De filmreleases van april 2024

Filmreleases_April.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.

3 april


Asphalt City
Regie: Jean-Stéphane Sauvaire
Met: Sean Penn en Tye Sheridan

De jonge, idealistische verpleger Ollie Cross (Tye Sheridan) loopt mee met de cynische, doorwinterde ambulanceveteraan Gene Rutkovsky (Sean Penn). Hij wordt geconfronteerd met de genadeloos harde realiteit van het werk van het ambulancepersoneel en de tol die deze zware baan mentaal en fysiek van hen vergt. Oog in oog met het drugsgebruik en de criminaliteit die straten van New York eigen zijn, begint Ollie’s perspectief op leven en dood langzaam te veranderen …


Drive-Away Dolls
Regie: Ethan Coen
Met: Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Pedro Pascal, Colman Domingo, Bill Camp en Matt Damon

In deze humoristische film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke, maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.


Godzilla x Kong: The New Empire
Regie: Adam Wingard
Met: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens en Kaylee Hottle

Het epische gevecht gaat verder! In het Monsterverse van Legendary Pictures volgt na de sensationele krachtmeting van “Godzilla vs. Kong” nu een geheel nieuw avontuur waarin de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging die hun bestaan – en dat van onszelf – op het spel zet. In “Godzilla x Kong: The New Empire” ontdekken we meer over de geschiedenis van deze Titans en de geheimen van Skull Island en zijn we getuige van de mythische strijd die bijdroeg aan het ontstaan van deze buitengewone wezens en die hun lot voor altijd aan dat van de mensheid heeft verbonden.


Los Delincuentes
Regie: Rodrigo Moreno
Met: Esteban Bigliardi, Margarita Molfino en Mariana Chaud

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren, terwijl Román de buit moet verbergen. Nadat Morán heeft bekend en zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, komen ze weer bij elkaar, verdelen ze het geld en hoeven ze nooit meer te werken. Het plan lijkt te lukken. Terwijl Morán wordt opgepakt, verhuist de timide Román met de buit naar het platteland. Ver weg van de ontberingen van het stadsleven ondergaat hij er een ware transformatie. Maar wat is de keerzijde van zijn nieuw verworven vrijheid?


Monkey Man
Regie: Dev Patel
Met: Dev Patel, Sharlto Copley, Pitobash, Vipin Sharma, Sikandar Kher, Sobhita Dhulipala, Ashwini Kalsekar, Adithi Kalkunte en Makarand Deshpande

Monkey Man is gebaseerd op de legende van Hanuman, een mythische figuur die symbool staat voor kracht en moed. Patel speelt zelf de rol van Kid, een onopvallende jongeman die zijn geld bijeenschraapt in een illegale vechtclub, waar hij elke nacht weer met een gorillamasker op door populairdere vechters tot moes geslagen wordt.

Na jarenlang zijn woede over het verleden te hebben opgekropt, ontdekt Kid een manier om de geheimzinnige elite van de stad te infiltreren. Als hij zijn razernij de vrije loop laat, gebruikt hij zijn handen met mysterieuze littekens om op explosieve manier wraak te nemen op de mannen die hem alles ontnomen hebben.


La Chimera
Regie: Alice Rohrwacher
Met: Josh O'Conner, Isabella Rossellini en Alba Rohrwacher

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.


10 april

The First Omen
Regie: Arkasha Stevenson
Met: Nell Tiger Free, Ralph Ineson, Charles Dance en Bill Nighy

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.


Il Pleut Dans La Maison
Regie: Paloma Sermon-Daï
Met: Makenzy Lombet, Purdey Lombet, Donovan Nizet, Amine Hamidou en Louise Manteau

Onder een brandende zomerzon worden de zeventienjarige Purdey en haar vijftienjarige broer Makenzy aan hun lot overgelaten. Ergens tussen de zorgeloosheid van de adolescentie en de verantwoordelijkheden van het volwassen leven, werkt Purdey als schoonmaker in een vakantiepark en verdient Makenzy wat geld met het bestelen van toeristen. In wat de laatste zomer van hun jeugd lijkt te zijn, zijn ze op elkaar aangewezen.


Evil Does Not Exist
Regie: Ryusuke Hamaguchi
Met: Hitoshi Omika, Rya Nishikawa, Ryuji Kosaka en Ayaka Shibutani

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.


17 april

Civil War
Regie: Alex Garland
Met: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons en Nick Offerman

‘Civil War’ is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van instorting staat en in totale chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen.


