JohnnyricoMC

Eindredacteur Hardware
JohnnyricoMC

JohnnyricoMC

Eindredacteur Hardware
Asus lanceert eerste moederbord met Thunderbolt 4, voor AMD!
  • 1
Fabrikant Asus heeft als eerste een moederbord gelanceerd dat Thunderbolt 4-ondersteuning biedt. De ProArt B550-Creator heeft op zijn achterpaneel twee type-c poortjes die de interface ondersteunen. Daarmee maakt de in juli 2020 door Intel gelanceerde standaard ook zijn intrede bij AMD-processors. Pittig detail: er is nog geen Intel-moederbord met deze interface op de markt.
Xbox Game Streaming voor Windows in testfase
  • 5
Microsoft legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe Xbox Game Streaming-app voor Windows 10-pc's, die toegang biedt tot hun xCloud-service én voor streamen van een Xbox Series X|S-console. Tot nu toe kon de Xbox Console Companion-app voor Windows 10 dit enkel met Xbox One-consoles via de Remote Play-feature.

De nieuwe app biedt volledige ondersteuning voor touch controls, zodat gebruikers van Surface-tablets, 2-in-1's of laptops met touchscreens bepaalde Xbox-games zonder controller kunnen spelen. Er is ook een optie voor gyro-support, maar deze lijkt nog niet te werken. Ondersteuning voor motion sensing komt er dus aan.

Aanstaande maand zou Microsoft volgens de geruchtenmolen een evenement plannen, hopelijk schept dit meer duidelijkheid over de app, alsook hoe het nu zit voor xCloud op iOS-toestellen en wanneer de service 1080p en 4K-streams zal...
Nvidia lanceert ondersteuning voor Resizable BAR
  • 0
Met de lancering van de GeForce RTX 3060 grafische kaarten introduceert Nvidia ondersteuning voor "Resizable Base Address Register (BAR)", een door de PCI Express-voorschriften beschreven techniek die in sommige games prestatiewinsten van vijf tot tien procent kan opleveren.
Visuals by Impulse overgenomen door Elgato
  • 0
Visuals by Impulse, een grafisch ontwerpbedrijf dat zich specialiseert in elementen voor streaming, is overgenomen door Elgato, een onderneming van Corsair die streamerapparatuur produceert. Na maanden overleg is de deal nu rond voor een niet nader genoemd bedrag.
NZXT roept meer dan 32000 H1-cases terug
  • 6
Fabrikant NZXT heeft bij de PCIe riser van hun H1 PC-cases een ontwerpfout gemaakt die tot brandgevaar kan leiden. Twee weken geleden staakte de fabrikant reeds de verkoop en stelde deze een tussenoplossing voor door middel van nylon schroefjes, wat slecht onthaald werd. Nu heeft de fabrikant een volwaardige terugroepactie opgestart in de Verenigde Staten en Canada.
Eerste tests van Intel Xe HPG gamingchip
  • 1
Intel probeert als sinds de eeuwwisseling door te breken als producent van grafische chips voor gaming, maar tot nu toe draaide het uit op een sisser of werden projecten zoals Larrabee in de koelkast gestoken. Het recentste project is de Intel Xe-familie en het lijkt hen eindelijk menens te zijn...
Bovenaan