D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Jumbo joe ben ik ook nog nooit tegengekomen. Ik vraag me af op dat eigenlijk geen 47 kettle is. In de supra staan ze inderdaad uitgestald. Ook bastard kamado's dacht ik.@nestorius mijne Weber Go Anywhere is toegekomen. Miljaarde dat is klein (maar dat is eigenlijk the whole point).
Ik had misschien beter eerst eens ergens de verschillende modellen in het echt gaan bekijken. Ze zullen dat ongetwijfeld staan hebben in de Supra Bazar in Gullegem. Die Smokey Joe zal er waarschijnlijk ook als speelgoed uitzien denk ik.
Een vraagje, ik vind op the interwebs soms een 'Weber Jumbo Joe' terug. Dat trekt er al meer op maar is natuurlijk een pak groter. Aangezien ik die meestal thuis zal gebruiken dan op reis, leek me dat ook een leuke optie. Echter vind ik daar nergens iets over terug. Wordt dat niet verkocht in Europa misschien?
Ja is een 47 cm kettle. Oogt schoner bij de 57 cm Master Touch, maar is niet echt een reismodel meer.Jumbo joe ben ik ook nog nooit tegengekomen. Ik vraag me af op dat eigenlijk geen 47 kettle is. In de supra staan ze inderdaad uitgestald. Ook bastard kamado's dacht ik.
net door die ventilatiegaten aan de zijkant werkt hij minder goed. Vroeger zaten die onderaan en werkte die perfect tot een of andere ontwerper vond dat het beter was aan de zijkant waardoor hij nu minder goed het vuur aan de gang kan houdenJa is een 47 cm kettle. Oogt schoner bij de 57 cm Master Touch, maar is niet echt een reismodel meer.
Gisteren ben ik gaan kijken in de Supra, alles staat daar inderdaad schoon uit. De Smokey Joe's staan er ook. Ik vind die veel mooier ogen dan de WGA. Maar het viel mij direct op dat de ventilatiegaten aan de zijkant zaten i.p.v. onderaan. Daar tegenover staat wel dat er nooit vuiligheid kan uitlopen.
Ik zal ze allebei moeten kopen hé.
Ook niet zonder het deksel? Het fijne is dat weer dat je een soort van 'windschild' hebt bij de Joe Premium.net door die ventilatiegaten aan de zijkant werkt hij minder goed. Vroeger zaten die onderaan en werkte die perfect tot een of andere ontwerper vond dat het beter was aan de zijkant waardoor hij nu minder goed het vuur aan de gang kan houden
Maar uw oplossing staat me wel aan, je kan nooit genoeg barbecue's hebben natuurlijk.
Mannekes, ik zou voor mijn verjaardag wat dichte vrienden met hun partner vragen. Concept: Ribs 'n beer.
Ik voorzie ook burgers, want niet iedereen eet ribbetjes denk ik.
Graag had ik ze low 'n slow bereid. Maar voor zo'n bende (+/- 25 man) kan ik dat niet de dag zelf. Zijn er mogelijkheden om de ribs op voorhand (enkele dagen?) te bereiden en de laatste 'afgrill' fase de avond zelf? Of gewoon opwarmen? Of trekt dat op niet veel meer dan?
Andere suggesties om voor een grotere bende klaar te maken, maar toch niet alledaags, ook meer dan welkom!
Dan denk ik bijvoorbeeld de hele avond door aan hapjes.
Goch, er zijn zoveel mogelijkheden voor hapjes: kippenvleugels, chicken nuggets (dikke aanrader voor kinderen trouwens) moink balls, burnt ends, pork belly burnt ends, zalm bonbons, scampi naar het recept van peter de clerq, shotgun shells....Mannekes, ik zou voor mijn verjaardag wat dichte vrienden met hun partner vragen. Concept: Ribs 'n beer.
Ik voorzie ook burgers, want niet iedereen eet ribbetjes denk ik.
Graag had ik ze low 'n slow bereid. Maar voor zo'n bende (+/- 25 man) kan ik dat niet de dag zelf. Zijn er mogelijkheden om de ribs op voorhand (enkele dagen?) te bereiden en de laatste 'afgrill' fase de avond zelf? Of gewoon opwarmen? Of trekt dat op niet veel meer dan?
Andere suggesties om voor een grotere bende klaar te maken, maar toch niet alledaags, ook meer dan welkom!
Dan denk ik bijvoorbeeld de hele avond door aan hapjes.
Andere suggesties om voor een grotere bende klaar te maken, maar toch niet alledaags, ook meer dan welkom!
Dan denk ik bijvoorbeeld de hele avond door aan hapjes.
Bij de 3-2-1 methode is het inderdaad mogelijk om de 3-2 vooraf te doen en dag zelf 1 te doen.
Ik heb dit al gedaan en de ribben waren nog zeer lekker. Niet zoals direct 3-2-1 te doen maar toch 95% zelfde.
25 man is al een grote bende qua vlees voorzien.
Wat ik wel durf doen bij grotere bendes is om zwaardere hapjes te geven en meer sides
BV een goeie quesodip gaat al serieus veel magen vullen en dan moet je minder vlees voorzien waardoor je wel specialere stukken geven.
BTW een goeie brisket is ook wel de moeite.
Na 'stap 2' op kamertemperatuur laten komen, vervolgens ingepakt in uw koelkast leggen. De volgende dag inderdaad gewoon afbakken als 'stap 3'.
Ge kunt evenwel dezelfde prep doen met burnt ends als hapje.
Goch, er zijn zoveel mogelijkheden voor hapjes: kippenvleugels, chicken nuggets (dikke aanrader voor kinderen trouwens) moink balls, burnt ends, pork belly burnt ends, zalm bonbons, scampi naar het recept van peter de clerq, shotgun shells....
. Eigenlijk kan je bijna ieder bbg gerecht verwerken tot hapje. De vraag is hoeveel tijd heb je en hoe ver wil je je wagen.
Dikke merci allemaal voor de reacties!Als ik aan een niet alledaags hapje denk, denk ik meteen aan Iberico ribfingers, met een lekkere dip er bij of leg het tussen een broodje en je hebt meteen volwaardige maaltijd. Gewoon op 150 ° een uurtje of twee en klaar
Dikke merci allemaal voor de reacties!
Lijkt me mogelijkheden genoeg om iets leuks in elkaar te steken. Ik kan de Weber van mijn broer ook nog halen als ik den dag zelf de ribben wil klaarmaken. Ik zal denk ik hapjes doen, waaronder slow cooked ribs.
Leuke ideeën van jullie!
OF ik doe alles op mijn Weber Go Anywhere en maak er een serieuze uitdaging van.
Dat is ook een gedacht.Of je koopt een Ofyr en je laat je gasten zelf hun eten bereiden
Dat is ook een gedacht.
Ik heb dat nog nooit in het echt in werking gezien, maar dat spreekt me dus totaal niet aan. Dat is voor mij een bakplaat, vet die er langs alle kanten afdruipt, heel duur en volgens mij verzet je dat ook niet zomaar even. Maar zoals ik zeg, geen ervaring ermee. Change my mind.
Volgende keer ga ik ze ook lakken, want enkel rub vond ik wat te sober. Anderhalf uur aan 150 graden volstaat wel.Hoe lang laat jij die erop liggen aan 150°?
Ik ga mijn laatste fingers dit weekend ook ontdooien en verorberen. Vorige keer enkel rub gebruikt, maar ik zou nu wel eens durven af te lakken met een sausje.
Vrouwlief ambetant omdat low & slow de hele dag blokkeert. "Geef uw vrienden gewoon ne sossis en een kipfilet en klaar".
Euh.
Nee?
Short ribs kunnen gelukkig wel twee uurtjes langzaam garen op de BBQ terwijl ik er niet ben. Ik spray die dan wel extra nadien en bij het inpakken is er sowieso extra vocht door het toevoegen van boter en azijn.
Zeker! Mooie bark deze keer, de extra suiker bovenop de rub heeft zijn werk gedaan. Pullen ging vlot met twee vorken na kerntemperatuur van 94°C. En dan wat Black Jack Smokey BBQ sauce, hoisinsaus en zoete ketjap erover gedaan. Smaak zit al top! Ik weet niet of extra appelazijn nodig is voor wat zurigheid? Het is altijd wat aftasten. Maar zoet-umami-rokerig is meestal wel een succesformule.Hij zag er goed uit! Was hij even lekker dan hij er uit zag?