Biertopic!

Over het algemeen kan ik er mij wel in vinden dat het een zoete plakboel is, maar ik moet toch toegeven dat ik die overtuiging af en toe aan de kant kan zetten. Zo goed warm weer, in het zonnetje dan kan ik er zo toch eens eentje drinken... En dat kan mij dan wel smaken. Maar ook niet meer dan eentje en dan is het weer voor een tijdje genoeg geweest 😁
Er zijn er wel een aantal die ik toch iets lekkerder vind dan limonade. Een Rodenbach Alexander vind ik bv niet slecht, Cherry Chouffe gaat er ook wel in, en een Piraat Red is heel lekker maar heel verraderlijk met zijn 10,5% 😁

In Duitsland zo een hele traditie van bier te mengen met limonade en meeste brouwerijen hebben daar ook zo een Radler in hun gamma. Maar ook niet alleen limonade maar ook gewoon citroen als smaak wordt daar wel eens toegevoegd (tot daar het Reinheitsgebot 🤣). Moet zeggen dat 2e smaakt toch ook lekker verfrissend als het goed warm is.
Ik wist niet eens dat er een Piraat Red was. Maar nu ik eraan denk is er tegenwoordig ook een Kwak Rouge. Dat zal er ook mee te maken hebben dat rood bier populairder wordt.
 
Ik wist niet eens dat er een Piraat Red was. Maar nu ik eraan denk is er tegenwoordig ook een Kwak Rouge. Dat zal er ook mee te maken hebben dat rood bier populairder wordt.

Piraat Red bestaat al een tijd, toevallig recent nog 1 gedronken die ik al had staan van 2018 of 2019 denk ik. Was minder alcoholisch en ook iets minder zoet dan ik verwacht had, vond ik eigenlijk 1 van de betere sterke fruitbieren als we de zure (op basis van oud bruin of geuze) buiten beschouwing laten.

Rood fruitbier is inderdaad al een aantal jaar populair, bv. bij Kasteelbier is hun Rouge 1 van hun best verkochte bieren. Wel heel zoet...

Kwak Rouge is in ieder geval een afrader, nog maar zelden zo'n chemisch smakend bier gedronken :sick:
 
Dit weekend eens een Spartacus blond en bruin gedronken. Best nog lekker. Fan van de blonde. De bruine was ook wel erg apart en vrij zoet.

 
5LiNyVc.jpeg


Tja , zo een glas kan je niet laten taan héé . ;)

Bier valt voor de rest best mee de ene wat beter dan de andere maar favoriet toch de quadruple (zolang je op uwe stoel blijft zitten . ;) )
 
Goed 2 maand geleden nog eens naar Westvleteren om paar bakken geweest. Nu toch al een halve bak leeggedronken maar ik vind hem anders smaken. Zit een klein zuurtje in de afdronk dat ik voorheen nog niet waargenomen heb, ook lijkt het minder vol, minder zoet dan voorheen. recept/ingrediënten iets gewijzigd?
 
Ergens in oktober/november ook Westvleteren gekocht en een zuurtje heb ik toch niet waargenomen. Verse W12 heeft wel dat alcoholische smaakje. Dus ik denk dat je die best een half jaartje laat rijpen. Maar een zuurtje zou eerder lijken op een infectie. Iets waar ze in Oostvleteren specialist in zijn. :shutup:
 
Gisteren toch weer eens bier gedronken na een maand niets. Toch moeten wennen en vandaag mini kater.

Paar jupkes en een cornet.
 
Ergens in oktober/november ook Westvleteren gekocht en een zuurtje heb ik toch niet waargenomen. Verse W12 heeft wel dat alcoholische smaakje. Dus ik denk dat je die best een half jaartje laat rijpen. Maar een zuurtje zou eerder lijken op een infectie. Iets waar ze in Oostvleteren specialist in zijn. :shutup:
Is van December geproduceerd, maar ga hem inderdaad even laten staan om te kijken of het betert. Niet dat hem echt slecht is, maar hij is in elk geval minder dan wat ik voorheen ervaren heb.
 
Vandaag Le Fort dark geproefd …maken reclame dat dit de beste trippel ter wereld is (blijkbaar prijs gewonnen ) en moet zeggen , niet slecht , iets heel anders dan Omer bier .
Eerste smaak was echt chocolade …schuim blijft goed staan …yep gewoon een lekker degustatie biertje . ;)

De blonde had ik eerder al geproefd en vond ik niet echt “vet “ of een uitschieter maar deze …is maar 10% . ;)
 
Ik drink wel graag Cornet, maar heb nu een aantal flesjes die bij het inschenken vrij hard schuimen. Abnormaal hard. Daardoor is er minder koolzuur aanwezig in het bier, wat minder aangenaam is van textuur. Pech met de batch of is het brouwproces gewijzigd? Onlangs gemerkt dat de ooit schitterende Troubadour Magma vandaag toch ook minder schitterend smaakt.
 
Gisteren flesje Piraat op rumvaten gedronken:
Het was vooral zwaar.

Ik had hem hem beter frisser gedronken denk ik.

Temperatuur bij bier is vaak zo lastig ?
 
Ik drink wel graag Cornet, maar heb nu een aantal flesjes die bij het inschenken vrij hard schuimen. Abnormaal hard. Daardoor is er minder koolzuur aanwezig in het bier, wat minder aangenaam is van textuur. Pech met de batch of is het brouwproces gewijzigd? Onlangs gemerkt dat de ooit schitterende Troubadour Magma vandaag toch ook minder schitterend smaakt.
Dat was bij mijn laatste flesjes Cornet ook zo. Dacht dat het zo was want anders drink ik het niet eigenlijk.
 
Vandaag Le Fort dark geproefd …maken reclame dat dit de beste trippel ter wereld is (blijkbaar prijs gewonnen ) en moet zeggen , niet slecht , iets heel anders dan Omer bier .
Eerste smaak was echt chocolade …schuim blijft goed staan …yep gewoon een lekker degustatie biertje . ;)

De blonde had ik eerder al geproefd en vond ik niet echt “vet “ of een uitschieter maar deze …is maar 10% . ;)
Dat is niet de tripel he, maar gewoon hun donkere bier.
Het blond bier waar jij over spreekt is de tripel 😃
 
Ik drink wel graag Cornet, maar heb nu een aantal flesjes die bij het inschenken vrij hard schuimen. Abnormaal hard. Daardoor is er minder koolzuur aanwezig in het bier, wat minder aangenaam is van textuur. Pech met de batch of is het brouwproces gewijzigd? Onlangs gemerkt dat de ooit schitterende Troubadour Magma vandaag toch ook minder schitterend smaakt.

Ik vind Cornet niet meer zo lekker, dronk dat vroeger wel is maar is precies iets veranderd en die smaak is idd niet meer hetzelfde als paar jaar terug.
 
Iemand al eens een Stout uit een chocolade-ventje gedronken ? Zag dat gisteren passeren op Reddit en ben nu nieuwsgierig.

En ik heb geen Stout staan om het te testen
 
Terug
Bovenaan