Abigail
Regie: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett
Met: Giancarlo Esposito, Dan Stevens, Kathryn Newton, Matthew Goode, Kevin Durand, Melissa Barrera en Alisha Weir

Nadat een groep criminelen de twaalfjarige ballerinadochter van een machtige onderwereldfiguur ontvoert, moeten ze alleen maar het meisje 's nachts bewaken om een losgeld van vijftig miljoen dollar te innen. In een geïsoleerd landhuis beginnen de ontvoerders één voor één te verdwijnen, en ze ontdekken tot hun groeiende horror dat ze opgesloten zitten met een abnormaal meisje.


Spy X Family Code: White
Regie: Kazuhiro Furuhashi
Met: Takuya Eguchi, Atsumi Tanezaki en Saori Hayami

Hij is een spion. Zij is een huurmoordenaar. Samen houden Loid en Yor hun dubbelleven voor zichzelf terwijl ze doen alsof ze het perfecte gezin zijn. Hun geadopteerde dochter Anya, een telepaat, kent echter hun beider spannende geheimen, zonder dat zij daar weet van hebben. Onder het mom dat hij zijn gezin meeneemt op een winters weekendje weg, blijkt Loids poging om vooruitgang te boeken met zijn huidige missie Operation Strix moeilijk wanneer Anya er per ongeluk bij betrokken raakt en gebeurtenissen in gang zet die de wereldvrede bedreigen!


L'ordine Del Tempo
Regie: Liliana Cavani
Met: Alessandro Gassmann, Claudia Gerini, Edoardo Leo en Ksenia Rappoport

Een groep vrienden herenigt zich jaarlijks in een villa aan zee voor een verjaardagsfeestje. Deze keer ontdekken ze dat de wereld over enkele uren zal vergaan. Met hun nakende einde in het achterhoofd staan de vrienden stil bij het concept tijd dat voor iedereen anders aanvoelt.


24 april

Back To Black
Regie: Sam Taylor-Johnson
Met: Marisa Abela, Jack O'Connell, Eddie Marsan, Lesley Manville en Bronson Webb

In Back To Black volgen we het leven en de muzikale carrière van Amy Winehouse. In de bruisende jaren ’00 woont ze in Londen waar ze zich een weg baant naar de roem. Naast het succes worstelt de muzikante met een verslaving aan drank en drugs en komt ze op slechts 27-jarige leeftijd te overlijden aan een overdosis … Back To Black eert Amy’s kunstenaarschap, gevatheid en eerlijkheid, en probeert tegelijkertijd haar demonen te begrijpen. Een onverbiddelijke blik op de moderne celebrity machine en een krachtige eerbetoon aan een talent van eens in een generatie.


Sting
Regie: Kiah Roache-Turner
Met: Ayla Browne, Penelope Mitchell, Ryan Corr, Jermaine Fowler en Silvia Colloca

Op een koude stormachtige nacht in New York City valt een mysterieus object uit de lucht. Het is een ei, en uit dit ei komt een vreemd spinnetje tevoorschijn. Het wezen wordt ontdekt door Charlotte, een rebels twaalfjarig meisje dat geobsedeerd is door stripboeken. Ondanks de inspanning van haar stiefvader Ethan om contact met haar te maken via hun co-creatie van stripboeken, voelt Charlotte zich geïsoleerd. Haar moeder en Ethan worden afgeleid door hun nieuwe baby waardoor Charlotte een band met de spin krijgt. Ze houdt het als geheim huisdier en noemt het Sting …


The Fall Guy
Regie: David Leitch
Met: Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham en Stephanie Hsu

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de grootste hoogtes vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.


Tiger Stripes
Regie: Amanda Nell Eu
Met: Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa, Shaheizy Sam, Jun Lojong, Khairunazwan Rodzy en Fatimah Abu Bakar

Zaffan is rebels, energiek en de waaghals van haar vriendengroep. Ze kan niet wachten om volwassen te worden, maar haar branie verdwijnt wanneer haar puberteit op komt dagen. Ze ontdekt steeds gekkere dingen over haar veranderende lichaam en doet er alles aan om die geheim te houden. Tevergeefs, want op school en thuis moet niemand iets hebben van die nieuwe Zaffan. Steeds meer buitengesloten groeit Zaffan uit tot een monster en leert ze dat ze pas echt sterk is wanneer ze haar nieuwe vorm durft te accepteren. Een grote rol in speelfilmdebuut Tiger Stripes is weggelegd voor Nell Eu’s zwak voor Aziatische fantasy.


Bronnen: Vedette, Paradiso Films, Cinéart, KFD, September Film, Just Entertainment, The Searchers en Cinemapp
 
Terug
Bovenaan