De filmreleases van mei 2024

Filmreleases_Mei.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.

1 mei


Challengers
Regie: Luca Guadagnino
Met: Zendaya, Mike Faist en Josh O’Connor

Challengers is een film van regisseur Luca Guadagnino, met Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden. Tashi is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met een tenniskampioen die een wat mindere periode doormaakt. Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te helpen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick, zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er vervolgens toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.


The Dead Don’t Hurt
Regie: Viggo Mortensen
Met: Vicky Krieps en Viggo Mortensen

Het westen van Amerika in de jaren 1860. Nadat ze de Deense immigrant Holger Olsen (Viggo Mortensen) heeft ontmoet, stemt Vivienne Le Coudy (Vicky Krieps), een sterke, vrijgevochten jonge vrouw, erin toe om hem te vergezellen naar Nevada om daar met hem samen te leven. Maar wanneer de Burgeroorlog uitbreekt, besluit Olsen in dienst te gaan en staat Vivienne er alleen voor. Ze moet nu opboksen tegen Rudolph Schiller, de corrupte burgemeester van de stad, en Alfred Jeffries, een grootgrondbezitter wiens zoon brutaal en onvoorspelbaar is.


Mothers’ Instinct
Regie: Benoît Delhomme
Met: Anne Hathaway, Jessica Chastain en Josh Charles

Begin jaren ’60 leven beste vriendinnen en buren Alice (Jessica Chastain) en Celine (Anne Hathaway) een idyllische levensstijl met verzorgde gazons, succesvolle echtgenoten en kinderen van dezelfde leeftijd. Na een tragisch ongeluk wordt hun perfecte leven abrupt verstoord. Schuldgevoelens, achterdocht en paranoia ontwrichten de zussenband en er ontstaat een psychologische wilsstrijd waarin hun moedersinstinct haar meest duistere kant laat zien.

Benoît Delhomme maakt zijn regiedebuut in de psychologische thriller ‘Mothers’ Instinct’. Oscarwinnaressen Jessica Chastain en Anne Hathaway laten hun beste werk zien in deze Amerikaanse remake van de Belgische film ‘Duelles’. Het originele script werd losjes gebaseerd op de roman ‘Behind the Hatred’ (‘Derrière la haine’) uit 2012 van Barbara Abel.


Breathe
Regie: Stefon Bristol
Met: Sam Worthington, Quvenzhane Wallis, Jennifer Hudson, Milla Jovovich en Common

Nadat de aarde door gebrek aan zuurstof onbewoonbaar is geworden, leven moeder Maya en haar dochter Zora gedwongen ondergronds. Ze kunnen slechts kleine uitstapjes naar de oppervlakte maken dankzij een felbegeerd zuurstofpak dat is ontworpen door Maya’s dood gewaande echtgenoot Darius. Wanneer een mysterieus stel beweert te weten wat er met Darius gebeurd is, laat Maya ze binnen in hun bunker. Deze bezoekers blijken echter niet wie ze beweren te zijn en dat brengt moeder en dochter in een levensgevaarlijke situatie.


Radical
Regie: Christopher Zalla
Met: Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo, Mia Fernanda Solis en Danilo Guardiola

Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.


Tarot
Regie: Spenser Cohen en Anna Halberg
Met: Harriet Slater, Adain Bradley en Avantika

Wanneer een groep vrienden roekeloos de heilige regel van Tarotlezingen overtreedt - gebruik nooit het deck van iemand anders - ontketenen ze onbewust een onuitsprekelijk kwaad dat gevangen zit in de vervloekte kaarten. Eén voor één komen ze oog in oog te staan met het lot en belanden ze in een race tegen de dood om te ontsnappen aan de toekomst die in hun lezingen is voorspeld.


8 mei

Kingdom of the Planet of the Apes
Regie: Wes Ball
Met: Freya Allan, Kevin Durand en Owen Teague

De film speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort die in harmonie samenleeft en zijn het de mensen die een leven in de schaduw leiden. Terwijl een nieuwe, tirannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die ervoor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.


15 mei

Les Tortues
Regie: David Lambert
Met: Dave Johns en Olivier Gourmet

Sinds Thom en Henri elkaar 35 jaar geleden ontmoetten, is hun liefde voor elkaar nooit meer verdwenen. Het ogenschijnlijk perfecte leven dat ze in Brussel hadden opgebouwd, begon mis te lopen toen Henri met pensioen ging als politieagent. Nu lijken Henri’s dagen eindeloos te duren, de ene even saai als de andere, terwijl zijn gevoelens voor Thom snel vervagen. Ze drijven elke dag een beetje meer van elkaar af, tot het punt dat hun huis een slagveld is geworden. Thoms liefde voor Henri blijft echter sterk en hij is niet bereid op te geven. Hij zal er alles aan doen om zijn relatie te redden en hun liefde nieuw leven in te blazen, zelfs als dat betekent dat hij Henri om een scheiding moet vragen.


The Strangers: Chapter 1
Regie: Renny Harlin
Met: Madelaine Petsch en Froy Gutierrez

Een jong koppel krijgt autopech in een afgelegen stadje en moet de nacht doorbrengen in een Airbnb blokhut diep in de bossen. De avond begint romantisch… tot er iemand op de deur klopt. Schijnbaar zonder reden – of genade – ontketenen drie gemaskerde onbekenden een klopjacht op de geliefden…


Blue & Co (Imaginary Friends)
Regie: John Krasinski
Met: Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Steve Carell en Phoebe Waller-Bridge

Blue & Co is een film over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze proberen om de vergeten fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.


22 mei

Furiosa: A Mad Max Saga
Regie: George Miller
Met: Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth

Als de wereld vergaat, wordt de jonge Furiosa ontvoerd uit de Green Place of Many Mothers en valt ze in handen van een grote motorbende onder leiding van de krijgsheer Dementus. Op hun tocht door de woestenij stuiten ze op de Citadel, geregeerd door Immortan Joe. Terwijl de twee tirannen strijden om de heerschappij, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan terwijl ze de middelen verzamelt om haar weg naar huis te vinden.


Black Tea
Regie: Abderrahmane Sissako
Met: Nina Melo, Han Chang, Ke-Xi Wu en Michael Chang

Op haar trouwdag laat Aya (Nina Melo), een jonge vrouw uit Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar achter. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai (Han Chang). Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten. Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen. Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?


Hit Man
Regie: Richard Linklater
Met: Glen Powell en Adria Arjona

Glen Powell speelt de rol van professor Gary Johnson. Hij doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zeer begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte Hit Man te zijn. Hij komt in een lastige situatie terecht als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison (gespeeld door Adria Arjona). Als Madison verliefd wordt op een van Gary’s alter ego’s - de mysterieuze en sexy Ron - zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.


La Contadore De Peliculas
Regie: Lone Scherfig
Met: Daniel Brühl, Bérénice Béjo en Antonio del Torro

María Margarita is de jongste van vier broers en zussen in een familie die woont in een mijnstadje in de Atacamawoestijn (Chili). De meest speciale tijd van de week voor deze familie is zondag, wanneer ze allemaal naar de bioscoop gaan om te genieten van verhalen die hen laten ontsnappen aan hun alledaagse leven door hen naar andere werelden te brengen. De ouders van het meisje realiseren zich al snel dat het meisje een heel bijzondere gave heeft: een bijna bovennatuurlijk vermogen om films te vertellen. Het buitengewone talent van het meisje zal zich verspreiden door het dorp, waardoor het lot van haar familie verandert terwijl het land voor altijd wordt getransformeerd.


29 mei

Baghead
Regie: Alberto Corredor
Met: Freya Allan en Ruby Barker

Als de vervreemde vader van Iris op gruwelijke wijze overlijdt, erft zij zijn verwaarloosde bar in Berlijn. Maar deze erfenis komt tegen een prijs: een 400 jaar oud monsterlijk wezen genaamd “Baghead” leeft in de kelder, en kan en op verzoek in een dode uit ieders verleden veranderen en hen zo nog een moment samen gunnen. Er is wel een tijdslimiet: na 2 minuten wordt het wezen te sterk en ontketent het onbeheersbare krachten, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Samen met haar vriendin Katie moet Iris zien af te komen van haar lot als bewaker van dit gruwelijke wezen, voordat het te laat is en Baghead hen dreigt te vernietigen.


Bronnen: Imagine, Lumiere, The Searchers, Cinéart, WW Entertainment, Paradiso Films en Cinemapp
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan