Nominaties geopend: Vlaamse videomakers in De Jamies

Meer dan 8.500 enthousiaste fans hebben hun favoriete content creators voorgedragen voor De Jamies, de Vlaamse online video awards die op vrijdag 2 februari 2024 worden uitgereikt tijdens het Filmfestival Oostende. Nu is het stemformulier gelanceerd, waarbij het publiek de kans krijgt om winnaars te kiezen in maar liefst 17 categorieën. Elke maker in de top 10 per categorie maakt kans op een felbegeerde award. Zowel online stemmen als de stemmen van de vakjury spelen een gelijke rol bij het bepalen van de winnaars. Het publiek heeft echter de exclusieve zeggenschap over de prijs voor de Beste video van het jaar, zonder tussenkomst van de jury.

Op 2 februari 2024 worden de gelukkige winnaars onthuld tijdens de exclusieve awardshow in De Grote Post in Oostende. Naast de gebruikelijke categorieën, zoals Vlog, Comedy, Explainer en de Kastiop award voor gamestreaming, maken dit jaar ook Long video, Short video, Commercial collab, Podcast video, Online reality en de Streamz award voor rising star hun intrede.

De organisatie plaatst hiermee alle digitale creatievelingen in de schijnwerpers die met enthousiasme en inventiviteit video's produceren op platforms zoals TikTok, Instagram, YouTube en Twitch, in diverse genres en stijlen voor een breed publiek.

Bekende persoonlijkheden zoals Acid, Celine & Michiel, Average Rob, Elodie Gabias, Timon Verbeeck, het Supercontent-duo en Jonatan Medart maken opnieuw hun opwachting, samen met TikTokfenomenen Luna Cottenier, Chris Lobanzo, Shauna Dewit en Bert De Kock.

De vakjury, samengesteld uit creatieve experts, waaronder Magnolia Tsogbé, Obi Mundorff, Jasper Declercq, Frederik El Massri, Wouter Sweron en Karen François, met Vincent Schroeven als juryvoorzitter, neemt de verantwoordelijkheid op zich om de beste prestaties te erkennen.

Tot en met vrijdag 29 december 2023 kan iedereen online stemmen op getalenteerde makers in diverse categorieën via www.dejamies.be. Stemmers maken kans op exclusieve zitplaatsen in de Toyota CH-R op het podium tijdens de show.

Daarnaast organiseert DPG Media een pitchwedstrijd voor opkomend talent om VTM GO SHORTIES te creëren. Tickets voor De Jamies Tutorials zijn beschikbaar op www.dejamies.be.

Winnaars 2023

Foto ©Nick Decombel - winnaars 2023
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan