en een standaard rooster. Het deksel heeft wel een haakje zodat je deze over de rand kan hangen.

Je kan weinig fout doen met geen enkele Kettle maar let wel op dat je sowieso degene pakt met de grote aspot en niet de E-5710.
Het komt er dus vooral op neer, wil je een vast deksel en het GBS rooster of niet?
 
Aankoopadvies gevraagd!
Zou volgend jaar (lees: maand :unsure: ) een nieuwe houtskool bbq willen kopen. Allicht een Weber, dus online een paar modellen aan het opzoeken, maar ik zie de verschillen niet direct:
  • Original Kettle E-5730 57cm (op Weber site aan €315, op CB €238 :oink: )
  • Master Touch GBS E-5750 57cm (€319)
  • Master Touch GBS E-5755 57cm (€369)
Iemand die de exacte verschillen kent en waar de meerwaarde en meerprijs zit?
Is zowat het budget dat ik er voorlopig wil aan geven, gezien ook nog wat accessoires zoals een thermometer voor in vlees + op grill zou willen.

Welke zouden jullie aanraden?

Zal voornamelijk voor hot & fast zijn, maar wil toch ook eens nieuwe dingen proberen en smoken, indirect,… etc.

De E-5755 en E-5750 zijn identiek met als enige verschil een roestvrij stalen "gourmet" bbq rooster. De E-5730 is iets kariger en moet het doen met een los deksel en een standaard rooster. Het deksel heeft wel een haakje zodat je deze over de rand kan hangen.

Je kan weinig fout doen met geen enkele Kettle maar let wel op dat je sowieso degene pakt met de grote aspot en niet de E-5710.
Het komt er dus vooral op neer, wil je een vast deksel en het GBS rooster of niet?
Inderdaad wat shiftyke zegt. Wil er nog even aan toevoegen dat ge voor de prijzen ook nog wat kunt rondkijken. Als je de Master Touch's ingeeft in google vind je al snel prijzen die lager liggen dan diegenen die jij aangeeft.

Bv: 5750 & 5755
 
Ben super tevreden met de 5755.

Btw, ik kan nergens geen briketten meer vinden, jullie wel?
 
De E-5755 en E-5750 zijn identiek met als enige verschil een roestvrij stalen "gourmet" bbq rooster. De E-5730 is iets kariger en moet het doen met een los deksel en een standaard rooster. Het deksel heeft wel een haakje zodat je deze over de rand kan hangen.

Je kan weinig fout doen met geen enkele Kettle maar let wel op dat je sowieso degene pakt met de grote aspot en niet de E-5710.
Het komt er dus vooral op neer, wil je een vast deksel en het GBS rooster of niet?

Inderdaad wat shiftyke zegt. Wil er nog even aan toevoegen dat ge voor de prijzen ook nog wat kunt rondkijken. Als je de Master Touch's ingeeft in google vind je al snel prijzen die lager liggen dan diegenen die jij aangeeft.

Bv: 5750 & 5755

Ben super tevreden met de 5755.

Bedankt voor de antwoorden! Denk dat het de E-5750 versie gaat worden dan.
Heb ook 25% korting via corporate benefits, dus eens vergelijken op internet + handig om nog een brikettenstarter en eventuele andere accessoires meteen bij te bestellen.
Heb ondertussen al wel een Inkbird IBT2X besteld gezien mijn huidige BBQ geen thermometer heeft...

Maken aanmaakblokjes eigenlijk een verschil? Heb er momenteel zowel van weber als zip.

Hebben jullie (als experts :wink:) eigenlijk allemaal iets van buitenkeuken/bijzettafel? Mijn BBQ staat meestal redelijk 'ver' van een tafel,
dus wil ook eens zoeken naar iets van een bijzettafel ofzo, wat toch handig is om bakjes, tang, schotels/borden, kruiden etc op te zetten.
Misschien eens kijken bij Ikea of ze iets cheap hebben, ofwel eentje zelf in elkaar knutselen.
Indien de tuin wat meer afgewerkt is en de bbq een vaste plaatst krijgt, eventueel ipv een tafeltje ineens een vaste 'keukenkast' kopen of maken. Lijkt me nog wel een tof projectje :smile:
 
Maken aanmaakblokjes eigenlijk een verschil? Heb er momenteel zowel van weber als zip.

Koop u ne kolenstarter en gooi die zip blokjes weg, je kan je kolen/briketten zo super makkelijk opstarten met beetje krantenpapier of nog beter aanmaakwokkels.

Tips over bijzet tafels wil ik ook wel want nu werk ik op twee lage plastieke tuintafeltjes...
 
Bedankt voor de antwoorden! Denk dat het de E-5750 versie gaat worden dan.
Heb ook 25% korting via corporate benefits, dus eens vergelijken op internet + handig om nog een brikettenstarter en eventuele andere accessoires meteen bij te bestellen.
Heb ondertussen al wel een Inkbird IBT2X besteld gezien mijn huidige BBQ geen thermometer heeft...

Maken aanmaakblokjes eigenlijk een verschil? Heb er momenteel zowel van weber als zip.

Hebben jullie (als experts :wink:) eigenlijk allemaal iets van buitenkeuken/bijzettafel? Mijn BBQ staat meestal redelijk 'ver' van een tafel,
dus wil ook eens zoeken naar iets van een bijzettafel ofzo, wat toch handig is om bakjes, tang, schotels/borden, kruiden etc op te zetten.
Misschien eens kijken bij Ikea of ze iets cheap hebben, ofwel eentje zelf in elkaar knutselen.
Indien de tuin wat meer afgewerkt is en de bbq een vaste plaatst krijgt, eventueel ipv een tafeltje ineens een vaste 'keukenkast' kopen of maken. Lijkt me nog wel een tof projectje :smile:
Ik heb gewoon 2 ikea sjalland tafeltjes in de tuin die ik gebruik moest het nodig zijn. Mijn kamado's zijn wel voorzien van sidetable's.
 
Terug
Bovenaan