De gamereleases van mei 2021

Gamereleases_Mei.png


Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.

4 mei

Wreckfest (PS5 via PS Plus)


Starten doen we in de maand mei een beetje speciaal, want Wreckfest trapt de maand op gang. De release van deze racegame waarin je auto's in stukken van elkaar moet rijden staat pas gepland voor 1 juni, maar PlayStation Plus-abonnees kunnen reeds een maand vroeger aan de slag met deze. En dit verdient dus een plaatje in de lijst. Je mag onder andere snellere laadtijden, 4K-beelden aan zestig frames per seconde, unieke features voor de PS5 controller en multiplayer voor 24 personen verwachten. En dat vanaf volgende dinsdag dus!


7 mei

Resident Evil Village (PS5, PS4, XSX|S, XOne, pc, Stadia)


De dagen worden nu weer steeds langer en zonniger, maar de maand mei starten we nogal donker. De release van Resident Evil Village zal menig gamer laten griezelen. Harten zullen sneller slaan, angstzweet zal geproduceerd worden op tal van voorhoofden, onderbroeken zullen ververst moeten worden en ongetwijfeld zal er een hoop kippenvel in de huiskamers te bespeuren vallen. Het vervolg op Resident Evil 7: Biohazard heeft een uitgebreide verhaalmodus en wie na het narratief niet kan stoppen met griezelen, kan nog aan de slag met de online multiplayer, al werd dit laatste element helaas uitgesteld tot komende zomer. Veel succes!


10 mei

Hood: Outlaws & Legends (PS5, PS4, XSX|S, XOne, pc)


In een genadeloze, ongecontroleerde staat strijden rebellen en schurken om hun plaats tussen de legenden op te eisen. Om invloed te winnen onder een onderdrukt volk, concurreren rivaliserende bendes in gewaagde overvallen om de rijken te raken waar het pijn doet. Volksheld of goudhongerige outlaw: alleen de besten ontsnappen met het zuurverdiende geld. Twee teams van 4 spelers strijden om de perfecte overval uit te voeren in middeleeuwse omgevingen, waar wordt gepatrouilleerd door dodelijke AI-wachters. Elk personage heeft unieke vaardigheden en mystieke vermogens om al sluipend schatten te stelen of te domineren met luidruchtige, brute gevechten.


14 mei

Mass Effect Legendary Edition (PS4, XOne, pc)


Verwacht je aan een héleboel content. Zo krijg je in Mass Effect Legendary Edition niet enkel drie games voorgeschoteld, je kan ook aan de slag met meer dan veertig DLC's uit alle drie de games. Je keuzes vloeien over van de ene game in de andere. Elke beslissing die je neemt, bepaalt de uitkomst van elke missie, elke relatie en elke strijd - zelfs het lot van het universum. Geniet van fijne kwaliteitsverbeteringen, zoals een enkele launcher voor alle drie de Mass Effect-games, verbeterde prestaties, verbeteringen aan de gameplay, controllerondersteuning voor PC en meer. Daarnaast speel je nu alles in 4K met verbeterde textures, modellen en beelden.


Subnautica: Below Zero (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Below Zero is een nieuw hoofdstuk in het Subnautica-universum en is een onderwater-avonturengame die zich afspeelt in een buitenaardse oceaanwereld. In Below Zero verken je een arctisch gebied van planeet 4546B. Als een wetenschapper gepost op een onderzoeksstation op het oppervlak moet je buitenaardse artefacten bestuderen... Het Vesper-ruimtestation cirkelt hoog boven je, verzendt voorraden, instructies en ontvangt monsters die je vanaf het oppervlak lanceert. Wanneer een ramp het onderzoeksstation treft, moet je improviseren om te overleven: leefgebieden bouwen, op zoek gaan naar hulpbronnen, op jacht gaan naar voedsel en apparatuur maken.


18 mei

Days Gone (pc)


Days Gone is geen onbekende in het gaming landschap, want in april van 2019 verscheen deze survival action-adventure exclusief voor PlayStation 4. Na meer dan twee jaar is het dus tijd voor pc-gamers om ermee aan de slag te gaan. In Days Gone kruip je in de virtuele huid van Deacon St. John, een voormalige outlaw biker, die in een post-apocalyptische wereld tracht te overleven. Helaas schuilt er achter elke hoek gevaar. Om zich te verplaatsen door het landschap van de Pacific Northwest-woestijn gebruikt Deacon zijn motor die met tal van upgrades kan worden voorzien.


Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice (PS4, XOne, Switch)

Eind oktober verscheen Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice reeds voor pc en vanaf vandaag kunnen de consolegamers aan de slag met de perverse Larry. Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice is een point-and-click avonturengame waarin het thema seks niet geschuwd wordt. Dat resulteert in grappige omgevingen, doldwaze gesprekken en hilarische, maar soms vergezochte puzzels. Verwacht je ook aan toffe graphics die er wat kinderlijk uitzien, maar vergis je niet. Deze nieuwe Leisure Suit Larry is niet geschikt voor kinderen!


21 mei

Knockout City (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)


Electronic Arts presenteert jullie vanaf vandaag Knockout City; een op trefbal geïnspireerde multiplayergame. Het spel is beladen met over-de-top actie en bevat zenuwslopende, competitieve gameplay. Spelers kunnen een team vormen met vrienden, hun speelstijl verfijnen, hun personages personaliseren aan de hand talloze customization-opties en vele verschillende strategieën uitvoeren. En of de zes verschillende baltypen nog niet genoeg zijn: spelers kunnen ook zélf transformeren in een bal, als ze vangen, ontwijken, tackelen en andere spelers voor de gek houden in de strijd om trefbal dominantie.


Miitopia (Switch)

Deze role-playing game verscheen eerder al voor Nintendo 3DS, maar vindt nu ook zijn weg naar de Nintendo Switch. Trek erop uit met je Mii-personage en stel een team samen om de kwaadaardige schurk Dark Lord te verslaan. Hij heeft namelijk de slechte gewoonte om gezichten te stelen. Bouw waardevolle relaties uit en strijd zij aan zij met je bondgenoten tijdens de vele turn-based gevechten. Je kan voor elk personage een rol bepalen, gaande van soldaat tot kok en zelfs rockster. Kies een strategie die nauw aansluit bij de persoonlijkheid van je Mii-personage en stop het snode plan van Dark Lord.


Rust (PS4, XOne)

Deze competitieve online multiplayer survival game komt eindelijk naar de consoles. De pc-versie werd geoptimaliseerd tot een unieke ervaring. In Rust dien je te overleven in de wildernis door materiaal te verzamelen of te stelen. Je moet op je hoede zijn voor dodelijke dieren zoals beren en wolven, maar andere spelers vormen ongetwijfeld het grootste gevaar. Bouw een nederzetting uit of voeg je bij een clan om je kans op overleving te vergroten. De manier waarop je deze game speelt, ligt volledig bij jou. Ideaal dus om enkele vrienden op te trommelen en deze spelwereld onveilig te maken.


25 mei

Biomutant (PS4, XOne, pc)


Deze actie-RPG speelt zich af in een kleurrijk post-apocalyptisch universum. Pas het uiterlijk van je personage aan naar jouw eigen smaak en met behulp van mutaties, bionische protheses en verscheidene wapens kan je de talrijke vaardigheden vrijspelen. Jouw keuzes hebben een grote invloed op het verhaal. Een plaag zaait verdeling tussen de stammen in de Nieuwe Wereld en dit dreigt het einde van de beschaving in te luiden. Kies je ervoor om als verzoener op te treden en de stammen te herenigen of zie je de ondergang vol vertrouwen tegemoet? Biomutant bevat een martial arts-gevechtssysteem dat moet zorgen voor veel bewegingsvrijheid tijdens de combat-secties. Onderweg kan je nieuwe Wushu-gevechtsstijlen vrijspelen en moves leren van meesters die je pad kruisen om zo de innerlijke krijger in je te laten losbreken.


Maneater (Switch)

Nintendo Switch-bezitters kunnen nu ook aan de slag met deze actie-RPG waarin je de onderwaterwereld onveilig maakt met het dier dat kinderen veel slapeloze nachten heeft bezorgd sinds het gigantische succes van Jaws: de witte haai. Je start als een babyhaai die ter nauwer nood weet te ontsnappen aan de dood. Om wraak te nemen voor deze onaangename ervaring dien je eerst uit te groeien tot een volwassen exemplaar en te tonen wie de koning is van de Gulf Coast. Chris Parnell (30 Rock) zorgt voor de komische noot en praat de missies aan elkaar. Voltooi verschillende uitdagingen, zoek de talrijke collectibles in de zeven gebieden die de game telt en speel zo alle evoluties vrij. Word het dodelijkste dier in de oceaan en ga de strijd aan met krokodillen, orka’s en de mens natuurlijk.


Call of the Sea (PS5, PS4)

Call of the Sea is de debuutgame van de Spaanse Studio Out of the Blue Games. PlayStation-bezitters hebben enig geduld moeten uitoefenen, maar nu kunnen ook zij eindelijk genieten van deze game die eind vorig jaar al verscheen op de Xbox-consoles en pc. In deze first-person puzzelgame volgen we Norah Everhart die naar een mysterieus eiland reist op zoek naar haar echtgenoot Harry die tijdens een expeditie spoorloos verdween. Het verhaal speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw en probeert een Lovecraftiaanse sfeer op te wekken. Dat wordt ongetwijfeld griezelen geblazen.


King of Seas (PS4, XOne, Switch, pc)

In deze piraten-RPG moet je als speler de dood van je vader wreken. Je vecht zeeslagen uit met andere schepen met als doel om de meest gevreesde piratenkoning te worden. Kies een speelstijl die bij je past aan de hand van twintig vaardigheden die je kan vrijspelen. Er werd een dynamische wereld gecreëerd die reageert op jouw acties. Je kan via verschillende routes naar je bestemming navigeren, maar soms dwingen de weersomstandigheden je ertoe om het gevaar te trotseren. Ga op zoek naar de vele verborgen schatten, maar houd er rekening mee dat er altijd kapers op de loer liggen.


27 mei

MechWarrior 5: Mercenaries (XSX|S, XOne, pc)


Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het voelt om een gigantische robot te besturen? Dan moet je MechWarrior 5: Mercenaries zeker eens een kans geven. In deze game bestuur je een BattleMech en vecht je een oorlog uit op onbekende planeten in de kosmos. Je stelt niet alleen je eigen team samen, maar bent ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de aanschaf van BattleMechs. Vijanden zijn talrijk aanwezig in deze game. Zo moet je niet enkel zien af te rekenen met andere Battlemechs, maar ook de infanterie probeert je het leven zuur te maken. Om kogels uit te sparen, kan je ervoor kiezen om hen simpelweg te vertrappelen. Brute actie verzekerd, die je dan ook nog eens kan delen met drie vrienden in de co-op-modus.

 
Laatst bewerkt:
Biomutant komt hier allicht wel binnen na release als ik er wat meer van heb gezien
Ik was in het begin serieus enthousiast hiervoor, maar door de algemene stilte en vage beelden en info, heb ik de laatste tijd toch serieuze twijfels. Als deze goede reviews krijgt, komt die vermoedelijk wel in huis, maar zeker niet direct.
 
Ik was in het begin serieus enthousiast hiervoor, maar door de algemene stilte en vage beelden en info, heb ik de laatste tijd toch serieuze twijfels. Als deze goede reviews krijgt, komt die vermoedelijk wel in huis, maar zeker niet direct.
Jammer dat die niet naar next gen komt
 
Ben echt aan't twijfelen over Mass Effect. In wezen voegt het weinig toe. Je kan perfect 2 en 3 herspelen op PC met een ReShade bijvoorbeeld, en het oogt nog allemaal prima (imo). T'is 1 waar het schoentje wringt: die is écht verouderd en als ik binnenkort de ganse boel herspeel zal ik gefrustreerd raken met de 1. Die trage lift, dat irritante voertuig,... Ik kon persoonlijk nog wel leven met het einde (ofja... figuurlijk dan :p), maar ik snap dat het overkomt als een middelvinger naar de vlijtige speler.

Maar de volle pot betalen voor een spel dat ik eigenlijk al meermaals heb gekocht... Moest het nu niet zo subliem zijn... :p
 
Bovenaan