Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Hijs volgend jaar de zeilen in Cat Quest: Pirates of the Purribean
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar The Gentlebros en uitgever Kepler Interactive hebben vandaag de terugkeer van een episch katachtig avontuur aangekondigd in Cat Quest: Pirates of the Purribean, het nieuwste deel in de succesvolle Cat Quest-serie, die in 2024 naar de PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc (via Steam) komt.

In Cat Quest: Pirates of the Purribean kruip je in de huid van een zuipende purrivateer terwijl je door een 2,5D open wereld met piratenthema vaart. In een archipel vol vervelende Pi-ratten op zoek naar de Northern Star - een lang verloren gegane mythische schat - neem je je eigen schip om de gevaarlijke zeeën te doorkruisen en naadloos tussen de golven en de kust te zoeven. Als solo-avonturier of samen met een vriend in lokale coöp zit de Purribean vol met gevarieerde kerkers en beestachtige biomen die je vrij kunt verkennen.

Van kanonskogels tot elementaire granaten, je eigen piratenschip rust je uit met al het beste piratengereedschap om zelfs de meest...
Square Enix onthult kleurrijke multiplayershooter Foamstars
  • 0
  • 0
Krijgt PlayStation binnenkort zijn eigen Spatoon-variant? Zo ziet het er alvast naar uit. Tijdens de PlayStation Showcase, die live werd gestreamd door Sony Interactive Entertainment, kwam Square Enix met de aankondiging van Foamstars, een nieuwe vier-tegen-vier online-shooter voor PlayStation 5 en PlayStation 4. De aankondigingstrailer toonde diverse kleurrijke personages die schuim-tegen-schuim strijd leverden in diverse gevechtsarena’s.

In deze game draai alles om schuim. Spelers kunnen dit op verschillende manieren gebruiken: om gladde ondergronden te maken waar spelers op hoge snelheid overheen kunnen glijden; om muren te maken waarachter spelers voor vijandelijke aanvallen kunnen schuilen, of om hoge uitkijkpunten te maken waarvandaan tegenstanders bestookt kunnen worden, en tenslotte, om de andere partij met schuim uit te schakelen en de wedstrijd te winnen.

Binnenkort zal het ontwikkelteam van Foamstars meer over de game onthullen, dus houd het nieuws in de gaten...
Arizona Sunshine 2 aangekondigd voor pc en PS VR2
  • 0
  • 0
Vertigo Games kondigt vandaag met veel plezier Arizona Sunshine 2 aan. Dit vervolg op de populaire VR zombie-shooter Arizona Sunshine werd onthuld tijdens de PlayStation Showcase 2023 van Sony Interactive Entertainment. Arizona Sunshine 2 is het next-gen vervolg op het geliefde VR-apocalyps-schietspel en levert zelfs nog meer zompige zombie-actie!

Welkom terug in het zonnige, door zombies overspoelde Arizona, waar je wederom in de schoenen van onze even grimmige als grappige held kunt stappen het nieuwe hoofdstuk van dit VR-spektakel te beleven. In een post-apocalyptische wereld waarin elke kogel telt, kun je levensecht gevechten leveren met zowel nieuwe wapens als terugkerende favorieten – van shotguns tot machetes en vlammenwerpers. Het gloednieuwe melee-vechtsysteem laat je als nooit eerder losgaan op Freds (voor alle duidelijkheid: de zombies) om ze op bloederige next-gen manieren te verminken. Bekijk de trailer voor een eerste indruk:

De actie in Arizona Sunshine 2...
Ga vanaf vandaag op avontuur als Gollum
  • 0
  • 0
Bereid je voor om terug te keren naar Middle-earth in de bleke huid van een aangrijpende antiheld. Na meer dan vier jaar aan bloed, zweet en rauwe vis, verschijnt The Lord of the Rings: Gollum van Daedalic Entertainment en Nacon vandaag voor pc, PlayStation, en Xbox. De ontwikkelaars uit Hamburg presenteren met trots een verhaalgericht avontuur dat is gebaseerd op de grootste IP waar een Duitse studio ooit aan heeft gewerkt.

Carsten Fichtelmann, CEO van Daedalic Entertainment over Gollum: “Onze game is in elk opzicht trouw aan de achtergronden die professor Tolkien heeft geschapen, en daar zijn we erg trots op. Dit verhalende avontuur is een feest voor alle fans van The Lord of the Rings, waarin spelers zowel nieuwe als bekende gezichten zullen tegenkomen!“

The Lord of the Rings: Gollum is een verhaalgerichte action-adventure. Onderneem een gevaarlijke reis als Gollum, op jacht naar het enige dat hem dierbaar is. Klim, spring en sluip je een weg voorbij gevaren of naar...
Final Fantasy XVI krijgt verlossende launchtrailer
  • 0
  • 0
Tijdens de PlayStation 5 Showcase van gisteravond, presenteerde Square Enix Ltd. de launch trailer van de langverwachte action-RPG Final Fantasy XVI. Dit nieuwste, opzichzelfstaande deel in de Final Fantasy-franchise verschijnt op 22 juni 2023 wereldwijd voor PlayStation 5-consoles. De trailer is getiteld Salvation en geeft spelers een indruk van wat ze kunnen verwachten wanneer ze volgende maand Valisthea betreden. We zien hoe de barre omstandigheden worden getrotseerd door de Bearers, die zijn geboren met het vermogen magicks te gebruiken, en we zien wat er schuilt achter de Mothercrystals, die lang als zegen voor de mensheid werden beschouwd. De nieuwe trailer toont ook de eerste stappen van Clive Rosfield, de held van de game, die samen met zijn bondgenoten strijdt om het lot in eigen handen te nemen.

Final Fantasy XVI neemt spelers vanaf mee op een gloednieuw, opzichzelfstaand verhaal in het Final Fantasy-universum, een episch dark fantasy-avontuur in het rijk Valisthea, een...
Tower of Fantasy verschijnt deze zomer voor PS5 en PS4
  • 0
  • 0
Tower of Fantasy is een free-to-play openwereld-RPG met een cyberpunksetting en animegraphics, ontwikkeld door Hotta Studio en uitgegeven door Level Infinite. Het spel is momenteel al beschikbaar voor pc en zal deze zomer veschijnen voor de PlayStation-consoles. Al is er een kleine hindernis als je dit spel wil ontdekken.

De kans dat wij het spel op een reguliere manier zullen kunnen spelen is namelijk zeer klein, want momenteel is ook de pc- en mobiele versie onbeschikbaar ons land dankzij de wetgeving rond kansspelen. Daarom zullen we niet teveel woorden vuilmaken aan deze titel en je gewoon laten genieten van de trailer.

Alan Wake 2 verschijnt op 17 oktober
  • 0
  • 1
Alan Wake 2 werd al in december 2021 aangekondigd, maar tijdens de State of Play van PlayStation kreeg het spel eindelijk ook een releasedatum opgeplakt. Als alles goed gaat, kunnen we vanaf 17 oktober aan de slag met het spel. De onthulling kwam in de vorm van een nieuwe trailer die ook een eerste indruk geeft van de gameplay en de twee protagonisten toont waarmee we aan de slag zullen gaan in het spel.

Naast Alan Wake, zal je ook in de huid kruipen van Saga Anderson, een ervaren FBI-agent die naar Bright Falls, een kleine dorpsgemeenschap omgeven door de wildernis van de Pacific Northwest, komt om een reeks ritualistische moorden te onderzoeken. Al snel veranderen de gebeurtenissen in een nachtmerrie wanneer ze pagina's van een griezelverhaal ontdekt die om haar heen beginnen uit te komen. Op de een of andere manier lijken de gebeurtenissen te leiden naar Alan Wake, de...
Dragon's Dogma krijgt binnenkort een vervolg
  • 2
  • 2
Toegegeven, de eerste Dragon's Dogma heeft nooit de grootsheid bereikt van bijvoorbeeld The Elder Scrolls, The Witcher zelfs Monster Hunter. Maar samen met de uitberiding Dark Arisen was het in mijn ogen toch een van de betere actie-RPG's die destijds was verschenen. Meer dan tien jaar na de originiele release, kondigde Capcom eindelijk het vervolg aan tijdens de State of Play van PlayStation.

Dragons Dogma 2 zal waarschijnlijk verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Wanneer we het spel mogen verwachten werd helaas niet meegedeeld.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater herboren als Metal Gear Solid Δ: Snake Eater
  • 1
  • 1
De geruchten hingen al eventjes in de lucht en velen hoopten dat tijdens de State of Play de aankondiging ging gebeuren, en ziedaar, onze droom is werkelijkheid geworden. Metal Gear Solid 3: Snake Eater, een van de beste Metal Gear Solid-titels in de reeks krijgt alvast een remake voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc, al kregen we geen releasedatum meegedeeld. De remake kreeg officieel de naam Metal Gear Solid Δ: Snake Eater. De makers beloven ons een getrouwe remake waarbij ook de originele stemacteurs hun rollen opnieuw zullen opnemen. Op de website van het spel geven de makers alvast een bericht van de makers lezen over hun intenties met deze remake.

Daarnaast maakte Konami ook bekend dat Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 zal verschijnen voor PlayStation 5. Deze collectie bevat Metal Gear Solid...
Phantom Blade Zero aangekondigd voor pc en PlayStation 5
  • 0
  • 1
Wie na Nioh, Sekiro en Wo Long nog geen genoeg heeft van soulslike-games met een Oosters tintje kan alvast uitkijken naar Phantom Blade Zero, een nieuwe hack and slash-RPG van de Chinese studio S-Game. Het spel is een spirituele reboot van de indiegame Rainblood: Town of Death uit 2010. Met Phantom Blade Zero lijkt de bedenker achter Rainblood eindelijk het spel te kunne maken dat hij altijd in zijn gedachten had.

In Phantom Blade Zero speel je als Soul, een elitemoordenaar in dienst van een ongrijpbare maar machtige organisatie die simpelweg bekend staat als The Order. Soul wordt erin geluisd voor de moord op de patriarch van The Order, raakt ernstig gewond tijdens de klopjacht die daarop volgt, en hoewel zijn leven wordt gered door een mystieke genezer, houdt de geïmproviseerde genezing slechts 66 dagen stand. Nu moet hij vechten tegen machtige vijanden en onmenselijke gedrochten, terwijl hij het brein achter dit alles moet vinden voordat zijn tijd om is.

Phantom Blade Zero...
Helldivers 2 krijgt eerste indrukwekkende trailer
  • 0
  • 2
Tijdens de State of Play van 24 mei kregen we een trailer in ware Starship Troopers-stijl te zien van Helldivers 2, het langverwachte vervolg op de klassieker van Arrowhead. De trailer laat nog geen gameplaybeelden zien, maar is een leuke cgi-trailer waarin we gerekruteerd worden voor de Helldivers om opnieuw de wapens op te nemen en Super Earth te beschermen.

Hoewell Helldivers nog geen releasedatum opgeplakt kreeg, weten we wel dat het spel dit jaar nog zal verschijnen voor PS5 en pc.

The Flash krijgt finale trailer
  • 0
  • 0
Vanaf 14 juni zullen we eindelijk de solofilm van The Flash kunnen ontdekken, hoewel "solo" misschien niet het juiste woord is, want in de eerdere trailers kregen we al te zien dat niet enkel Ben Afflecks Batman en Michael Shannons General Zod terugkeren, maar dat ook Michael Keaton opnieuw in het kostuum van Batman kruipt en dat Sasha Calle haar opwachting als Supergirl zal maken in The Flash. Hopelijk hebben de trailers nog niet alles prijsgegeven en heeft de film nog enkele verrassingen in petto voor ons.

De laatste trailer die Warner Bros en DC op ons losliet gisteren geeft gelukkig niet veel nieuws prijs en lijkt ons vooral verder warm te willen maken voor de release van de film. Laten we hopen dat de film een waardig einde is voor een tumultueuze periode voor de DC-filmhelden, alvorens James Gunn het DCEU een reboot geeft.

Nvidia lanceert de GeForce RTX 4060 Ti GPU
  • 2
  • 0
Nvidia heeft de GeForce RTX 4060 Ti 8GB GPU gelanceerd, onderdeel van de onlangs aangekondigde GeForce RTX 4060-familie. De top aanbieders van add-in kaarten, vanaf 449 euro beschikbaar, zijn onder andere ASUS, Colorful, Galax, GIGABYTE, INNO3D, MSI, PNY, Palit en ZOTAC, evenals system integrators en bouwers wereldwijd. GeForce RTX 40 Series GPU's worden ondersteund door Nvidia Studio-technologieën, waaronder hardwareversnelling voor 3D-, video- en AI-workflows; optimalisaties voor RTX-hardware in meer dan 110 van de populairste creatieve apps; en exclusieve Studio-apps zoals Omniverse, Broadcast en Canvas.

De GeForce RTX 4060 Ti levert ongelooflijke prestaties voor mainstream gamers en creators bij een resolutie van 1080p met 100 frames per...
Patch 6.4 ‘The Dark Throne’ voor Final Fantasy XIV Online is nu verkrijgbaar
  • 1
  • 1
Square Enix heeft nieuwe content uitgebracht voor de hooggeprezen MMORPG Final Fantasy XIV Online in de vorm van Patch 6.4: The Dark Throne.

Het avontuur wordt vervolgd met nieuwe main scenario quests en spannende nieuwe uitdagingen als de Pandæmonium: Anabaseios raid dungeon, de Aetherfont dungeon, The Voidcast Dais trial en de Containment Bay Z1T9 (Unreal) trial. Daarnaast levert Patch 6.4 Frontline PvP-updates, diverse Island Sanctuary-updates, inclusief de mogelijkheid om meubels buitenshuis te plaatsen, en veel meer.

Hieronder meer details over Patch 6.4:
  • Nieuwe Main Scenario Quests – Het volgende hoofdstuk in het verhaal van de Warrior of Light.
  • Nieuwe raid – Pandæmonium: Anabaseios – Het laatste deel van de Pandæmonium-raid-serie.
  • Nieuwe dungeon – Nieuwe uitdagingen wachten in The Aetherfont.
  • Nieuwe trials - The Voidcast Dais – Een uitdagende nieuwe strijd op de niveaus Normal en Extreme.
  • Nieuwe Unreal-trial –...
Review: The Legend of Heroes: Trails to Azure
  • 0
  • 2
Deze zomer verschijnt The Legend of Heroes: Trails into Reverie, dat ons de epische conclusie van de Crossbell- en Erebonia-verhaallijnen zal brengen en ook als startschot van de volgende verhaallijn in de Trails-reeks zal dienen. Wie zich wilt voorbereiden op deze release, speelt best niet enkel de Trails of Cold Steel-spellen maar ook het duo Trails from Zero en Trails to Azure. Tot een jaar geleden was dit voor ons echter niet zo eenvoudig, want de twee spellen verschenen oorspronkelijk enkel in Japan. Gelukkig kreeg Nihon Falcom de kans om deze twee PlayStation Portable-klassiekers te porten naar het westen.
Etrian Odyssey Origins Collection krijgt How to-trailer
  • 0
  • 0
Atlus heeft een trailer uitgebracht voor Etrian Odyssey Origins Collection, waarin spelers handige tips, trucs en de eerste blik op nieuwe functies op PC en Nintendo Switch krijgen!

Etrian Odyssey Origins Collection lanceert op 1 juni 2023 voor Nintendo Switch en pc. De collectie bevat remasters van de eerste drie titels van de serie, Etrian Odyssey HD, Etrian Odyssey II HD en Etrian Odyssey III HD, met talrijke verbeteringen op het gebied van levenskwaliteit, zoals Suspend Saves, aanpasbare moeilijkheidsgraden en een groter aantal vertaalde talen, evenals nieuwe DLC-personagesets.

Pre-orders voor de Etrian Odyssey Origins Collection zijn inclusief HD Character Portrait DLC Sets, met geliefde personages uit de Persona, Shin Megami Tensei en Soul Hackers series.

Frontier Developments kondigt F1 Manager 2023 aan
  • 0
  • 0
Volgende maand kunnen we opnieuw achter het virtuele stuur van de F1-wagens kruipen, maar wie zich liever bezighoudt met het managen van een prijswinnend team zal dit later dit jaar kunnen doen in F1 Manager 2023. Ontwikkelaar Frontier Developments kondigde vandaag het spel aan voor pc en de PlayStation- en Xbox-consoles, maar een releasedatum werd helaas niet meegedeeld.

F1 Manager 2023 zal zich baseren op het huidige F1-seizoen en bevat huidige teams en circuits, waaronder het nieuwe stratencircuit van Las Vegas. Het is aan jou om een van de teams naar de wereldtitel te managen, van de fabriek naar de paddocks tot aan de starting grid en de pitstops. Heb jij het in je om de volgende Christian Horner of Toto Wolff te worden?

Ride 5 krijgt eerste gameplaytrailer
  • 0
  • 0
In april kondigde Milestone het nieuwste deel in de Ride-reeks aan en vandaag trakteren ze ons op een gloednieuwe trailer waarin we een blik kunnen werpen op enkele gameplaybeelden van deze eerste volwaardige next-gen titel van de ontwikkelaars. De trailer laat alvast drie circuits zien waarop we zullen kunnen racen, zijnde het iconische Suzuka Circuit in Japan en twee fictieve locaties: het tropische Blue Wave Circuit en Autopolis. Op die laatste krijgen we bovendien een race in de regen te zien.

De nieuwe trailer werd vergezeld van een nieuwe blogpost waarin de makers dieper ingaan op de nieuwigheden waar we ons aan mogen verwachten, de toegangelijkheid van het spel en de race-ervaring die ons te wachten staat. Je kan de blogpost lezen op de website van het spel.

Farming Simulator 23 nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Een nieuw agrarisch tijdperk breekt aan op de Nintendo Switch met de komst van Farming Simulator 23. In dit vervolg op het wereldwijd geprezen Farming Simulator 20 biedt uitgever en ontwikkelaar GIANTS Software virtuele boeren nieuwe gewassen, machines, maps en spelmogelijkheden.

Landbouw, veeteelt en bosbouw: voer diverse interessante en ontspannende taken uit met de gedigitaliseerde machines van wereldberoemde merken als Case IH, CLAAS, DEUTZ-FAHR, Fendt, John Deere, KRONE, Massey Ferguson, New Holland, Valtra & vele andere fabrikanten. De gezinsvriendelijke ervaring speelt zich af op twee nieuwe maps, Amberstone en Neubrunn, die met de seizoenen mee veranderen en waarop je tijdens je wandeltochten allerlei voorwerpen kunt vinden en verzamelen.

Er zijn dit keer 14 gewassen om te verbouwen, waaronder nieuwkomers druiven, olijven en sorghum. Daarnaast zijn gameplay-mechanics als ploegen en wieden toegevoegd als nieuwe mogelijkheden om het land te bewerken. Ook zijn er nu...
Park Beyond krijgt user-generated content en open beta in juni
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe en Limbic Entertainment kondigden aan dat, na de Closed Beta Test in mei, Park Beyond een Open Beta Test zal houden van 7 tot 16 juni. Dit is de laatste kans om Park Beyond voor de release te ervaren en de Golden Omnicar, de Beta-deelnamebonus, te bemachtigen.

Daarnaast werd aangekondigd dat de makers samenwerken met mod.io om een cross-platform user-generated content (UGC) deelplatform te bieden aan spelers voor het aankomende Park Beyond. Mod.io is een cross-platform UGC-oplossing die de User Generated Content van meer dan 150 games aandrijft voor spelers op pc en consoles. Of het nu gaat om volledige parken, gebouwen of andere soorten creaties, spelers van Park Beyond zullen deze kunnen delen en creaties van anderen direct in het spel of via impossify.com kunnen downloaden. Om perfect opgezette diensten te garanderen, zullen alle functies van mod.io voor de game in augustus 2023 worden...
Terug
Bovenaan