FlyingHorseman
Well-known member
Ziet er goed uit! Sterk dat je de pasta ook zelf gemaakt hebt, daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Van spaghetti zou ik waarschijnlijk ook gewoon altijd de droge variant kopen omdat je die dan al dente kan krijgen, iets wat niet lukt met verse pasta geloof ik. En specifiek voor carbonara kan het misschien nog wat extra zwaar zijn met verse pasta, maar in jouw versie wordt dat probleem misschien deels opgevangen door het gebrek aan vet in het vlees. En inderdaad, meer eierdooiers = veel meer 'romige' saus.Ik heb jouw recept gebruikt, maar heb wel alleen de eigelen gebruikt, zoals in mijn gerecht staat… ik weet ook niet waarom, zo wordt het vast vettiger en iets minder kleverig? En met vegetarisch spek. Dit spek werkt heel goed, en de spekreepjes van Vivera ook, maar die zijn wat té.
Bekijk bijlage 27710 Bekijk bijlage 27711
Bekijk bijlage 27712 Bekijk bijlage 27713 Bekijk bijlage 27714
Voedselfotografie is mijn ding niet Het heeft heel erg gesmaakt! Ik had wel mijn standaarddeeg gebruikt voor pasta (standaard… ik doe het nog niet zo lang), en dat was hier beter een steviger, voller deeg geweest. Dit was wat zijdeachtig door de 00-bloem. Volgende keer eens een deegje zonder eieren, denk ik!
Leuk recept!
Ik kook relatief veel Japans en maak ongeveer om de twee weken miso soep om 's middags te eten (heel handig om bepaalde groentjes ook op te werken). Daarvoor maak ik een grote hoeveelheid dashi bouillon en daar houd ik een beetje van over om in andere gerechten te gebruiken. Ik heb ook al een paar keer gewoon een beetje dashi poeder toegevoegd aan gerechten maar dat is moeilijker te doseren. Van de versie die ik heb is 4 gram genoeg voor 600 ml bouillon bijvoorbeeld. Dat dashi poeder is trouwens een bitch om makkelijk op te lossen, ook al is het water aan't koken.Wat bedoel je juist met twee eetlepels dashi? Als in: twee eetlepels bouillon? Of twee eetlepels van een of ander instant-dashi poeder? Indien het eerste: maak jij dan twee eetlepels bouillon klaar voor dit gerecht of doe je dit enkel als je nog dashi gaat gebruiken voor een ander gerecht ook?