Gisteren flesje Piraat op rumvaten gedronken:
Het was vooral zwaar.
Ik had hem hem beter frisser gedronken denk ik.
Temperatuur bij bier is vaak zo lastig ?
Ja, zeker bij zwaardere bieren een beetje een risico. Mijn simpele "oplossing": als ik er tijdig aan denk, bier uit de kelder toch nog even in de frigo laten afkoelen - als het wat meer op temperatuur mag komen om meer door te smaken, komt dat vanzelf na 10-15 minuten buiten de frigo wel goed.
Als ik minder vooruit denk: klein deel van het flesje uitschenken, rest van het flesje in de frigo. Dan weet ik tenminste of het toch beter wat kouder staat, of zo prima is.
Iemand al eens een Stout uit een chocolade-ventje gedronken ? Zag dat gisteren passeren op Reddit en ben nu nieuwsgierig.
En ik heb geen Stout staan om het te testen
Ik verwacht niet dat die chocolade op kamertemperatuur zo veel smaak afgeeft aan bier op frigo/keldertemperatuur. Nog los van het risico als dat ventje niet perfect waterdicht blijkt te zijn. Chocolade eten bij het gepaste bier, dat kan wel een geslaagde combinatie zijn
Absoluut! Zeker hun speciale smoked versie is echt ondrinkbaar. Dat bier stinkt eigenlijk gewoon muf, vind ik.
Dat vind ik dus ook, niet alleen qua geur maar ook qua smaak zit er tegenwoordig echt iets chemisch in, terwijl dat in het begin absoluut niet het geval was.
Omdat het iets interessants kan geven van smaak. Precies nog geen imperial pastry stout tegen gekomen?
En omdat het leven ook niet té serieus genomen moet worden.
In bijna dezelfde categorie is een shower-beer ook een aanrader
Er zijn nochtans veel imperial pastry stouts, dat is toch 1 van de meer gehypete stijlen van de afgelopen paar jaar.
Eens kijken in een online bierwinkel, of de dichtstbijzijnde Albert Heijn (bv. Moersleutel) of speciale bierwinkel binnenlopen - voor Belgische bieren zal je wat meer naar kleine nichebrouwers moeten zoeken (bv. Galea om maar 1 te noemen die direct bij me opkomt), maar bij Nederlandse, Amerikaanse, Schotse (=Brewdog),... brouwerijen vind je die stijl wel vaker.
Er zijn trouwens ook voorbeelden met veel chocolade / chocoladesmaak in bier die helemaal geen stouts zijn, dan denk ik aan de "klassieke" chocoladebieren zoals Floris Chocolate e.d. Smaakt als vloeibare zwarte woud taart...