Archief - Vriezen jullie veel voedsel in?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Sylverscythe

Legacy Member
Aangezien we binnenkort verhuizen ben ik wat aan het rondkijken voor een koelkast/vriezer. Momenteel nog op een appartement met zo'n tafelmodel koelkast met vriesvak, wat te klein is om echt praktisch te zijn.

Maar dat bracht mij bij de vraag, is het eigenlijk wel het geld waard om een aparte vriezer te hebben? Ik weet nog vroeger thuis bij mijn ouders was dat het geval. Het was dan ook toch vaak het geval dat er ergens iets werd vergeten in de diepvries, of er staken kilo's aan koteletten van de Makro in :)

Lijkt mij dus misschien een beetje overdreven, zeker aangezien de winkels vlakbij zijn, om voor een aparte vriezer te gaan. Zo'n combinatiemodel met redelijke koelkast en daaronder een vriezer lijkt op het eerste gezicht redelijk optimaal. Maar misschien hebben de mensen hier andere ervaringen?

eniac

Legacy Member
Wij (gezin van 4) maken veel vers en weinig op voorhand. In de vriezer zit wat ijscreme, kroketten/frieten, een paar porties vlees (vb worst, kaasburger, ...), een paar porties spaghettisaus, en eigenlijk niet zo gek veel meer dan dat.

Tot voor een paar jaar hadden wij nog een aparte diepvriezer. We zijn overgeschakeld naar een Amerikaanse frigo met een deel diepvries en een deel ruime frigo. Dat is perfect voor ons. Hij zit wel relatief vol, maar nog nooit gedacht dat we meer nodig hadden.

Dit model, overigens: https://www.bosch-home.nl/productoverzicht/KAD92SB30

Tomski

Legacy Member
Yep, momenteel hebben wij 2,5 diepvriezers staan.

Kopen wel vaak vlees en vis in het groot in en dan direct de vriezer in. En mijn madam houdt heel gedetailleerd bij wat waar zit en wanneer het ingevroren is geweest.

jvc

Legacy Member
Wij hebben een grote diepvries apart staan.
Wij kopen ongeveer maandelijks een grote vleescollie bij de slagerij, bespaart veel geld. Voor we gaan slapen halen we dan het vlees uit voor de volgende dag.
Iedere zaterdag ga ik achter brood die we dan ook invriezen, savonds haal ik dan het brood uit voor de dag er na smorgens en smorgens haal ik het brood uit voor smiddags. Je kan trouwens perfect je brood beleggen (indien het kaas of schellen vlees zijn) als het nog bevroren is, tegen smiddags is het dan bijna zelfde als vers.
Voor de rest hebben we nog allerlei dingen zitten in de diepvries. Ik vind het niet erg om naar de winkel te gaan maar we hebben gewoon geen tijd om dat dagelijks te doen.
Dus wij zijn wel grote voorstanders van een diepvries, we kunnen niet meer zonder. Ik begrijp mensen die geen willen perfect, is heel subjectief.

Genius

Legacy Member
Die van ons kookt graag en goed dus idd vrij veel vers en weinig diepvriez.

Heel af toe creme glace en pizza en voor de rest wat frituur dingens zoals frieten kroketten en mora hapjes.

Als we dan al is vlees of vis invriezen dan gooien we da na paar weken terug weg omdat we er ni aan denken omdar op tijd te laten ontdooien in de ijskast.

Hebben ook al 10j amerikaanse koelkast en is meer dan genoeg.

Sylverscythe

Legacy Member
eniac zei:
Wij (gezin van 4) maken veel vers en weinig op voorhand. In de vriezer zit wat ijscreme, kroketten/frieten, een paar porties vlees (vb worst, kaasburger, ...), een paar porties spaghettisaus, en eigenlijk niet zo gek veel meer dan dat.

Tot voor een paar jaar hadden wij nog een aparte diepvriezer. We zijn overgeschakeld naar een Amerikaanse frigo met een deel diepvries en een deel ruime frigo. Dat is perfect voor ons. Hij zit wel relatief vol, maar nog nooit gedacht dat we meer nodig hadden.

