JohnnyricoMC

Ex-eindredacteur Hardware
JohnnyricoMC

JohnnyricoMC

Ex-eindredacteur Hardware
Techreview: Razer DeathStalker V2 Pro
  • 0
  • 4
"Waarom heb jij zo'n speciale muis/toetsenbord/... nodig?", een vraag die af en toe valt als je iets anders dan zo'n standaard flutapparatuur gebruikt. Het is nochtans om dezelfde redenen als waarom Kevin De Bruyne niet op turnpantoffels het veld betreedt, Ronnie O' Sullivan geen bezemsteel gebruikt en de Federale Wegpolitie geen Aixam of Lada gebruikt: ze gebruiken het dag in dag uit en doen er meer mee dan Jan met de pet.
Trust zet in op stilte met Trezo
  • 0
  • 0
Trust, de Nederlandse fabrikant van budgetvriendelijke randapparatuur, heeft vandaag een nieuwe combinatie draadloze muis en toetsenbord gelanceerd. Geen schreeuwerige RGB-verlichting of switches die bij elke toetsaanslag als een hamerslag klinken, de Trezo is ontworpen om de werkomgeving aangenaam te houden door stille toetsen en klikknoppen in beide apparaten te voorzien.

Trust is dermate zeker van hun stuk dat ze de combinatie door een externe organisatie heeft laten controleren conform de ISO 7779:2018 standaard, die beschrijft hoe men (door elektronica geproduceerd) lawaai dient te meten. Daarnaast probeert de fabrikant ook een duurzaam product te laveren, bestaande uit voor 85% gerecycleerd plastic en een lange batterijlevensduur.

Op kantoor lopen soms ook wat minder handige collega's rond, vroeg of laat stoot iemand een kop koffie of een blikje frisdrank om en daarom benadrukt Trust ook dat de toetsen morsbestendig (lees: lomperikenbestendig) zijn. Trust adverteert verder...
CES 2022: Razer toont nieuwe Blades
  • 5
  • 4
Fabrikant Razer toont op de jaarlijkse Consumer Electronics Show zijn nieuwe gamma Blade gaminglaptops, bestaande uit 14", 15" en 17"-uitvoeringen. De nieuwe toestellen zijn voorzien van Nvidia GeForce RTX 30-series GPU's, piekend met de RTX 3080ti. Daarnaast worden ze voorzien van DDR5-geheugen, dat garant staat voor hogere memory clocks dan voorganger DDR4.

Voor de processor krijgt men, afhankelijk van het laptopformaat, de keuze uit AMD of Intel. De Blade 14 wordt uitgerust met een AMD Ryzen 9 6900HX-processor, de krachtigste mobiele optie in AMD's gamma. De Blade 15 en Blade 17 doen het met Intel-processors, gaande van Intel Core H-processors tot de Core i9-12900H met veertien cores en een maximale klokfrequentie van 5 GHz.

Alle edities worden geleverd met Windows 11, om gebruik te maken van nieuwe technieken zoals DirectStorage. De Blade 14 is vanaf 10 februari te pre-orderen vanaf € 2199,99 via Razer.com, de Blade 15 en 17 vanaf respectievelijk € 2799,99 en € 2999,99 vanaf...
SCUF Gaming lanceert Reflex-controllers voor PS5
  • 5
  • 2
SCUF Gaming, een dochteronderneming van Corsair, heeft vandaag drie nieuwe draadloze controllers voor de PlayStation 5 onthuld. De Reflex, Reflex Pro en Reflex FPS zijn elk uitgerust met vier afneembare en programmeerbare flapjes onderin de controller, alsook een profielknop om tussen drie verschillende mappings te schakelen.

De Reflex FPS is uitgerust met een grip coating voor comfortabel hanteren en triggers en bumpers met een verkorte drukafstand om in shooters sneller handelingen uit te voeren. De andere uitvoeringen hebben daarentegen adaptive triggers zoals we gewend zijn van de DualSense controller. Ook de Reflex Pro is met een grip coating uitgerust.

SCUF Gaming levert elke controller met wisselbare analoge sticks in lange, korte, bolle en concave uitvoeringen, om de bediening naar believen aan te passen. De adviesprijzen waarmee SCUF Gaming deze controllers lanceert zijn vooralsnog enkel in Amerikaanse Dollar gekend: de Reflex verschijnt aan $199,99, de Reflex Pro aan...
Ramanas Park voor Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl onthuld
  • 0
  • 2
In de Pokémon-games was er altijd nog wat te doen eens je de nationale kampioen was geworden: Mt. Silver in Red en Blue, terug naar Kanto in Gold en Silver, ... The Pokémon Company en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat je in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl legendarische en mythische Pokémon kunt tegenkomen in Ramanas Park.

Dit park is voor spelers toegankelijk eens hun personage in de Hall of Fame is opgenomen. Over dit park zijn meerdere grotten verspreid met hierin sokkels en door specifieke voorwerpen daarop te plaatsen zullen Legendary Pokémon verschijnen. Die voorwerpen verzamel je tijdens je reis door Sinnoh. Sommige van deze legendarische Pokémon zullen overigens version-exclusives zijn. Zo kun je Raikou, Entei, Suicune en Ho-Oh in Pokémon Brilliant Diamond ontmoeten, terwijl je in Shining Pearl in hun plaats Articuno, Zapdos, Moltres en Lugia kunt vangen.

Verder onthult The Pokémon Company dat wie bij de start van Brilliant Diamond of Shining...
Twitch slachtoffer van databreach
  • 0
  • 2
In een Twitterbericht heeft streamingdienst Twitch gemeld dat ze slachtoffer zijn geworden van een fors datalek waarbij broncode, interne documenten én mogelijk nog meer zijn buitgemaakt. Hun specialisten verrichten momenteel nog onderzoek om de schaal van de inbraak te achterhalen.

Of er ook gebruikersgegevens zijn buitgemaakt is nog niet bevestigd, maar men adviseert gebruikers om veiligheidshalve hun wachtwoord alvast te veranderen. Een leaker heeft, in wat hij als het eerste deel omschrijft, ruwweg 128 GB aan data gepubliceerd, bestaande uit vroegere broncode alsook de huidige. De leaker stelt te hopen op meer concurrentie in de online videostreamingdiensten.

Verslag KOTK 2021 (vanuit het publiek)
  • 2
  • 13
"Better you than me." Deze spreuk uit Full Metal Jacket is ook toepasbaar op zware inspanningen, want ondergetekende vindt niks aan zélf lopen. Maar om te steunen, count me in. Terwijl @Loser een verslag geeft vanuit het deelnemersperspectief, vertel ik een woordje over hoe het was als toeschouwer.
Xbox Cloud Gaming komt naar Xbox One en Xbox Series X|S
  • 0
  • 0
Microsoft project voor gamen in de cloud werd al enige tijd uitvoerig getest op mobiele toestellen en sinds februari op Windows 10-pc's. Na lange tijd komt de service eindelijk ook naar de consoles zelf. Xbox Cloud Gaming moet rond de feestdagenperiode verschijnen voor de Xbox Serie X|S en Xbox One

Tijdens hun GamesCom-evenement kondigde Microsoft uit dat de service nu als deel van het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement komaf moet maken met lange downloads naar de schaarse opslagruimte. Een leuke extra is dat het zo mogelijk wordt Xbox Series-games te spelen vanaf een Xbox One, gezien de aanhoudende schaarste aan Series X-consoles door wereldwijde chiptekorten een zeer welkome mogelijkheid.

Spider-Man: No Way Home slingert zijn eerste teasertrailer
  • 0
  • 3
We don't need post-credits scenes! We need trailers of Spider-Man! Ongetwijfeld iets wat J.K. Simmons z'n legendarische J. Jonah Jameson-vertolking zou roepen terwijl hij op de tafel klopt. Na Spider-Man: Far From Home bevindt Peter Parker zich in een penibele situatie en in de eerste teasertrailer zien we wat glimpsen van hoe dit de jongeman z'n leven compleet overhoop gooit en best wat hulp kan gebruiken.
Black Myth: Wukong toont Unreal Engine 5 met Nvidia DLSS
  • 0
  • 2
Nvidia en Game Science hebben twaalf minuten aan gameplaytrailer uitgebracht die tonen hoe Black Myth: Wukong als eerste Unreal Engine 5-game gebruik maakt van Deep learning super sampling, kortweg DLSS.

DLSS is een op machine learning gebaseerde techniek om games in real-time te upscalen naar een hogere beeldresolutie, aan een fractie van de rekenkracht die nodig zou zijn om een game echt op die resolutie te spelen. Deze techniek is momenteel enkel beschikbaar op GeForce RTX 20 en RTX 30-GPU's.

Black Myth: Wukong is een actie-RPG die de mosterd haalt bij de Chinese mythologie van de Apenkoning, bij ons het best gekend van de roman De reis naar het westen, waar Game Science ook inspiratie uit haalt.

Rage Quit: Ark: Survival Evolved
  • 2
  • 7
Verzonken kosten. Kosten qua tijd, geld of emotionele inzet die al gemaakt zijn en niet meer ongedaan te maken zijn. Bij logisch handelen houdt men hier geen rekening mee maar mensen doen dit wel. Vroeg of laat laten we ons allemaal wel vangen aan deze denkfout en voor ondergetekende is dat niet anders.
Nacon stelt teaser van RoboCop: Rogue City voor
  • 2
  • 0
Come quietly or there will be... trouble. Al sinds 1987 kennen we agent Alex Murphy en deze legendarische lijn (of die scène waarin RoboCop een boef in zijn edele delen schoot). Hoog tijd voor een nieuwe game rond 's werelds bekendste cyborgflik denkt uitgever Nacon en bijgevolg hebben ze op hun evenement Nacon Connect de teaser voor hun first-person shooter Robocop: Rogue City gelanceerd. Deze game moet in 2023 verschijnen voor pc en consoles.

Corsair lanceert 7000-reeks full-tower cases en nieuwe AIO-koeler
  • 0
  • 0
Fabrikant Corsair heeft vandaag een nieuwe reeks full-tower cases gelanceerd voor de ambitieuze pc-gamers die niet vies zijn van vloeistofkoeling. De 7000D Airflow en iCUE 7000X RGB cases worden in zwarte en witte versies gelanceerd met veel ruimte voor radiators met 140mm-fans.

Beide cases bieden plaats voor drie 360mm-radiators of twee enorme 420mm-exemplaren, zoals de pas gelanceerde H170i Elite Capellix-koeler. De voeding en 3,5" drives worden onder een paneel verstopt en achter de backplate is extra ruimte voorzien om kabels netjes weg te werken, alsook drie 2.5" drives. De 7000D Airflow-variant heeft voorin een geperforeerd paneel om de luchtstroom zo min mogelijk te hinderen, de 7000X RGB vervangt dit paneel door getemperd glas en wordt met een Commander Core XT-controller geleverd, om de RGB-verlichting en fans aan te sturen.

De H170i Elite Capellix is Corsair's eerste 420mm AIO-koeler, deze biedt plaats aan drie of zes 140mm-ventilators en wordt bijgevolg met drie ML140...
Einde rit voor Nvidia op Windows 7 en 8: Fabrikant bouwt ondersteuning af
  • 0
  • 0
Met een lanceringsdatum van 29 juli 2015 blaast Windows 10 binnenkort zes kaarsjes uit en Nvidia vindt bijgevolg dat het welletjes is geweest met driver-ondersteuning bieden voor de voorgangers. Vanaf oktober staakt het bedrijf het aanbieden van nieuwe Game Ready drivers voor Windows 7, 8 en 8.1 en brengt het voor deze besturingssystemen hoogstens nog fixes voor kritische veiligheidslekken uit, tot september 2024.

Gelijktijdig met deze beslissing verklaart Nvidia grafische kaarten die op de Kepler-architectuur gebouwd zijn als "end of life". Dit betreft de volledige Geforce 600-serie en een deel van de GTX 700-serie die in 2012 en 2013 werden gelanceerd. Nvidia verklaart dat de beslissing nodig is zodat hun softwareteam zich beter kan richten op GPU's die nieuwere technologieën zoals DirectX 12 Ultimate en DLSS ondersteunen.
Hackers stelen 780 GB aan EA-data
  • 0
  • 0
Uitgever Electronic Arts is slachtoffer geworden van een data breach waarbij hackers de broncode van onder meer FIFA 21 en de Frostbite-engine hebben buitgemaakt. Deze engine is de drijvende kracht achter tal van EA-gamefranchises, waaronder Battlefield, FIFA, Need for Speed en Madden NFL. De buit van 780 GB wordt momenteel te koop aangeboden op hackerfora.
Far Cry 6 releasedatum bekend & trailers gelanceerd
  • 0
  • 2
De zesde main-game in de Far Cry-serie heeft sinds vandaag een releasedatum. Op 7 oktober 2021 verschijnt de game voor PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X, Xbox One, Google Stadia, Amazon Luna en PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Wie deze voor PlayStation 4 of Xbox One aanschaft krijgt ook een gratis next-gen upgrade.

Het verhaal van Far Cry 6 vindt plaats op Yara, een Caraïbisch eiland waar de tijd is blijven stilstaan onder het totalitaire regime van Antón Castillo en zoonlief Diego, respectievelijk vertolkt door Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian, The Boys) en Anthony Gonzalez (Coco, The Last Ship). Spelers krijgen het aan de stok met het regime als Dani Rojas, een veteraan die zich bij het verzet aansluit wanneer het regime te ver gaat.

Als mannelijke of vrouwelijke Dani mogen spelers zich opnieuw aan een open spelwereld verwachten die zowel de stealthy als de trigger-happy approach toelaat, met allerhande nieuwe wapens, voertuigen en...
GeForce NOW breidt catalogus uit en krijgt Phantom Abyss
  • 0
  • 0
Nvidia breidt de catalogus van zijn streamingdienst GeForce NOW deze week uit met maar liefst 17 pc-games en kondigt eveneens de komst van een nieuwe Team WIBY-game voor zijn catalogus aan. Phantom Abyss zal bij zijn Early Access-lancering in juni meteen te streamen zijn voor GeForce NOW-gebruikers.

De dungeon-game wordt uitgegeven door Devolver Digital en maakt gebruik van procedureel gegenereerde levels en asynchrone multiplayer. Hierbij krijgen spelers ghosts van tot 20 andere spelers te zien, om te leren van hun fouten.

Ook maakt Saint's Row: The Third Remastered zowel zijn intrede als terugkeer naar de streamingdienst. Deze lanceert op zaterdag op Steam na een jaar exclusiviteit voor de Epic Games Store. Laatstgenoemde wordt hierbij opnieuw streambaar maar ook de Steam-bezitters kunnen vanaf dan deze via de dienst spelen.

De volledige lijst van nieuw streambare games vind je hieronder opgelijst:
  • Snowrunner (Steam)
  • Siege Survival Gloria Victis (Steam)
  • Just...
Asus telt af naar ROG virtual experience
  • 0
  • 0
Republic of Gamers, het gamingmerk van hardwarefabrikant Asus, organiseert morgen een evenement getiteld "ROG For Those Who Date: Unleash The Tiger Inside virtual experience". In dit launch-evenement gaat de Taiwanese hardwarereus nieuwe producten en innovaties aankondigen.

Over welke deze nieuwe producten worden, blijft het vooralsnog gissen. Voorlopig heeft ASUS ROG een aftelklok op de eventpagina staan alsook een linkje om het event aan je agenda toe te voegen. Morgenmiddag om 14 uur bereikt de teller nul en leren we meer.
Razer lanceert Orochi V2-muis
  • 1
  • 1
Hardwarefabrikant Razer heeft vandaag de Orochi V2 gelanceerd, een nieuwe generatie van hun compactste draadloze gamingmuis. Deze onderscheidt zich van zijn voorgangers door een hoge batterijduur te bieden op één AA- of AAA-batterij. Met het lage gewicht van 60 gram en compact formaat richt het Amerikaans-Singaporees bedrijf zich met deze muis vooral tot de laptopgamers.

Het symmetrische ontwerp maakt de muis ook voor linkshandigen geschikt. In Bluetooth-modus kan de muis met een AA-batterij 900 uur dienst doen. Met de HyperSpeed USB-dongle is de batterijduur slechts 425 uur, maar ligt de polling rate hoger. Standaard levert men de muis in een zwarte of witte kleur aan een adviesprijs van € 79,99, maar wie een meer gepersonaliseerd ogende muis zoekt kan via Razer Customs uit meer dan honderd verschillende ontwerpen kiezen, aan een hogere prijs van € 99,99.

Apple kondigt AirTags en vernieuwde TV 4K, iMac en iPad Pro aan
  • 9
  • 1
Apple heeft deze avond in een live-streamed evenement, na meer dan een jaar aan geruchten, zijn AirTag aangekondigd. Dit is een tracker om de nabijheid van voorwerpen te bepalen, gebruik makende van Bluetooth of de U1-chip in een iPhone 11 of Apple Watch Series 6. Deze tags integreren met de Find My-toepassing.

Voor de huiskamer heeft de tech-reus uit Cupertino een refresh van de Apple TV 4K aangekondigd. Deze nieuwe versie gebruikt de A12 Bionic-SoC die reeds gebruikt werd in de iPhone Xs, Xs Max en iPad Air (2019). Halverwege mei begint de fabrikant deze vernieuwde apparaten te leveren met een vernieuwde Siri Remote.

De grootste aankondiging bestond uit een nieuw Apple Silicon-toestel in hun Mac-lineup. De nieuwe M1-gebaseerde iMac in zeven verschillende kleuren is flinterdun vergeleken met zijn Intel-gebaseerde voorgangers en zou fluisterstil moeten zijn dankzij het compacte moederbord. Door dunnere bezels krijgt het 4.5K retina display een schermdiagonaal van 24" terwijl het...
Terug
Bovenaan