JohnnyricoMC

Ex-eindredacteur Hardware
JohnnyricoMC

JohnnyricoMC

Ex-eindredacteur Hardware
Alpha fase 3 begint voor Elite Dangerous: Odyssey
  • 0
  • 0
Frontier Developments heeft vandaag aangekondigd dat de PC Alpha-test van Elite Dangerous: Odyssey aan fase 3 begint. Hierbij wordt het universum uitgebreid, waardoor nieuwe werelden te verkennen zijn en er nieuwe organic samples voor analyse beschikbaar zijn. Bezitters van de Lifetime Expansion Pass en spelers die een pre-order hebben voor de Deluxe Alpha expansion pack kunnen sinds 15:30 deze nieuwe content ophalen.

In deze nieuwe testfase voor de tweede betaalde uitbreiding voor Elite Dangerous, verlegt de studio de focus naar de verkenning van nieuw ontdekte planeten en het Exobiology career path. Spelers kunnen vanaf nu First Footfall ervaren en de genetic sampler tool gebruiken. Ook kan men nu in-game het Supratech Artemis explorer-ruimtepak kopen. Om deze vernieuwingen kort toe te lichten heeft men een nieuwe video gelanceerd:

Corsair lanceert K70 RGB TKL keyboard en SABRE PRO-muizen
  • 0
  • 0
Corsair heeft vandaag de lancering van drie nieuwe producten in zijn "CHAMPION"-reeks gaminghardware aangekondigd. De toevoegingen aan hun lineup bestaan uit het mechanische K70 RGB TKL-toetsenbord en de SABRE RGB PRO- en SABRE PRO-muizen, die stuk voor stuk met competitief gebruik in gedachte ontworpen zijn. Voor alle drie apparaten pakt de fabrikant uit met een polling rate van 8.000 hertz.
Corsair lanceert K55 RGB PRO-keyboards
  • 0
  • 1
Corsair heeft een nieuw stel gamingtoetsenborden met RGB gelanceerd: de K55 RGB PRO en K55 RGB PRO XT. Deze nieuwe telgen in de K55-reeks hebben onder elke toets verlichting en zes macro-toetsen die je met iCUE of de Elgato Stream Deck-software kunt gebruiken voor zelfgemaakte shortcuts.

De K55 RGB PRO heeft vijf instelbare RGB-zones, met zes ingebouwde lichteffecten. De XT-variant doet het niet met zones maar met per toets instelbare verlichting en heeft tien ingebouwde lichteffecten. Corsair pakt voor beide versies ook uit met IP42 stof- en waterbestendigheid en een afneembare palmrest. De K55 RGB PRO en K55 RGB PRO XT krijgen adviesprijzen van respectievelijk € 59,99 en € 79,99.

Corsair kondigt K65 RGB Mini-keyboard aan
  • 0
  • 0
Fabrikant Corsair heeft vandaag zijn allereerste mechanische 60%-toetsenbord aangekondigd, de K65 RGB Mini, vergezeld van een reeks keycap mod kits om dit nieuwe toetsenbord naar believen te personaliseren. Door de numerieke toetsen, pijltjes en andere functietoetsen achter een Fn-toets te verstoppen zijn dergelijke 60%-toetsenborden erg compact zonder aan het formaat van de toetsen zelf te knoeien.
Asus lanceert eerste moederbord met Thunderbolt 4, voor AMD!
  • 1
  • 2
Fabrikant Asus heeft als eerste een moederbord gelanceerd dat Thunderbolt 4-ondersteuning biedt. De ProArt B550-Creator heeft op zijn achterpaneel twee type-c poortjes die de interface ondersteunen. Daarmee maakt de in juli 2020 door Intel gelanceerde standaard ook zijn intrede bij AMD-processors. Pittig detail: er is nog geen Intel-moederbord met deze interface op de markt.
Xbox Game Streaming voor Windows in testfase
  • 4
  • 0
Microsoft legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe Xbox Game Streaming-app voor Windows 10-pc's, die toegang biedt tot hun xCloud-service én voor streamen van een Xbox Series X|S-console. Tot nu toe kon de Xbox Console Companion-app voor Windows 10 dit enkel met Xbox One-consoles via de Remote Play-feature.

De nieuwe app biedt volledige ondersteuning voor touch controls, zodat gebruikers van Surface-tablets, 2-in-1's of laptops met touchscreens bepaalde Xbox-games zonder controller kunnen spelen. Er is ook een optie voor gyro-support, maar deze lijkt nog niet te werken. Ondersteuning voor motion sensing komt er dus aan.

Aanstaande maand zou Microsoft volgens de geruchtenmolen een evenement plannen, hopelijk schept dit meer duidelijkheid over de app, alsook hoe het nu zit voor xCloud op iOS-toestellen en wanneer de service 1080p en 4K-streams zal...
Nvidia lanceert ondersteuning voor Resizable BAR
  • 0
  • 0
Met de lancering van de GeForce RTX 3060 grafische kaarten introduceert Nvidia ondersteuning voor "Resizable Base Address Register (BAR)", een door de PCI Express-voorschriften beschreven techniek die in sommige games prestatiewinsten van vijf tot tien procent kan opleveren.
Visuals by Impulse overgenomen door Elgato
  • 0
  • 2
Visuals by Impulse, een grafisch ontwerpbedrijf dat zich specialiseert in elementen voor streaming, is overgenomen door Elgato, een onderneming van Corsair die streamerapparatuur produceert. Na maanden overleg is de deal nu rond voor een niet nader genoemd bedrag.
NZXT roept meer dan 32000 H1-cases terug
  • 6
  • 1
Fabrikant NZXT heeft bij de PCIe riser van hun H1 PC-cases een ontwerpfout gemaakt die tot brandgevaar kan leiden. Twee weken geleden staakte de fabrikant reeds de verkoop en stelde deze een tussenoplossing voor door middel van nylon schroefjes, wat slecht onthaald werd. Nu heeft de fabrikant een volwaardige terugroepactie opgestart in de Verenigde Staten en Canada.
Eerste tests van Intel Xe HPG gamingchip
  • 1
  • 1
Intel probeert als sinds de eeuwwisseling door te breken als producent van grafische chips voor gaming, maar tot nu toe draaide het uit op een sisser of werden projecten zoals Larrabee in de koelkast gestoken. Het recentste project is de Intel Xe-familie en het lijkt hen eindelijk menens te zijn...
Terug
Bovenaan