Dag Lieve kijkbuiskindertjes!
Ik ga het hier in 3 delen posten, ben nu aan de voorbereiding bezig zodat de saus goed kan trekken (hehe, vetzak)
delen 2 en 3 zijn de kip en de side dishes
Deel 1: De currysaus
Ingredienten:
2 grote wortels, geschild en in stukken gesneden
2 grote uien, gepeld en grof gesneden
1 appel: grof gesneden, alles wordt nadien toch gezeefd, dus niet nodig om pitten te verwijderen
5 tenen look, gepeld & gecrushed
2 eetlepels bloem voor de binding
4 koffielepels sojasaus
2 koffielepels honing
4 koffielepels geel currypoeder (ik heb mild genomen)
2 koffielepels garam masala
4 soeplepels cocosmelk (jaja, die blokjes achteraan, ik vries dat in voor als ik dat es nodig heb in mijn bereidingen, anders wordt de helft van zo een brik toch slecht in de frigo)
750ml kippebouillon
In een grote kom met voldoende olijfolie de ajuinen lichtjes aanbakken (ze hoeven niet bruin te zien) samen met de tenen look. Daarna de wortels en de appel er ook bij doen. Alles een paar minuten op een middelhoog vuur laten bakken en dan de bloem erover, de curry en garam masala en goed omroeren.
Daarna de kippenbouillon in 3 geuten erbij (niet alles tegelijk) en tussen de geuten door kap je de cocosmelk, soja en honing erbij, en ondertussen goed blijven roeren.
Zet je vuur wat zachter en laat de saus maar een klein uurtje inkoken. Daarna uitzeven en eventueel nog indikken met wat maizena moest de bloem niet voldoende gepakt hebben.
Ik ga het hier in 3 delen posten, ben nu aan de voorbereiding bezig zodat de saus goed kan trekken (hehe, vetzak)
delen 2 en 3 zijn de kip en de side dishes
Deel 1: De currysaus
Ingredienten:
2 grote wortels, geschild en in stukken gesneden
2 grote uien, gepeld en grof gesneden
1 appel: grof gesneden, alles wordt nadien toch gezeefd, dus niet nodig om pitten te verwijderen
5 tenen look, gepeld & gecrushed
2 eetlepels bloem voor de binding
4 koffielepels sojasaus
2 koffielepels honing
4 koffielepels geel currypoeder (ik heb mild genomen)
2 koffielepels garam masala
4 soeplepels cocosmelk (jaja, die blokjes achteraan, ik vries dat in voor als ik dat es nodig heb in mijn bereidingen, anders wordt de helft van zo een brik toch slecht in de frigo)
750ml kippebouillon
In een grote kom met voldoende olijfolie de ajuinen lichtjes aanbakken (ze hoeven niet bruin te zien) samen met de tenen look. Daarna de wortels en de appel er ook bij doen. Alles een paar minuten op een middelhoog vuur laten bakken en dan de bloem erover, de curry en garam masala en goed omroeren.
Daarna de kippenbouillon in 3 geuten erbij (niet alles tegelijk) en tussen de geuten door kap je de cocosmelk, soja en honing erbij, en ondertussen goed blijven roeren.
Zet je vuur wat zachter en laat de saus maar een klein uurtje inkoken. Daarna uitzeven en eventueel nog indikken met wat maizena moest de bloem niet voldoende gepakt hebben.
Laatst bewerkt: