Sooner, een Belgische streamingdienst, biedt een uitgebreide selectie aan films, variërend van onafhankelijke producties tot tijdloze meesterwerken. De catalogus wordt regelmatig aangevuld en het platform heeft verschillende abonnementsvormen, maar biedt ook de mogelijkheid om afzonderlijk een film te huren.
Hierbij een overzicht van de drie films die ik deze maand op Sooner heb bekeken. Ook nieuw zijn de volgende films waarover we reeds een filmreview hebben geschreven: Holly, Dogman, Dalva en Second Tour.
Als kijker word je ondergedompeld in de bewegende, soms verstikkende intensiteit van het moment. How to Have Sex laat een sterke indruk achter met zijn directe en intieme scenario en de uitstekend gekozen hoofdrolspelers. De film richt zich niet alleen op de donkere momenten, maar omvat ook tederheid en vreugdevolle scènes. De laatste scènes richten zich op het onthullen van alle verborgen verwondingen, wat leidt tot een krachtig moment waarbij regisseur Molly Manning Walker je met haar debuutfilm weet te raken en ontroeren. Een absolute aanrader.
De periode die men wilde belichten – bijna vijftig jaar – was eigenlijk te lang om in een film van 2 uur en 15 minuten te vatten. Benjamin Lavernhe neemt de rol van deze opmerkelijke man op zich en doet dat overtuigend, geholpen door voortreffelijke make-up die zijn veroudering tot in de puntjes verzorgt. Al met al is L'Abbé Pierre een mooie film, maar wellicht iets te veel gericht op historische feiten om continu boeiend te blijven.
De cinematografie van deze film is prachtig en het decorontwerp creëert een heel andere wereld. De kostuums zijn perfect en dragen bij aan de setting. De boodschap van verzet tegen het wrede en ongelijke systeem komt duidelijk naar voren. Het verhaal, opgedeeld in drie delen, sleept echter aan en maakt de film langdradig. De hoofdrolspelers missen wat karakter en de overvloed aan muzieknummers, hoewel Rachel een prachtige stem heeft, voelt soms misplaatst aan. Ondanks de (te) lange speelduur is het best een degelijke film, mede door de prachtige cinematografie en behoorlijk decorontwerp.
Hierbij een overzicht van de drie films die ik deze maand op Sooner heb bekeken. Ook nieuw zijn de volgende films waarover we reeds een filmreview hebben geschreven: Holly, Dogman, Dalva en Second Tour.
How to Have Sex
In de film How to Have Sex vertrekken beste vriendinnen Em, Tara en Skye naar Kreta om daar te genieten van muziek, drank en seks. De drie tienermeisjes hopen er vooral de tijd van hun leven te beleven, maar achter de uitbundige, dronken feestwereld schuilt meer dan je op het eerste gezicht denkt; het is een verhaal over verwachtingen en sociale druk. De film vangt perfect de intensiteit van het feesten, drinken, dansen en flirten tot het ochtendgloren. Maar dan volgt de onvermijdelijke nasleep: de hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.Als kijker word je ondergedompeld in de bewegende, soms verstikkende intensiteit van het moment. How to Have Sex laat een sterke indruk achter met zijn directe en intieme scenario en de uitstekend gekozen hoofdrolspelers. De film richt zich niet alleen op de donkere momenten, maar omvat ook tederheid en vreugdevolle scènes. De laatste scènes richten zich op het onthullen van alle verborgen verwondingen, wat leidt tot een krachtig moment waarbij regisseur Molly Manning Walker je met haar debuutfilm weet te raken en ontroeren. Een absolute aanrader.
L'Abbé Pierre
L'Abbé Pierre vertelt het opmerkelijke levensverhaal van Henri Grouès, een man die eerst monnik was, vervolgens verzetsstrijder werd en uiteindelijk prediker en verdediger van daklozen. Zijn toewijding aan de meest kwetsbaren leverde hem internationale erkenning op, maar toch had hij dagelijks twijfels over zijn eigen levenspad. Dit portret werpt een zeldzaam licht op zijn leven, dat een belangrijk stuk geschiedenis vertegenwoordigt.De periode die men wilde belichten – bijna vijftig jaar – was eigenlijk te lang om in een film van 2 uur en 15 minuten te vatten. Benjamin Lavernhe neemt de rol van deze opmerkelijke man op zich en doet dat overtuigend, geholpen door voortreffelijke make-up die zijn veroudering tot in de puntjes verzorgt. Al met al is L'Abbé Pierre een mooie film, maar wellicht iets te veel gericht op historische feiten om continu boeiend te blijven.
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is de prequel van de populaire Hunger Games-serie. In deze film wordt de tiende editie van de Hongerspelen gehouden, waarin één meisje en één jongen uit elk district moeten vechten tot de dood in een arena. De jonge Coriolanus Snow (Tom Blyth) wil zijn reputatie redden door zich te bewijzen als mentor. Hij krijgt Lucy Gray (Rachel Zegler) toegewezen uit District 12, het district met de minste kans op succes.De cinematografie van deze film is prachtig en het decorontwerp creëert een heel andere wereld. De kostuums zijn perfect en dragen bij aan de setting. De boodschap van verzet tegen het wrede en ongelijke systeem komt duidelijk naar voren. Het verhaal, opgedeeld in drie delen, sleept echter aan en maakt de film langdradig. De hoofdrolspelers missen wat karakter en de overvloed aan muzieknummers, hoewel Rachel een prachtige stem heeft, voelt soms misplaatst aan. Ondanks de (te) lange speelduur is het best een degelijke film, mede door de prachtige cinematografie en behoorlijk decorontwerp.