De filmreleases van maart 2024

Filmreleases_Maart.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.

6 maart


Imaginary
Regie: Jeff Wadlow
Met: DeWanda Wise, Tom Payne en Veronica Falcón

Dé nieuwe horrorfilm van Blumhouse Productions, de makers van Five Nights at Freddy’s en M3GAN. Wanneer Jessica terug verhuist naar haar ouderlijk huis, vindt haar stiefdochter Alice een teddybeer in de kelder waar ze een hechte band mee opbouwt. De spelletjes die ze met Chauncey de beer speelt beginnen onschuldig, maar nemen al snel een sinistere wending. Terwijl het gedrag van Alice steeds zorgwekkender wordt, ontdekt Jessica dat Chauncey meer is dan een denkbeeldig vriendje in de vorm van een onschuldige teddybeer. Chauncey is niet denkbeeldig en hij is niet je vriend!


Kung Fu Panda 4
Regie: Mike Mitchell en Stephanie Stine
Met: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane en Ke Huy Quan

Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger, een nieuwe roeping. Dit keer iets rustiger, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei.

Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen.

Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon, een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen.


La Bête
Regie: Bertrand Bonello
Met: Léa Seydoux en George MacKay

In een nabije toekomst waarin artificiële intelligentie en emotionele steriliteit overheersen, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Om die uit te wissen, moet Gabrielle haar DNA zuiveren door terug te gaan naar haar vorige levens. Daar ontmoet ze Louis, haar grote liefde. Maar ze wordt overmand door angst voor naderend onheil.


Boléro
Regie: Anne Fontaine
Met: Raphaël Personnaz, Doria Tillier, Jeanne Balibar

Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van het land werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreograaf. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer’s block wordt. Tot daar ineens een ritme is, en een opzwepende, sensuele melodie die de basis vormt voor wat zijn wereldberoemde meesterwerk is geworden: de Boléro.


The Great Escaper
Regie: Oliver Parker
Met: Michael Caine, Glenda Jackson, John Standing, Wolf Kahler, Carlyss Peer

In de zomer van 2014 haalde Bernard Jordan de krantenkoppen. Hij had een "grote ontsnapping" uit zijn verzorgingstehuis in scène gezet om zich bij mede-oorlogsveteranen te voegen op een strand in Normandië. Dit ter herdenking van hun gevallen kameraden tijdens de 70ste verjaardag van de landing op D-Day.


Das Lehrerzimmer
Regie: Ilker Çatak
Met: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch en Eva Löbau

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?


The Iron Claw
Regie: Sean Durkin
Met: Zac Efron, Jeremy Allen White en Harris Dickinson

‘The Iron Claw’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Onder leiding van het bewind van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het show-worstelen in de jaren tachtig. Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er buiten de ring een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen, en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies.


13 maart

Hardcore Never Dies
Regie: Jim Taihuttu
Met: Joes Brauers, Jim Deddes en Rosa Stil

De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt in een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.


Skunk
Regie: Koen Mortier
Met: Natali Broods, Boris van Severen, Sarah Vandeursen, Colin H. van Eeckhout, Thibaud Dooms

De verwaarloosde tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, het verleden blijft hem achtervolgen…


Land of Bad
Regie: William Eubank
Met: Liam Hemsworth, Russell Crowe, Luke Hemsworth, Ricky Whittle en Milo Ventimiglia

Als dronepiloot voor de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper (Russel Crowe) een speciale missie op de Filippijnen. Wanneer er iets vreselijk mis gaat wordt de jonge officier Kinney (Liam Hemsworth) ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht terecht komt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.


Wicked Little Letters
Regie: Thea Sharrock
Met: Jessie Buckley, Olivia Colman, Timothy Spall, Anjana Vasan, Gemma Jones en Eileen Atkins

In de jaren 1920 schrikken de conservatieve inwoners van Littlehampton, een Engelse badplaats, op wanneer er plots aanstootgevende en obscene brieven in hun brievenbussen belanden. Ze verdenken de pittige en luidruchtige Ierse migrante Rose. De anonieme brieven veroorzaken nationale opschudding en er volgt een proces. Maar wanneer de vrouwen van de stad – onder leiding van politieagent Gladys – de misdaad zelf beginnen te onderzoeken, vermoeden ze dat Rose misschien toch niet de schuldige is.


La vie de ma mère
Regie: Julien Carpentier
Met: Agnès Jaoui, William Lebghil, Alison Wheeler en Salif Cissé

Het leven van Pierre (William Lebghil), een succesvolle bloemist, wordt grondig verstoord wanneer zijn moeder Judith (Agnès Jaoui), die hij al twee jaar niet meer heeft gezien, opeens weer opduikt. Ze is weggelopen uit de instelling waar ze verbleef voor de behandeling van een bipolaire stoornis. Pierre heeft geen plaats voor haar in zijn hectische leven en wil zijn moeder zo snel mogelijk terugbrengen. Helaas gaat het niet zo vlot als gehoopt. Zullen Pierre en Judith door hun onverwachte hereniging elkaar beter leren begrijpen?


20 maart

Captives
Regie: Arnaud des Pallières
Met: Mélanie Thierry, Josiane Balasko, Marina Foïs, Yolande Moreau en Carole Bouquet

Parijs, 1894. Wie is Fanni, die beweert vrijwillig te zijn opgesloten in l’Hôpital de la Salpêtrière, een psychiatrische inrichting voor vrouwen? Op zoek naar haar moeder tussen de vele zogenaamde "gekke vrouwen", ontdekt Fanni een gemeenschap van moderne heldinnen die haar verwachtingen tarten, samen met de onverwachte vriendschap van medepatiënten. Het weelderige en beroemde "Bal des folles" van het gesticht wordt voorbereid. Politici, kunstenaars en sociale figuren zullen er massaal op afkomen. Het is haar laatste hoop om aan de gesloten val te ontsnappen…


Dream Scenario
Regie: Kristoffer Borgli
Met: Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula en Dylan Baker

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een virale celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.


Ghostbusters: Frozen Empire
Regie: Gil Kenan
Met: Mckenna Grace, Carrie Coon, Paul Rudd en Finn Wolfhard

In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.


Immaculate
Regie: Michael Mohan
Met: Sydney Sweeney en Simona Tabasco

Na een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney) naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster plaatsvinden, wordt Cecilia achterdochtig en vraagt ze zich af waarom zij de uitverkorene is voor deze bijzondere rol. Het wordt steeds duidelijker dat haar nieuwe thuis een aantal duistere en gruwelijke geheimen verbergt.


27 maart

Sleeping Dogs
Regie: Adam Cooper
Met: Karen Gillan, Russell Crowe en Marton Csokas

Een ex-rechercheur (Russell Crowe) met geheugenverlies moet een oude moordzaak heropenen… waar hij zich niets van herinnert. Het bewijsmateriaal legt al snel geheimen uit het verleden bloot en hij wordt geconfronteerd met een huiveringwekkende waarheid. Slapende honden maak je best niet wakker.


Arthur The King
Regie: Simon Cellan Jones
Met: Mark Wahlberg en Simu Liu

Atleet Michael (Mark Wahlberg) gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen. In een laatste poging de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van Ecuador stuit het team op een gewonde zwerfhond, die ze Koning Arthur noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo’n levenslustige doorzetter als Michael zelf. Zullen ze het avontuur overleven en samen de finish bereiken?

'Arthur the King' is gebaseerd op de autobiografie ‘Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home’ van Mikael Lindnord, die uitgroeide tot een besteller.


Bronnen: Cinemapp, WW Entertainment, Imagine, O’Brother, Cinéart, KFD, September Film, Just Entertainment en The Searchers
 
Terug
Bovenaan