De filmreleases van februari 2024

Filmreleases_Feb.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.

7 februari


Les Poings Serrés
Regie: Vivian Goffette
Met: Yanis Frish, Wim Willaert, Lucie Debay en Laurent Capelluto

Lucien, elf jaar, leidt met zijn moeder Cécile en zijn oudere broer een teruggetrokken leven in een dorpje in de Ardennen. Hij is een timide jongen die het contact en de vragen schuwt. Alleen bij Freddy, de vader van een klasgenootje, en in diens bescheiden houtzagerij lijkt hij zichzelf te kunnen zijn. Wanneer Luciens grootmoeder sterft en zijn vader tijdelijk de gevangenis mag verlaten om zwaar geboeid en onder strenge politiebewaking de begrafenis bij te wonen, is hij diep geschokt. Lucien is bereid alle regels te breken om het contact met zijn vader weer te herstellen. Hij slaat alle waarschuwingen in de wind met het risico alles te verliezen …


Green Border
Regie: Agnieszka Holland
Met: Jalal Altawil, Maja Ostaszewska, Behi Djanati Atai, Mohamad Al Rashi, Dalia Naous, Tomasz Wlosok, Jasmina Polak, Joely Mbundu en Monika Frajczyk

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven.


Mean Girls
Regie: Samantha Jayne en Arturo Perez Jr.
Met: Angourie Rice, Reneé Rapp, Auli'i Cravalho, Jenna Fischer en Tina Fey

Cady Heron is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George en haar volgelingen Gretchen en Karen. Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels, waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis en Damian. Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.


Scrapper
Regie: Charlotte Regan
Met: Lola Campbell, Alin Uzun, Cary Crankson en Harris Dickinson

De twaalfjarige Georgie woont na het overlijden van haar moeder op haar eentje in een flat in Londen en heeft het graag niet anders. Ze liegt de maatschappelijk werkers voor dat ze samenleeft met haar oom en steelt fietsen om te overleven. Aan haar zelfstandig leventje komt een einde wanneer een jongeman genaamd Jason, die zichzelf voorstelt als haar vader, plotseling opduikt. Langzaam maar zeker groeien de twee naar elkaar toe.


The Last Front
Regie: Julien Hayet-Kerknawi
Met: Iain Glen, Koen De Bouw, Sasha Luss, Joe Anderson, Philippe Brenninkmeyer en David Calder

The Last Front neemt ons mee naar de zomer van 1914. Het serene leven in een Belgisch dorp wordt verstoord wanneer een meedogenloze Duitse luitenant en zijn troepen de inwoners beginnen te terroriseren. De lokale boer Leonard neemt de rol op als leider van het lokale verzet, nadat een persoonlijke tragedie hem tot die beslissing dwingt. Terwijl ze door de gevaarlijke bossen navigeren, bereiden Leonard en de dorpelingen zich voor op een explosieve laatste confrontatie. Hun moed en vasthoudendheid vormen de drijvende kracht achter hun laatste gevecht tegen de vijand.


14 februari

All of Us Strangers
Regie: Andrew Haigh
Met: Andrew Scott en Paul Mescal

Adam woont in een verlaten torenflat in Londen. Een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry doorbreekt het ritme van zijn dagelijks leven. Terwijl er een relatie tussen hen ontluikt, verliest Adam zich in herinneringen aan het verleden. Hij voelt de drang om terug te gaan naar het stadje waar hij opgroeide en het huis waar hij als kind woonde. Daar lijken zijn ouders nog steeds te wonen, net als op de dag dat ze stierven, dertig jaar geleden.


Bob Marley: One Love
Regie: Reinaldo Marcus Green
Met: Kingsley Ben-Adir, James Norton, Lashana Lynch en Michael Gandolfini

Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en saamhorigheid. Ontdek voor het eerst op het witte doek Bobs krachtige verhaal over het overwinnen van tegenslagen en de reis achter zijn revolutionaire muziek.


Cat Person
Regie: Susanna Fogel
Met: Emilia Jones, Nicholas Braun en Geraldine Viswanathan

Boy meets girl. Of eerder … man meets girl. Studente Margot ontmoet dertiger Robert aan de kassa van de bioscoop waar ze werkt. Ze flirten, wisselen nummers uit en al snel vliegen de berichten heen en weer. Margot vindt Robert gevat en grappig, maar hij is klungelig en ondoorgrondelijk wanneer ze afspreken. Naarmate ze elkaar meer zien, verandert de dynamiek. Margot weet niet of ze Robert nu schattig vindt of bedreigend. Wat weet ze eigenlijk over hem? Haar wantrouwen schakelt een versnelling hoger. Het zijne ook … met alle dramatische gevolgen van dien. Gebaseerd op het The New Yorker-magazine kortverhaal dat viraal ging.


Ferrari
Regie: Michael Mann
Met: Adam Driver, Penélope Cruz en Shailene Woodley

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari: zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia doorheen Italië.


Madame Web
Regie: S.J. Clarkson
Met: Sydney Sweeney, Isabela Merced, Dakota Johnson en Emma Roberts

Madame Web is de origin story van een van de mysterieuste heldinnen uit het Marvel-universum, maar is geen typische superheldenfilm. In deze spannende thriller is Dakota Johnson te zien als Cassandra Webb, een ambulancemedewerker uit Manhattan die ontdekt dat ze mogelijk helderziend is. Als ze geconfronteerd wordt met haar verleden sluit ze een verbond met drie jonge vrouwen die een grootse toekomst te wachten staat. Maar dan moeten ze wel de gevaren van het heden zien te overleven.


Holy Rosita
Regie: Wannes Destoop
Met: Daphne Agten, Janne Desmet, Mieke De Groote, Jos Geens en Delfine Bafort

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden.

21 februari

One Life
Regie: James Hawes
Met: Anthony Hopkins, Johnny Flynn en Helena Bonham Carter

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd, voornamelijk Joodse, kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zetten hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma That's Life! hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en het verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.


Quitter La Nuit
Regie: Delphine Girard
Met: Selma Alaoui, Veerle Baetens en Guillaume Duhesme

Op een avond belt een vrouw die in gevaar is de politie. Anna neemt op. Een man wordt gearresteerd. De weken verstrijken, de politie zoekt naar bewijs en Aly, Anna en Dary worden geconfronteerd met de echo's van die nacht die ze niet kunnen loslaten.


Le Successeur
Regie: Xavier Legrand
Met: Marc-André Grondin en Yves Jacques

Ellias Barnès is onlangs aangesteld als artistiek directeur van een beroemd modehuis in Parijs. De verwachtingen zijn zodanig hooggespannen dat ze hartklachten bij hem veroorzaken. Als zijn vader komt te overlijden en de begrafenis in Montreal geregeld moet worden, komt Ellias tot de ontdekking dat hij iets veel ergers heeft geërfd dan het zwakke hart van zijn vader …


28 februari

Dune: Part Two
Regie: Denis Villeneuve
Met: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Léa Seydoux, Austin Butler, Florence Pugh, Stellan Skarsgård, Dave Bautista en Christopher Walken

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Fremen, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie hebben gezorgd. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


Bronnen: September film, Cineart, KFD, The Searchers, O’Brother, WW Entertainment, Independent Films en Cinemapp
 
Terug
Bovenaan