Dit model, overigens: https://www.bosch-home.nl/productoverzicht/KAD92SB30

Goh zo'n Amerikaans model is natuurlijk wel groot, en persoonlijk vind ik zaken zoals zo'n ijsmaker wat overkill. Moet misschien ook zeggen dat we nog maar met 2 zijn, maar misschien wordt dat wel meer :)

jvc zei:
Wij hebben een grote diepvries apart staan.
Wij kopen ongeveer maandelijks een grote vleescollie bij de slagerij, bespaart veel geld. Voor we gaan slapen halen we dan het vlees uit voor de volgende dag.
Iedere zaterdag ga ik achter brood die we dan ook invriezen, savonds haal ik dan het brood uit voor de dag er na smorgens en smorgens haal ik het brood uit voor smiddags. Je kan trouwens perfect je brood beleggen (indien het kaas of schellen vlees zijn) als het nog bevroren is, tegen smiddags is het dan bijna zelfde als vers.
Voor de rest hebben we nog allerlei dingen zitten in de diepvries. Ik vind het niet erg om naar de winkel te gaan maar we hebben gewoon geen tijd om dat dagelijks te doen.
Dus wij zijn wel grote voorstanders van een diepvries, we kunnen niet meer zonder. Ik begrijp mensen die geen willen perfect, is heel subjectief.

Ik ben zeker wel overtuigd van het nut van een diepvries, wij gaan ook maar 1x per week winkelen normaal en vriezen dan bepaalde soorten vlees in. Het gaat hem puur om de vriescapaciteit eigenlijk. Wat mij wel wat lijkt is bv. koopeenkoe en van die initiatieven, dan heb je wel een serieuze vriezer nodig. Maar of dat mij de extra kost en dan het jaarlijks verbruik waard is, is een beetje waarom ik deze thread start.

utred?

Legacy Member
Ik heb gemerkt dat om het even hoeveel diepvriesruimte ik heb ze zit altijd vol.

exCite

Legacy Member
Wij hadden tot voor kort een ijskast met 3 laden vriezer onder. Die hebben we nog steeds voor zaken zoals ijsblokjes enzo in te steken, maar wel een extra vriezer (staat in de kelder) van een 210liter bijgekocht, want met 4 (2 volwassenen en 2 kinderen) werd die andere gewoon te klein.
Bij ons zitten daar frieten en wat snacks in. Maar ook bv. kippenburgers, kipgehakt, ... als dat in bonus staat bij de AH. En als er verse soep gemaakt wordt gaan er ook wel wat porties in de vriezer om 's middags op te warmen.

Tip: koop een "no frost" model, normaal geen ijsvorming (kristallisering) en je moet die nooit ontdooien.

jvc

Legacy Member
Sylverscythe zei:
Maar of dat mij de extra kost en dan het jaarlijks verbruik waard is, is een beetje waarom ik deze thread start.

Ik denk wel dat wij enkele 100den euro's besparen per jaar door ons vlees in te vriezen, doordat we zo'n colli's kopen.
Energiekost is een kleine €100/jaar en afschrijving pakt 50€/jaar. We halen het er wel uit. Maar het gemak is ook veel waard voor ons.

eniac

Legacy Member
Sylverscythe zei:
Goh zo'n Amerikaans model is natuurlijk wel groot, en persoonlijk vind ik zaken zoals zo'n ijsmaker wat overkill.

Ha, bij ons stond een ijsmaker met crushed ice op de lijst van vereisten. Zeker in de zomer zalig maar ook eender wanneer voor een cocktail/GT/...

Renegadexxripxx

Legacy Member
Ben zelf ook langzaam aan het kijken naar een nieuwe diepvries / frigo combi . kan gewoon niet kiezen... dacht eerst aan zo een amerikaanse maar dan zonder dat crushed ice gedoe en al maar dan zie ik aan de andere kant niet echt de meerwaarde ervan voor een deftige gewone brede ijskast... die dan aan de helft van de kost staat

Heb zelf 1,5 diepvriezer. Maar die toestellen zijn gok ik 15 - 20 jaar oud.

zarathustra zei:
Vriezen vaak groenten en bessen uit de tuin in, maak ook vaak 20-30 liter soep in een weekend ( verschillende eh) die dan ingevrozen worden en zoals hier boven ook iemand zegt doen we af en toe van die dingen zoals half een eland kopen, een varken, een hoop eenden ,etc
Een eland, hoe smaakt dat ? Als rund of hert ?

Mulan

Legacy Member
Hier ook een aparte vriezer.
Onderste lade: aardappelproducten. Geen fritex maar airfryer dus bij Colruyt de hoeveelheidskortingen opvolgen en dan vaak 3 zakken frieten/kroketten/.. Ineens.

Vak erboven: vlees.
Slager doet regelmatig 1 kilo kopen, 1/2kg gratis dus dan sla ik in.

Vak daarboven : vis. Fishticks, fruits de mer, scampi,...

Dan 2 vakken aan diepvriesgroenten (lekker makkelijk) en daarboven 2 vakken aan bereide gerechten : soep, spaghettisaus, lasagne, curry,....

Verstuurd vanaf mijn Mi A3 met Tapatalk

nestorius

Legacy Member
Hier 2 vriezers, 1 van 350l die vol zit met groenten uit de tuin. Elke zomer wordt die gevuld met de overschotten van de oogst. Dan een "kleinere" vriezer van 250l met daarin diepgevroren vlees, vis, brood en beleg. Aangezien we maar 1 keer om de 3 weken naar de supermarkt gaan hebben we wel wat voorraad zitten.

Verstuurd vanaf mijn SM-G715FN met Tapatalk

Racing_Genk

Legacy Member
Momenteel geen vriezer in het huis waar ik in Belgie verblijf, steekt serieus tegen. In Zurich heb ik zo een kleintje met 2 vakken, is voldoende voor 1 persoon maar zit vaak vrij vol met spaghetti saus, broden, soep en dat soort dingen. Als koppel met in toekomst misschien kinderen zou ik toch al snel gaan voor iets met minstens 4 vakken.

desolation

Legacy Member
Hier staat

- Hoge koelkast in de keuken
- Koelkast met vriesvak in de kelder
- Hoge vriezer in de kelder
- Wijnklimaatkast

In de hoge vriezer duwen wij veel vlees/groenten in bulk in, die frigo met vriesvak was een overschot van de schoonouders en die zit vol met gekoelde drank. In die bakjes eronder houden we soep en sauzen bij

Tonerider

Legacy Member
1 grote diepvries voor 2 personen hier.
1 vak vol met diepvriesfrieten en kroketten
1 vak vol met snacks voor bij de frieten :p
1 vak bijna vol met spaghettisaus (mijn vrouw haalt altijd 2kg gehakt en maakt dan saus voor meerdere keren klaar).
Dikwijls doen we dat ook met vlees: we bakken dan al verschillende zaken in 1 keer af en dan de diepvries in en dan moeten we het later maar opwarmen.
Voor de rest nog soep, schepijs, ijsblokjes en diepvriesgroenten (even gezond als vers en minder werk aan)

glashelder

Legacy Member
Wij hebben een apart tafelmodel vriezer en sinds een paar maand zo'n hele grote vriezer overgekocht van de Okay.

De kleine vriezer zat altijd stampvol (moeite met lades sluiten of open krijgen). Als mijn vriend dan 3 of 4 pizza's mee had, was het altijd van eeuuhhh, hoe krijgen we dat hier nu bij... En dan 10 minuten alles herorganiseren. Ook deels door het vers eten voor mijn papegaai - om de paar maand vries ik een grote batch in en dat vult al één lade. Mijn vriend werd er wat lastig van :laugh: In de middenste lade ligt vlees en ijsblokjes, in de onderste open zakjes frietjes en puree.

In de grote viezer ligt nu voornamelijk pizza, ijs, nog meer frietjes en puree, groentjes,... Sinds kort hebben we ook een soepmaker (de nieuwe hype op de 9lives Discord :cool:) dus er zit ook al een paar liter soep in. Brood had ik nog niet aan gedacht maar kunnen we idd ook gewoon 3-4 per keer kopen en invriezen. En dan hebben we nog steeds een bon van €50 liggen voor diepvriesproducten van de Okay (kregen we bij aankoop van die vriezer).

We zijn er allemaal gelukkiger van geworden :laugh:

sink

Legacy Member
We hebben een grote tuin waarin veel groenten werden gekweekt. Oa. tomaten, prei,(schelp)erwten maar ook pompoenen. Zelfs nog een tijdje reuzepompoenen gekweekt, niet dat er wereldrecords mee werden gebroken, maar het waren toch ferm grote. Dus werden ook versneden om in de diepvries te steken, voor soep voor in de winter :)
We hebben dus twee behoorlijk grote diepvriezers staan om alle groenten in kwijt te kunnen plus nog een klein vriesvak in de ijskast.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan