Archief - Zeer gevaarlijke Filosofie...

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Logichristus

Legacy Member
Ik bekritiseer de conventionele moraliteit. De oude waarden zoals 'naastenliefde' en 'broederlijk delen' zijn enkel geschikt voor kuddedieren. De morele ideëen omtrent 'goed' en 'slecht' zijn verouderd en moeten opzij geschoven worden, en we moeten ons voorbij deze termen durven te wagen, zowel mentaal als fysisch. We moeten competitie en conflict aanmoedigen en het lijden dat hiermee gepaard gaat negeren.

De conventionele waarden, die dat nu heersen moeten in hun waarde herbekeken worden, in de functie en het verbeteren van het menselijke leven,
omdat elke mens slechts naar 1 ding toe streeft, de wil tot macht. (Dit moet zeer ruim geinterpreteerd worden. Bijv : de macht om naar je lievelingsmuziek te kunnen luisteren, de macht over de keuze van je vriendin etc.)

Creativiteit staat bovenaan in de maatschappij, samen met Macht.
De machtige mens is dan ook meerwaardig ten opzichte van minder machtige mensen. Creativiteit staat duidelijk boven alle andere specialisaties zoals 'Wetenschap' en 'Rationaliteit', want er bestaan nu eenmaal geen feiten, enkel interpretaties. (Moest u in een andere cultuur zijn opgevoed dan was je 'waarheid' compleet verschillend van wat deze nu is.)

De Machtigere Man is de betekenis van de wereld. De wereld is een vergeten term in de filosofie en wereldbeschouwing. We moeten teruggrijpen naar de 'wereld', en hiermee bedoelen we dan meer aandacht schenken aan de realiteit dan aan de religie en andere ideologien die geen praktisch nut hebben. De realiteit van de menselijke aard, de gevoelens en verlangens, we mogen deze niet ontkennen.

Er is daarom ook geen betekenis van het leven over het algemeen, maar alleen een betekenis van het individuele leven. Enkel dit leven en deze wereld zijn belangrijk voor een mens, het leven van anderen zijn verwaarloosbaar en irrelevant tov het eigen leven.

Als er niet snel een mentaliteitsverandering komt en de conventionele waarden herbekeken worden dan zal er niks anders volgen dan nihilisme en waardeloosheid. De mens wordt onverschillig in een democratische wereld, hij verdwaalt en heeft geen waarden of normen meer, zijn leven wordt in zijn ogen nutteloos en verwaarloosbaar. Zeg daarom 'NEEN' tegen democratische waarden. Constante liefde, geluk of welvaart lijden tot de zelf-destructie in de hoogste vorm, de destructie van de waarde van het leven.

De conventionele waarden, zoals democratie en christelijkheid, keuren zwakheid goed en ontkennen het natuurrecht van de vitaliteit, de sterkte en de macht. Ze beloven beloning in het hiernamaals voor de zwakkeren en de mensen die zich laten lijden, echter een hiernamaals dat niet bestaat. Religie is schadelijk voor het menselijk leden, misschien niet nu maar wel op langere termijn. De christenen moeten vervolgd worden en verdwijnen uit de wereld.

Daarom is het simpel, verwerp deze christelijke waarden zoals naasten-liefde, non-discriminatie (want vanuit de betekenis van de wereld, is geen enkel levend wezen in geen enkel opzicht gelijk) en schenk er geen aandacht aan, maar schenk enkel aandacht aan je eigen belangen. Gedraag je alsof je enkel aan je eigen belangen denkt, maar het belangrijkste hierbij is anticiperen. "Kan ik de gevolgen van mijn daden opvangen, wegen ze op tegen het onmiddelijke positieve gevolg dat mijn daad zou opleveren ?". Sommige door de conventionele normen versufte geesten zouden zeggen, maar er zijn altijd negatieve gevolgen aan ongeremdheid. Dan zeg ik : "Misschien wel, maar je kan inschatten of je de gevolgen kan opvangen. En je actie is dus gerechtvaardigd als het niet hopeloos lijkt om de negatieve gevolgen op te vangen." Vooral het deel 'niet hopeloos' is belangrijk want als men zelfs dit ontkent dan is geen enkele onderneming toegestaan in het dagelijks leven.

Zeg neen tegen het hersenloze kuddedier in je en stap naar voren als een individuele persoonlijkheid. Als een hogere en beter mens.

De betekenis van de Wereld is de mens die andere mensen normen kan opleggen, hij beleeft zijn vrijheid ten volle, omdat hijzelf niet naar normen leeft.

De huidige machten bezitten reeds deze mogelijkheid, ze bezitten de macht en willen deze verzekeren door anderen normen op te leggen. De hedendaagse machten gebruiken de conventionele normen en waarden om anderen te voorkomen hun macht af te nemen.
Angst om zijn macht en zijn vrijheid te kunnen verliezen. Deze angst vind je op alle niveaus van de samenleving terug.*

Dit is de grote fout, dit belemmert hun vrijheid, hun ontwikkeling. De president, de minister, de CEO, de hertog. Hij moet dapper zijn zelfs al trekt dit zijn macht in twijfel, hij moet risico’s durven nemen, durven experimenteren met het leven en als hij slaagt in zijn risico te voltooien dan zal hij eens te meer ontwikkeld zijn en de wereld hebben geholpen in zijn ontwikkeling.

Ik zie heden ten dage enkel apen. Apen die klimmen en kruipen. Ze kruipen en klimmen naar de troon. Ze kruipen over elkaar, door elkaar en onder elkaar door, hier en daar vallen er een aantal naar beneden. Maar een aap zal geen geluk vinden op de troon. Enkel een leeuw zal dit geluk op de troon kunnen vinden, omdat hij weet dat er iets is “verder” dan deze troon. Voorbij deze troon ligt de top. Het hoogtepunt van het ‘zijn’. Hier ligt hijzelf, zijn ultieme vrijheid.



* Liefdadigheid gebeurt uit angst voor zichzelf, voor zijn eigenbelang.
Niet uit liefde voor een ander. Enkel dapperheid kan Angst overwinnen.

Logichristus

Legacy Member
Ook bij mij is deze Angst, dit vergif ingespoten door de conventionele normen met als spuit zijnde mijn opvoeding, aanwezig.

Meer dan ooit besef ik de filosofie die ik zojuist hierboven heb vermeld, en meer dan ooit had ik nachtmerries die rond God draaide. "God gaat me afstraffen, vervolgen." Dit was het onderwerp van mijn droom, het effect van het zoete vergif genaamd "christelijkheid".

In de spiegel zag ik mezelf niet meer, maar een duivel, een kwaad dat glimlacht naar zichzelf, maar nooit meer dan nu besef ik dat dit het gevolg is van de conventionele normen en waarden die mij mentaal belemmeren in mijn geestelijke ontwikkeling. De huidige normen zullen me inderdaad zien als een ongeremd oerkwaad, als een duivel, maar 'de Leeuw' weet wel beter. :)

PolletPoulet

Legacy Member
proficiat. ik hoor u altijd graag bezig!!!

maar je hebt het nu echt wel bewezen ze, je bent slimmer dan 90% da hier in belgie rondloopt... :wtf:

grungywout

Legacy Member
PolletPoulet zei:
proficiat. ik hoor u altijd graag bezig!!!

maar je hebt het nu echt wel bewezen ze, je bent slimmer dan 90% da hier in belgie rondloopt... :wtf:

hij is de slimste grap die ik ken

Ollie

Legacy Member
PolletPoulet zei:
proficiat. ik hoor u altijd graag bezig!!!

maar je hebt het nu echt wel bewezen ze, je bent slimmer dan 90% da hier in belgie rondloopt... :wtf:

Waarom? Omdat hij lange teksten met moeilijke woordjes gebruikt? Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat hij een libertariër is.

Logichristus

Legacy Member
GeoX zei:
Heb jij dit geschreven zo ja , mooi :)

Ja en neen, ik heb het zelf geschreven maar ik heb me gebaseerd op andere filosofen uit de voorbije eeuwen, zoals Kant, Schoppenhauer en Nietsche. Ik heb zowat mijn eigen idee proberen te verwerken, hun bevindingen hier en daar wat vervolledigd en dan een korte samenvatting hier neergetypt.

Unholy_2.0

Legacy Member
Mooi mooi , uw oproep naar een revolutie van de menselijke gang zal echter niet veel bereiken.

Ooit ook al is in de plaats van de aap gaan staan? De aap kan perfect gelukkig zijn met zijn leven. De aap moet geen moeite doen om een verdere boodschap te zoeken in zijn kort leven , de leeuw daarintegen moet constant strijden met morale en onconventionele maatschappelijke druk. De maatschappij is een wil tot macht , juist ja .. maar waar de maatschappij de mandela is probeert gij door te dringen tot het universum van diezelfde innerlijke druk. Anarchie is niet alleen maar een gedachtengang , ge moet ook mensen kunnen aanspreken en als ge toch iets wilt veranderen moete ervoor zorgen dat iedereen u begrijpt. Trouwens u filosofie is niet gevaarlijk maar alleen maar een anarchistisch gevolg van verschillende inputs.

Het verwerpen van naastenliefde vind ik nu is ongeloofelijke zever , als ge teruggaat naar de oerinstinct van de mensheid is het wel dat de mens gemaakt is om voort te planten , ieder levend ding op deze aardkloot heeft een primair doel om te overleven. Liefde is daar niet meer dan gevolg van , wat vele mensen trouwens vergeten is dat liefde juist net een grote bron is van vele pijn. Diezelfde pijn kan ervoor zorgen dat mensen zich een beter beeld gaan opzoeken van hun leven .. -waarom faal ik?- of -wat heb ik verkeerd gedaan? - waar dan logische antwoorden uitkomen die een persoon sterk kunnen veranderen. Nu ja , om tot perfecte filosofische uitspattingen te komen moet een mens ook zijn input bron vergroten om tot betere opvattingen te komen.

De maatschappij is een vicieuze cirkel , wat ironisch is dat gij evengoed meedraait in die cirkel. Diezelfde maatschappij heeft er ook voor gezorgd dat ge net een negatief beeld kunt stellen via technologie die ontstaan is uit een maatschappelijke druk om onze leefwereld te vergemakkelijken. Wat is een anarchist zonder een droom?

Maar vanwaar komt die droom? ;)

Niet iedereen streeft naar die wil tot macht , de meeste mensen hebben een droom , en hun enigste doel is die droom bereiken. Het zijn de parasieten die teren op macht , het zijn de apen die de parasieten gaan dragen (politiek?). Wat gij wilt bereiken is dat iedereen ongewild een parasiet gaat worden op andermans kap en hun eigen dromen gaan verzetten tot een nihilistisch punt. Zo zal de wereld zeker verbeteren!

Laatste edit : een mens is altijd vrij .. ge kunt alleen maar een mens compleet zijn vrijheid afpakken als ge zijn 'wil tot voelen' afpakt , en tot nu is daar nog geen enkele parasiet in geslaagd. Waar vele anarchisten en filosofen in falen is wel dat ze een droom hebben om iets te veranderen aan de mens maar alleen maar de inteligente gaan aanspreken om iets te veranderen .. doh .. the mob is the voice , wat de massa volgt zal goud oogsten.

Ghostdog

Legacy Member
Logichristus zei:
Ja en neen, ik heb het zelf geschreven maar ik heb me gebaseerd op andere filosofen uit de voorbije eeuwen, zoals Kant, Schoppenhauer en Nietsche. Ik heb zowat mijn eigen idee proberen te verwerken, hun bevindingen hier en daar wat vervolledigd en dan een korte samenvatting hier neergetypt.

ik las wil tot macht en wist al wat je ging schrijven :p

Unholy_2.0

Legacy Member
-=ICDI=-WeAsEL zei:
You're so damn' right!


bwah , een stuk waar hij over schrijft stemt eigenlijk wel over1 met de achterliggende gedachte van een pink floyd album :D

Sharur

Legacy Member
Logichristus zei:
Ja en neen, ik heb het zelf geschreven maar ik heb me gebaseerd op andere filosofen uit de voorbije eeuwen, zoals Kant, Schoppenhauer en Nietsche. Ik heb zowat mijn eigen idee proberen te verwerken, hun bevindingen hier en daar wat vervolledigd en dan een korte samenvatting hier neergetypt.
nietzsche zou em in zn graf omdraaien voor sommige dingen die je samen met zijn visies in dezelfde tekst gezet hebt..

Logichristus

Legacy Member
Ollie zei:
Waarom? Omdat hij lange teksten met moeilijke woordjes gebruikt? Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat hij een libertariër is.

Dan zou ik gewoon informatie hebben neergepent en de mensen niet duidelijk hebben gemaakt wat een libertariër is. Maar mijn doel was niet formele informatie geven, het doel was overtuigen en mijn mening eventueel herzien als er iemand met straffe tegenargumenten komt opdagen.

Unholy_2.0

Legacy Member
Sharur zei:
nietzsche zou em in zn graf omdraaien voor sommige dingen die je samen met zijn visies in dezelfde tekst gezet hebt..

daarom dat mijn basis-regel van filosofie zijn eigen uitwijst :

lees geen andere visies , of ge zijt de uwe kwijt :thumb:

TiBasco

Legacy Member
Unholy_2.0 zei:
bwah , een stuk waar hij over schrijft stemt eigenlijk wel over1 met de achterliggende gedachte van een pink floyd album :D
Zijn ideeën over naastenliefde alleen al...
Precies of naastenliefde is iets dat enkel christenen gebruiken...
Als je dat denkt; zit je fout. En dat is mijn mening.
Non-disciminatie verwerpen??? Ok, tuurlijk is niet iedereen gelijk, maar wel iedereen heeft dezelfde RECHTEN.

Logichristus

Legacy Member
Sharur zei:
nietzsche zou em in zn graf omdraaien voor sommige dingen die je samen met zijn visies in dezelfde tekst gezet hebt..

Mja, Nietsche wordt al gauw verkeerd geinterpreteerd. Uw geeft dus duidelijk weer dat ge de anglo-saxische interpretatie steunt, die dus wel degelijk verkeerd is wat Jaap Hagen zeer mooi uiteenzet in één van zijn meest recente uitgaves.

jager te paard

Legacy Member
Unholy_2.0 zei:
daarom dat mijn basis-regel van filosofie zijn eigen uitwijst :

lees geen andere visies , of ge zijt de uwe kwijt :thumb:

veel gaat die basis-regel ni uithalen , niemand leest hem. (lees geen andere visies...)
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan